USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile aksiyon sürekli müşterek meslek içinde 'adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenlik' hakları, görevleri ve sorumluluklarını netleştirdiklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal'dan, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi açıklaması
30-12-2021 14:29
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, teklifin evvel imza sahibi AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile Meclis'te düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi hakkında bilim verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği ve sonuç Milli Eğitim Şurası'nda açıklamış olduğu öğretmenler düşüncesince hazırlanmakta bulunan ve uzun uzun müşterek süredir gündemde bulunan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ni ferda sabahleyin TBMM'ye sunacaklarını bildiren Ünal, TBMM'nin 3 günce tatile girmesinden ötürü teklifin dakika imzaya açıldığını anlattı.

AK Parti'nin 19 yılda başta ulusal eğitimde aşırı iri devrimler gerçekleştirdiğini kaydeden Ünal, 2002 senesinde 7,4 bilyon teklik bulunan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin, 2022 senesinde 274 bilyon teklik kabil müşterek devasa rakama ulaştığına ayraç etti. Ünal, iktidarlarında, Cumhuriyet tarihinde tayin edilen sarıklı sayısından katbekat müşterek tomar tayin yaptıklarına dikkati çekerek, "Şimdi de Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkararak Türk ulusal pedagoji bilimi sisteminde ehemmiyetli müşterek aşama atıyoruz. TBMM, öğretmenlerimize huzur bu iri sorumluluğunu namına getiriyor." diyerek konuştu.

Mahir Ünal, teklifle öğretmenliği müşterek kariyer mesleği durumuna getirdiklerini, böylelikle eylem kesiksiz müşterek mekanizma içinde "adaylık, öğretmenlik, bilirkişi muallimlik ve başöğretmenlik" hakları, görevleri ve sorumluluklarının netleştirildiğini belirtti.

"Sözleşmeli öğretmenlerin kişi haklarında ehemmiyetli iyileştirmeler gerçekleştiriyoruz"

AK Parti'li Ünal, düzenlemenin yasalaşmasıyla öğretmenlikte namzetlik tahammül sınavının bundan böyle yapılmayacağını, bunun namına öğretmenlerin mesleksel gelişmeleri temelinde müşterek izlence uygulayarak adaylara dayanak noktası olacaklarını dile getirerek, öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerden, eğitimlerini başarıyla tamamlayıp yapılacak sınavda kalburüstü olanlara "uzman öğretmenlik" unvanı verileceğini kaydetti. Ünal, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Hem müşterek evre alacaklar aynı zamanda maaşlarında 1000 teklik artma olacak. Yüksek lisans yapmış olanlar ise sınavdan affedilmiş tutulacaklar. 10 salname bilirkişi öğretmenler ise başöğretmenlikle ilgilendiren eğitimlerini tamamlayıp sınavda kalburüstü oldukları takdirde başmuallim olacaklar ve arttırma müşterek evre alacaklar, toplamda 2 bin teklik maaşlarında artma olacak. Uzman öğretmenlikten 1000, başöğretmenlikten 1000 teklik edinmek az daha maaşlarında 2 bin teklik artma olacak. Doktora yapmış öğretmenlerimiz de başmuallim sınavından affedilmiş tutulacaklar. Böylece müşterek taraftan öğretmenlerimize kariyer basamaklarında terakki olanağı sunarken, müşterek taraftan da lisansüstü pedagoji bilimi düşüncesince isteklendirme oluşturacak."

Birinci derecede öğretmenlerin ek göstergelerini elan ilkin yalan verdikleri kabil 3000'den 3600'e çıkaracaklarını da bildiren Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tabir etmiş olduğu kabil kontratlı öğretmenlerin de 3 zait 1 zorunlu görev dünya kişi haklarında ehemmiyetli iyileştirilmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Teklifin toplanmış 12 maddeden oluştuğunu Ünal, öğretmenlere müteveccih 3600 ek göstergenin de bu teklifte arazi aldığını kaydetti. Söz konusu düzenlemenin meriyet tarihinin ayrımlı olacağını özetleyen Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının gayrı cümle gruplarına müteveccih 3600 ek belirtke emek vermesi yürüttüğünü anımsattı. Ünal, "Çalışma Bakanlığımızın gayrı mesleklerle ilgilendiren 3600 ek belirtke çalışmalarını 2022 senesinde tamamlanmasını bekliyoruz. O nedenden dolayı bu maddenin yürürlüğünü 15 Ocak 2023 evveliyatına bırakıyoruz. 2023 yılı bütçe görüşmelerinin sonuna bırakıyoruz." diyerek konuştu.

"Sayın Özel'e, Kayıp Aydınlanma ve Thomas Bauer'in kitaplarını öneriyorum"

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, basın çalışanlarının sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, muallimlik mesleğine karşıt hallerde uygulanacak cezai müeyyidelere bağlı hükümlerin teklifte arazi alıp almadığını sorması üzerinde Ünal, bu müeyyidelerin ilgilendiren kanunlarda arazi almış olduğu düşüncesince teklifte baştan arazi verilmediğini tabir etti.

Ünal, apayrı müşterek istifham üzerinde "Bugün imzalar tamamlanıp Cumhurbaşkanımızın tabir etmiş olduğu kabil ferda sabahleyin TBMM'ye sunulacak." dedi.

Kariyerine layıkıyla ödenecek tutarlara bağlı müşterek suali yanıtlarken de Ünal, bahis konusu tutarların fen mevzular olduğunu, gayrı ahkâm kabil ilgilendiren komisyonda ve elan sonraları TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kanunlaşacağını kaydetti.

Mahir Ünal, apayrı müşterek istifham üzerine, düzenlemenin hususi sektörde etkin öğretmenleri kapsamadığını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in "Diyanet İşleri Başkanlığı"na müteveccih laflarını değerlendirmesinin istenmesi üzerinde şu cevabı verdi:

"Sayın hür Özel'e, Kayıp Aydınlanma ve Thomas Bauer'in kitaplarını öneriyorum. Maalesef Türkiye'de İslam ile ilgilendiren müşterek 'Ortaçağ karanlığı' safsatası var. Hem bizim kültürümüz, tarihimiz, inancımız düşüncesince aynı zamanda kişi kültürünü, tarihini, inancını 'ortaçağ karanlığı' kabil müşterek ifadeyle nitelendirmesi sonuç evre incitici. Bu mevzuda herhalde müşterek kusur dileyecek ve laflarını açıklama edecektir, diyerek düşünüyorum."

Başka müşterek gazetecinin sorusuna yanıt Ünal, "Orta yüzyıl karanlığı ile koltuk ara bulucu ortada nite müşterek bağlam kurdunuz?" sorusunu yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler