USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, TBMM'yi bugüne derece tek zorla işlevsiz bir vaziyete getiremediğini, artık da getirmeye tek kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, TBMM Genel Kurulunun toplanamamasını değerlendirdi
01-08-2022 20:04
TBMM

Tunç, AA muhabirine, CHP'nin sağlıkta kuvvet dair olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulunun, nisap bulunamadığı düşüncesince toplanamamasını değerlendirdi.

Sağlıkta şiddetin ehemmiyetli müşterek bap bulunduğunu tamlayan Tunç, "Bunu siyasal rekabete bap etmemek gerekir." dedi.

Sağlıkta şiddetin önlenmesine bağlı kanunun, çalışmalara açıklık vermeden evvel Mecliste sonuç çıkarılan düzenlemelerden olduğuna dikkati çekici Tunç, henüz evvel de bu kapsamda gerekseme mahsus ehemmiyetli emek harcamaları yaşama geçirdiklerini anlatım etti.

Sağlık çalışanlarına müteveccih düşünülerek cerh suçu oluş bulduğunda bunun müşterek tevkif sebebi sayılmasını, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda içindekiler taksirat bölümüne arttırma ederek ehemmiyetli müşterek değişikliği gerçekleştirdiklerini özetleyen Tunç, "Türk Ceza Kanunu'nda keyif çalışanlarına müteveccih keyif hizmetinin engellenmesiyle ilişik müşterek kusur işlendiğinde bunun cezasını altıda müşterek oranında artırdık. 2020'de keyif çalışanlarına müteveccih düşünülerek yaralama, gözdağı ve gayrı suçlarla ilişik cezaların artırılması anlamında tebeddülat yapmıştık. Sağlık çalışanlarımızın finansal ve kişi haklarının iyileştirilmesi noktasında da ehemmiyetli düzenlemeleri, Meclis tatile girmeden evvel yasalaştırmıştık." diyerek konuştu.

Tunç, Genel Kurulun nisap bulunmadığı düşüncesince toplanamamasına bağlı "CHP'nin, öz milletvekillerinin üstelik baştan sona gelmediğini görmüş olduk. Kendileri üstelik yoklamaya kusursuz katılamadılar. İttifak bitirdikleri partilerle de danışma etmeden müşterek takrir verdiler ve onlar da kusursuz gelmediler." dedi.

Niyetin, keyif çalışanlarına müteveccih şiddetin önlenmesiyle ilişik olmadığını kail Tunç, "Bir ön alma, 'Biz bu mevzuda duyarlıyız.' izlenimi ita noktasında müşterek girişimdi. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi dair ilkin AK Parti, MHP ve TBMM fariza özne etraflı milletvekilleri duyarlıdır. Bunu siyasal rekabete bap kılmak akilane değil. Bunu müşterek sömürme konusu yapmamak gerekir. Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesine müteveccih yapılması müstelzim ne var ise bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

"Son adım nahak müşterek ifade"

AK Parti Grup Başkanvekili Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hepimiz görevimizi yaptık ancak parlamentoyu işlevsiz kılan dü organ, dü esas kasıntı şu demek oluyor ki AK Parti ve MHP gelmedi. Dolayısıyla artık olacak etraflı olumsuz olayların sorumlusu da onlardır." laflarına bağlı "Bu, sonuç adım yakışıksız, nahak müşterek ifade." dedi.

TBMM'nin bu mevzuda duygulu bulunduğunu geçmişteki kanuni düzenlemeleriyle gösterdiğini ve artık da göstermeye bitmeme edeceğini vurgulayan Tunç, "Sağlık çalışanlarıyla ilişik henüz Meclis tatile girmeden evvel çıkardığımız kanun ortadayken Kılıçdaroğlu'nun bu halde müşterek ithamda bulunması sonuç adım haksız. Bu konudaki kararlılığımızı, duyarlılığımızı hem keyif çalışanlarımız bununla birlikte milletimiz bilir." biçiminde konuştu.

Tunç, milletin gereksinim duyan kanuni düzenlemeleri, beklediği yasaları geciktirmeksizin çıkardıklarını dile getirerek, "TBMM banko işlevsiz olamaz. TBMM'yi bugüne genişliğinde tek kuvvet işlevsiz duruma getirememiştir, artık da getirmeye on paralık kimsenin gücü yetmez. Bu Meclis 15 Temmuz'da bombaların altında çalışmıştır. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'nun, 'AK Parti ve MHP'nin, Meclisi işlevsiz duruma getirdiler.' noktasındaki eleştirilerini almak kabil değil." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler