USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan umut Özdağ'a tepki

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ'ın mültecilere müteveccih tutumunun siyasal manada provokasyon, ukubet hukuku açısından garaz ve nefreti tahrik, yöntem geleneği açısından faşistlik bulunduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan'dan umut Özdağ'a tepki
10-05-2022 18:45
TBMM

Özkan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, umut Özdağ'ın sığınmacılarla ait açıklamalarına aksülamel gösterdi.

Özdağ'ın, Anadolu coğrafyasına zat coğrafyasında yaşamış olduğu kin, tiksinme ve zalimce tavırlar sonucunda göçle mevrut ortak ailenin çocuğu bulunduğunu tamlayan Özkan, "Siyasi manada baktığımızda; bu açıkça ortak provokasyondur. Ceza hukuku açısından baktığımızda ateş ve nefreti kımıldatma suçudur. Siyaset geleneği kendisine baktığımızda bu ortak faşistlik geleneğidir." dedi.

Psikolojik travmanın dışa vurumunun bahis konusu bulunduğunu anlatım fail Özkan, "Sözüm ona bu coğrafyada yaşanmış olan acıları, anahtar coğrafyamızda cari kan ve menfez yaşını zat siyasetinin yegane manivelası kendisine gören umut Özdağ'ın, ülkemizi ve eren milletimizi ortak provokasyonla kendisince karşıya salıverme sonucu arasında bulunduğunu görüyoruz. Bunları gün süresince bu coğrafyada fonlayan, destekleyenler de Türkiye'nin huzuru ve refahını istemeyen, İçişleri Bakanımızın da kemiksiz ortak halde ismini koyduğu üzere Sorosçulardır, iş birlikçilerdir." sanarak konuştu.

Bu faşistlik geleneğini siyasal tarihin tozlu raflarına gönderdiklerini tamlayan Özkan, "Soydaşlarımızı 1945'te Boraltan Köprüsü'nden arka gönderen CHP'nin bu faşizan geleneğini Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ, gine CHP geleneği kendisine sürdürmeye himmet etmektedir. Biz, buna izin etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu coğrafyada yaşanmış olan acıların yegane nedeninin petrol, tabanca ve repo üstünden ölçülü yayılımcı hedefler bulunduğunu vurgulayan Özkan, bu hedeflere erişmek talip emperyalistlerin daim kendisine dil, din, mezhep, budunsal bina üstünden ateş ve kini kımıldatma eylemek kanalıyla acıları sürdürmeye, arazi altı, arazi üstü kaynakları sömürmeye bitmeme ettiğini dile getirdi.

"Bu ihanetin de üstesinden geleceğiz"

"İçişleri Bakanımızın ortaya koyduğu tavır, esasta bu coğrafyada güvenliğin, adaletin ve istikrarın hükümran olma mücadelesidir." diyen Özkan, şu halde bitmeme etti:

"Neden İçişleri Bakanımızı gaye alıyorlar sanarak baktığımızda neyi görüyoruz? Süleyman Soylu Bakanımızın, başta terörle mücadelede zamanı ortak başarıyı ortaya bırakmak noktasında elde etmiş olduğu netice, narkotik bap kaçakçılığı, hırsızlık, gasp suçları ile mücadeleye kadar, terörle mücadeleden iç düzenlilik meselesine denli gelişigüzel bölgede ortaya koyduğumuz başarı, hem yıldırı örgütlerini hem çeteleri, mafyaları, Türkiye'ye kasteden harici ve dahili iş birlikçilerini ağır anlamda erinçsiz etmektedir. Bu sebeple göçmenler üstünden baştan Türkiye'yi karıştırmak, baştan karındaş kavgasına Türkiye'nin girmesine illet peyda eylemek ve 'Acaba buradan da ortak iktidar, kırmızıfener devşirebilir miyim?' ihtirasıyla cereyan ika gayretidir. Bunu akıllıca bulmuyoruz, buna izin etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK Parti, Cumhur İttifakı olarak, kabinemizle siyasal kadrolarımızla teşkilatımızla beraber, eren milletimizle yekvücut el birliği arasında bu ihanetin de üstesinden geleceğiz."

Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmeleri, sulh ve dirlik süresince yaşayabilmeleri düşüncesince politikaları bulunduğunu ve buna müteveccih aşama attıklarını anlatım fail Özkan, "'Suriyelileri ülkelerine davulla zurnayla göndereceğiz' diyorlar. Biz onları gine şefkatle, karındaş kardeş sevk çalışmamızı gerçekleştirirken ne CHP'yi yanımızda gördük ne de dakika ateş ve nefreti kımıldatma ederek provokasyona yeltenenleri yanımızda gördük. Yanımızda kimseyi görmedik." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "İspanya'dan kaçan Yahudilere, 2. Dünya Savaşı'ndan kaçan Almanya'daki Yahudilere, mazlumlara, bu temiz ve soylu kavim ne şefkatlilik kucağını açmışsa bire ortak sonucu burada da sürdürüyoruz. İnşallah bu coğrafyada huzur, adalet, sulh hükümran olacak." değerlendirmesinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler