USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern anlaşma içinde olanlar da çağ bire bir zihniyette

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan: Postmodern anlaşma içinde olanlar da çağ bire bir zihniyette
28-02-2022 17:26
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de hainlik bünyesinde olanlarla yapılmışsa bugün postmodern ortak bağlaşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara yetişme ümidi içre olanlar da bire ortak gaflet, dalalet ve hainlik içerisindeler." dedi.

Özkan, Meclis'te düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, bugünü "28 Şubat Haçlı darbesinin sene dönümü" biçiminde niteleyerek, 28 Şubat darbesinin açık açık milletin iradesine ve değerlerine ortak kast girişimi bulunduğunu vurguladı.

Medyanın, zamanın darbeci dilini kuşanarak "Topyekun savaş" başlıkları attığını özetleyen Özkan, Ankara'da tankların millete huzur sokağa çıkarıldığını ve bunun isminin da "Demokrasiye denge ayarı" konulduğunu söyledi.

27 Mayıs'tan 12 Eylül'e, 28 Şubat'tan 15 Temmuz'a denli darbecilerin bu ülkeden istedikleri yegâne şeyin; "Bu ülkenin hesaplı kaynaklarını yayılmacı çevrelere peşkeş çekmek" bulunduğunu kaydeden Özkan, eksiksiz çarpış girişimlerinin, düzeltme edicilik, anayasal düzeni korumak, demokrasiyi baştan bina geçirmek alegori yapıldığını lakin milletin tüp, yağ, ekmek, çare kuyruklarında zilleti yaşadığını anlattı.

Geçmişten öğüt çıkarılması icap ettiğinin altını çizen Özkan, darbecilerin herhangi ortak sonsuz ucu dışarıda bulunan hainlik şebekeleri bulunduğunu dile getirdi.

"Postmodern bağlaşma bünyesinde olanlar da bugün bire ortak zihniyette"

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden "Şahsi kendilerini müstevlilerin politik emelleriyle yalnız tanrıcılık edebilirler." ifadesine dikkati çekici Özkan, şöyleki bitmeme etti:

"İşte bugün maatteessüf ortak aşağı mahalle sevdasına, ortak makam, mahal sevdasına 'dostlarımız' dedikleriyle, çetelerle, mafyalarla, yoğun ve koşut yapılarla, FETÖ'süyle, PKK'sıyla, Türkiye düşmanlarıyla gizli, boğunuk kapılar gerisinde bağlaşma görüşmeleri yapan, adeta postmodern darbeyi hatırlatırcasına postmodern ortak ittifakla milletin iradesini dolaşmaya çalışanlar var. Nasıl 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat, ucu dışarıda mevcut ve iş birlikçilerle bu arada Türkiye'de hainlik bünyesinde olanlarla yapılmışsa bugün postmodern ortak bağlaşma anlayışıyla arkadaşlarıyla bu arada iktidara yetişme ümidi içre olanlar da bire ortak gaflet, dalalet ve hainlik içerisindeler."

Darbecilerin herhangi ortak sonsuz ülkenin hesaplı kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çektiklerini anlatım fail Özkan, "Postmodern bağlaşma bünyesinde olanlar da bugün bire ortak zihniyette. İHA'mıza, SİHA'mıza karşılar. Yerli ve ulusal uygulayım bilimi üretmemize karşılar. Kendi tankımız, denizaltımız, harp gemilerimize karşılar. Kendi arz yağı ve tabii gazımızı üretmeye karşılar." niteleyerek konuştu.

"Sizin ihanetiniz zımnında 2020'li yıllara bu icraat kaldı"

Mavi Vatan ve Karadeniz'deki sondalama çalışmalarına huzur muhalefetin "Milyonlarca doları suya gömüyorsunuz" niteleyerek hainlik içine girdiğini kail Özkan, "Doğal gazı bulduktan sonraları 'Niye elan evvel bulmadınız?' dediler. Sen olmasaydın, elhak 20 sene önce, 50, 60 sene evvel Menderes döneminde, Demirel'li yıllarda, Özal'lı zamanlarda bu nimete kavuşmuştuk. Sizin ihanetiniz zımnında maatteessüf 2020'li yıllara bu icraat kaldı." ifadelerini kullandı.

Darbecilerin seçme iktidarları ihanetle suçladıklarını hatırlatan Özkan, "Bugün o 6 benzemez, postmodern ittifak, benzemezlerin ittifakı Cumhurbaşkanımıza huzur da bire ortak hainlik suçlamasını yapıyorlar." dedi.

Muhalefetin "Demokrasiyi baştan bina geçirmek düşüncesince geldik" söylediğini aktaran Özkan, "Siz değil misiniz düne denli vesayete dayanan, talih içindeki cuntalara atmık bağlayan, çetelerden, mafyalardan devşirdiğiniz güçle erk arayışı içine giren? Millete dayanmak, dayanmak alegori arkadaşlarıyla bu arada iktidara doğmak talip siz değil misiniz?" niteleyerek sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, "Dün 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta elbette milletin seçilmiş, çelimli hükümetine huzur 'Demokrasi getireceğiz' niteleyerek gelip bu ülkenin başına çuval geçirmişlerse, bire ortak ihaneti bugün postmodern bağlaşma maatteessüf baştan ortaya koyuyor." niteleyerek konuştu.

"Siz çabucak kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız"

Muhalefetin, cuntacılara desteğini bugün unutup helalleşme gayreti içre bulunduğunu kaydeden Özkan, "Acaba bu helalleşme iradesini ortaya koyanlar, 'Milletimizin mağdurlarıyla ortak araya geliyoruz' derken bugün icra ettikleri ihanetten, Türkiye düşmanlarıyla bu arada sefer tutmaktan ötürü ortak utanç, nedamet duyuyorlar mı? Zinhar." dedi.

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ile ne getirileceğine bağlı muhalefetten "Kanal İstanbul duracak" cevabını aldıklarını özetleyen Özkan, "Hani sizin derdiniz milletvekili sistemdi? Aynı Gezicilerin bıraktığı kalıntı bunlar. Geziciler demişlerdi ya 'mesele dikme değil'." ifadelerini kullandı.

Bugün bu ittifakın, Türkiye'nin ulusal ve domestik planlarına bariyer olmak, baştan ülkeyi 70 sente eksikli bir duruma bildirmek istediğini dile getiren Özkan, "Yolunu kaybetmişlerin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin masasında cümbüş oldukları ortak haset yaşıyoruz. Onların oyları mı var? Zinhar yok. Tek dertleri var; ihtirasla, aşağı mahalle sevdasıyla, Cumhurbaşkanımıza, milletimize bulunan düşmanlıklarından ötürü Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasına cümbüş olmuşlar." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan, "Ey Kılıçdaroğlu ve onun masasındaki mezeler, onun avanesi, '28 Şubat'ta ego de kıygın oldum' diyenler, acep elan geçmiş bu parlamentoda milletin cumhurbaşkanını seçeceğimiz aşamada, benzeri başörtülü bulunan ortak cumhur reisi seçilmemesi düşüncesince parlamentoya gelmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, gelip bu parlamentodan ve milletimizden bozukluk dileyecek misiniz? Siz neyin pişmanlığındasınız? Siz çabucak kaçırdığınız ve kaybettiğiniz koltukların pişmanlığını duyarsınız." yorumunu yaptı.

"411 el kaosa kalktı" başlıklarını hatırlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bugün 28 Şubat mağduru hanımlarla ortak araya geliyorsunuz acep geçmiş elan dumanı bile tüterken, Anayasa Mahkemesine götürdüğünüz o kanun değişikliğinin iptali talebinden ötürü ortak bozukluk dileyecek misiniz? Zinhar. Size çabucak ortak aşağı mahalle devşirilmek isteniyor. Siz, bu devşirilmek maksut koltuğu, hainlik pahasına, Türkiye düşmanlarını arkadaş kazanmak pahasına ortaya koyuyorsunuz. Kuru kuruya sene dönümünde 28 Şubat'ı idrak geçirmek ve oradan öğüt boşaltmak yetmez, bire ortak sürede geleceğe bakarken geçmişten aldığımız dersle akıllıca adımlar alaşağı geçirmek ve akıllıca kararlar onama geçirmek zorundayız. Bugün 28 Şubat'ın, 12 Eylül'ün, 27 Mayıs'ın banisi, destekçisi CHP'nin öncülüğünde ortak demokratlık havariliğini onama etmiyoruz, tanımıyoruz. Bu vesayetçi, cuntacı, Türkiye düşmanlarıyla iş markajcı CHP'yi ve zihniyetini halkımıza yakınma ediyoruz."

Özkan, darbecilerle, onların güya "demokrasi havariliği" içre bulunan uzantılarıyla hesaplaşmaya bitmeme edeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini anlatım etti.

Rusya-Ukrayna savaşı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmesi sorulan Özkan, "Gelecekle ait lüzum NATO'nun lüzum BM'nin varlığının baştan sorgulanmasını gündeme getirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" lafına atıfta mevcut Özkan, "Ukrayna'ya huzur Rusya'nın giriştiği bu nehiy harekatının arkasına baktığımız devir gine 'Dünya 5'ten büyüktür' anlayışına mebni ve dünyada baştan ortak revizyona gerekseme duyan BM'nin yapısı arazi almaktadır. Bu BM'deki ve NATO'daki çatı bulunduğu müddetçe, 5 sürekli üyenin dünyada bugüne denli ortaya koyduğu veto ve nahak yere nehiy faaliyetleriyle evren şişman zulme, kan ve gözyaşına boğuldu. Artık dünyanın dayanacak takati yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna ve Rusya heyetlerinin bugün başlamış bulunan görüşmesinin en endamsız sürede anlaşmayla sonuçlanarak, acemi göç, açlık, eksiklik ve sefaletin gündeme geleceği ortak dünyanın önüne geçilebileceğine ayraç fail Özkan, arsıulusal topluluğu aklıselime ve barışa çağırma etti.

"Üretim ve dış satım politikamıza huzur konuşanların istihdamla ait yararlı ortak öneri mevcut mı?"

Türkiye'nin, 2021 yılını şişman ortak dış satım artışıyla karşıladığını özetleyen Özkan, "Yatırım, istihdam, istihsal yapılmaksızın ve üretimin de ihracatla refaha dönüşmesini sağlamadan Türkiye'de ortak gelişmeden refahtan bahsedemeyiz. İşte Türkiye de birlik bunu başarıyor. İnşallah 2022 yılı bu açıdan yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamızın, Türkiye Ekonomi Modelinin aşırı elan şişman başarılarla 300 bilyon dolar bandına yaklaştığı ve adam başı sakıt ulusal hasılada da aşırı şişman ortak artışla, evren segmentinde aşırı güzel ortak istikamete, kuşatan medeniyetler seviyesi hedefine akıllıca ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım politikamıza huzur konuşanların ortak tanesinin ağzından yatırımla, istihdamla ait yararlı ortak öneri mevcut mı? Zinhar. Onlar istiyorlar ki getiri artsın. Onlar istiyorlar ki defans endüstri üretimi, olmasın, Türkiye gayrimenkul dışına borçlansın, gayrimenkul dışından hazırlık etsin. Onlar istiyorlar ki erke politikalarında Türkiye uydurma sahibi olmasın." niteleyerek konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, tabanca baronlarının beklentisini karşılamayıp, şahıs silahını üretmekle, arz yağı şirketlerinin beklentisini karşılamayıp şahıs erke kaynaklarını, tabii gazını, petrolünü çıkarmakla, ülkenin erke kaynaklarını yaşama geçirmekle, evren arz yağı ve tabii gazını şahıs ülkesi üstünden Mavi Akım, TürkAkım, Bakü-Ceyhan-Tiflis ve Nabucco tabii taş yağı lambası lambası hatlarıyla arsıulusal pazarlara aktarma geçirmek aracılığıyla Türkiye'nin arsıulusal bölgede doğruluk ettiğini alacağını belirtti.

Milli iradenin mücadelesinin; ulusal kalkınma, domestik erke kaynakları, az faizle yatırım, istihdam odaklı ortak iktisat politikası bulunduğunun altını çizen Özkan, "İnşallah bu iktisat politikasının 2023 seçimlerine giderken milletimizin aklını, kalbini ve cebini doldurmuş şekilde milletimizden beniz akıyla baştan izin alacağını daima bu arada baştan görmüş olacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler