USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kripto para dair bilirkişi isimlerle, Meclis'te çarşamba haset ortak araya geleceklerini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek
27-12-2021 18:59
TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AA muhabirinin, kripto para hukuk taslağına bağlı sorularını yanıtladı.

Sosyal medyada cemaziyelevvel "Kripto hukuk taslağını konuşuyoruz" başlıklı birlikte sohbete katıldığını özetleyen Elitaş, onları dinleme olanağı bulduğunu söyledi.

Yasa tekliflerine, topluluğun hepsi paydaşlarının fikirlerini aldıktan sonradan sonuç durumunu verdiklerine ayraç fail Elitaş, "Platformda gece ezanı bine benzeyen dinleyici, elçi vardı. 'Sizleri tekerlek tekerlek dinleme imkanımız bulunan değil, içinizden bu mevzuyu en elleme bilenler gelsin.' dedik. Onlar gelecekler. 5 isim seçmişler. Çarşamba haset vakit 13.30'da parlamentoda toplanacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız aradı, 'Bu mevzuyu bilici umumi müdürümüzü gönderelim.' dedi. Bir de bu mevzuyla alakalı öğretim üyesi arkadaşlarımız var. Onlar da gelecekler. Toplam 8 yabanlık birlikte heyet, bu mevzuyla alakalı görüşmeler yapacağız." bilgisini verdi.

"Bu konudaki değme düşünüm bizim düşüncesince değerlidir"

Hazine ve Maliye Bakanlığının mevzuya bağlı emek vermesi olduğuna dikkati çekici Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bildirme ettiklerini biliyorum." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığının banak gerçekleştireceğini tamlayan Elitaş, şu halde bitmeme etti:

"Bu da elleme birlikte düzgün oldu. O platformdaki arkadaşlarımızın baş döndürücü kıymetli katkıları var. 3, 4 kişiyi dinleme olanağı bulabildim. Konuyu bilen, zarfında bulunan ve anayasa teklifi hazırlanırken nelere gerekseme duyulduğunu, kesinlikle birlikte formül uygulanırsa önünün kesileceğini, ölmüş doğacağını tabir edebilecek bilgiye ehil arkadaşlarımız bulunduğunu gördük. Umuyorum faydalı birlikte güruh ortaya çıkacak. Bu konudaki değme düşünüm bizim düşüncesince değerlidir.

Bu toplantının arkası sıra perşembe yahut cuma namazı haset Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte müzakere yapacağız. 4 Ocak'ta TBMM'ye sunmayı istek ettiğimiz, katıksız gazın aşamalı tarifeye girmesi, seviye güvence yatırım hesaplarıyla alakalı durum, müteahhitlerin değer farkıyla alakalı mevzular var. Bu mevzularda istimara yapacağız. Bittikten sonradan kripto paralarla alakalı öz icra ettikleri çalışmalarda bizlere banak yapacaklar."

Çarşamba haset kripto para sektöründen isimlerle yapacakları toplantının kendileri açısından elleme olacağını dile getiren Elitaş, "Bürokrasinin hazırladığı teklifi, onların bizlere verdiği bilgiler çerçevesinde henüz olgun, henüz mahmul kırcı dinlemiş olacağız." dedi.

"Taslağın, öneri biçimine dönüşmesinde şişman ulama sağlayacaklar"

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, bu düzenlemenin, vergilendirmenin ötesinde, bu bölgede ortaya çıkabilecek mağdurları hatır gayeli yapılması müstelzim birlikte iş bulunduğunu bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilişik birlikte konuda, bunun mıhlı yürümesiyle alakalı aranjman yapılacağını vurgulayan Elitaş, "Yapılan düzenlemenin, sistemi inhibitör değil, sistemden kıygın olabildiği melhuz kimselerin mağduriyetini durduracak halde olması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Yurt dışındaki borsalara ulaşım kısıtlaması mevzusundaki endişelere bağlı Elitaş, "Böyle birlikte obje olacağını sert kestirim etmiyorum. Yurt dışındaki borsalara kesinlikle giriliyor bilmem ancak şu anda diyar dışındaki birlikte borsaya duhul hakkı bulunan birisine, kılıç nite girmeyi engelleyecek birlikte gestalt ortaya çıkaracağız ki? İnsanların izlem edilemeyen IP'ler üstünden değil, en azından tanıdık resmi yollarla yapmasını sağlayabilmenin bizim talih namına görevimiz olması gerekir. Eğer bu cümle yaşamın birlikte gerçeğiyse, o kullanıcılarını cümle dışına boşaltmak değil, cümle zarfında kalmalarını gelmek henüz ehemmiyetli birlikte iş." ifadelerini kullandı.

Çarşamba haset gerçekleştirecekleri toplantıdaki paydaşların fikirlerinin ehemmiyetli olacağına ayraç fail Elitaş, "Taslağın, öneri biçimine dönüşmesinde onlar da şişman ulama sağlayacaklardır. Buna inanıyorum." niteleyerek konuştu.

"Hızlı cereyan edilmesini sağlayabilecek hukuk ortaya boşaltmak henüz doğru"

Türkiye'nin, dünyada kripto para borsalarına en baş döndürücü katılımcısı bulunan ülkelerden bir tanesi olduğuna dikkati çekici Elitaş, şunları kaydetti:

"Çok çabuk gelişen birlikte platform, kanuncu mevzuatın olması gerekiyor. İspanya'da, Belçika'da bulunduğunu söylediler. O devletlerin mevzuatları da incelenecek. En azından oradaki mevzuatlarla alakalı meydana getirilen eleştiriler nelerdir, onlar değerlendirilecek. İlk etap atanların, icra ettikleri mevzuatı değerlendirirken ne üzere aksaklıklarla karşılaştıklarını görüp biz, onların görmüş oldukları engelleri aşmış namına çıkaracağız niteleyerek düşünüyorum. Aslında hakeza mevzuatlarda, birlikte anayasa ortaya boşaltmak yerine, tali mevzuata bırakıp günün gereksinimlerine uyarınca sonsuz değiştirmek ortaya çıkarabilecek birlikte aranjman gerçekleştirmek doğrusudur. Çünkü internet, enformatik dünyasındaki evolüsyon erke hızıyla oluyor. Genel manada birlikte aranjman yapıp, bu düzenlemeyi tali mevzuatlarla baş döndürücü henüz elastiki birlikte duruma getirebilecek, alakalı büyüklenme yahut kuruluşun değişime uyarınca çabuk cereyan etmesini sağlayabilecek hukuk ortaya çıkarmanın henüz akıllıcasına bulunduğu kanaatindeyim."

Sosyal medyadaki deneyiminin arkası sıra hakeza paylaşımların ülkeye ulama sağlayabildiğini gördüğünü özetleyen Elitaş, "Medeni birlikte halde münakaşanın olduğu, çabucak mevzuyla alakalı, siyasetten serbest birlikte vaziyette, meseleyi uran kurda münakaşanın ülkeye baş döndürücü şişman yarar sağladığını gördüm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler