USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Şehidimizin yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Şehidimizin anasına, babasına, bacısına, kardeşine, yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Şehidimizin yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum
09-11-2021 20:39
TBMM

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın, martir ağabeyine, kız kardeşi kastedilerek küfredilmesini adeta görmezden geldiğini söyledi.

Öztrak'ın "açıkça esassız söyleyerek" müşterek provokasyondan lakırtı ettiğini tamlayan Akbaşoğlu, "Şehidimizi, şehitlerimizi, milletimizin maneviyatını rencide edecek müşterek ekonomi ve ekonomi sergilemiştir." sanarak konuştu.

Öztrak'ın müşterek provokatörden ve provokasyondan bahsedecekse İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın provokasyonunu görmesi icap ettiğini dile getiren Akbaşoğlu, "Bir kışkırtmacı giymek istiyorsa aynaya bakmasını kaynak ederim CHP Parti Sözcüsüne." ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, bugünkü kadro toplantısında, ulvi ve büyük makama çevrilmiş hakaretleri ve küfürleri lanetlenmesi gerekirken, halkoyu Türkkan'ın stabil ihracıyla ilgilendiren kupkuru müşterek teamül koyması beklentisindeyken, açıklamalarıyla milleti manzara kırıklığına uğrattığını söyledi.

Akşener'in, martir yakınlarına ve şehitlere ehil çıkanlara müteveccih suçlamalarının kamuoyunun da bakış açısından kaçmayacağını dile getiren Akbaşoğlu, şu halde konuştu:

"Sayın Akşener maatteessüf Lütfü Türkkan'ın hakaretlerini, rüçhan yerine inkar ettiği, sövme etmiş bulunduğu gerçeğini bildirme ederek, hâlâ sonraları istifa etmesine 'olgunluk' yerine gitmek yoluyla esasta müşterek bambaşka defo dileyiş vesilesini ortaya koymuştur. Maalesef Sayın Akşener bu mevzuda İYİ Parti'nin milletle bulunan kıstak bağını kopartarak, İYİ Parti'nin ipini CHP-HDP ittifakına bağladığını göstermiştir. Bu, toplumsal vicdanlarda milletimiz çeşidinden değerlendirilecek ve müstelzim yanıt Haziran 2023'te muhakkak sandığa yansıyacaktır. Bu mevzuda şehitlerimizi, şehitlerimizin ailesini, milletimizin değerlerini hiçe sayan, ağız ağıza ahlaki açıdan bu mevzuya ehil çıkılması gerekirken bu meseleleri de siyaseten Goebbels taktikleriyle müşterek bağlaşma uzlaştırıcı durumuna muhavvil CHP ve İYİ Parti'nin ve onların arada müşterek gizli, arada müşterek belirgin ortakları HDP'nin bu konudaki ekonomi ve davranışları, ortaklıkları, provokasyonları, meseleleri çarpıtmaları milletimizin izanına, vicdanına, irfanına, şehitlerimizin maneviyatına çarpacak, arka dönecektir. Adına Millet İttifakı denen, milleti şike ve kandırmaya çevrilmiş bu ittifakın, milletle bulunan bağlarını ortadan kaldırarak, maatteessüf yayılmacı ve siyonistlerle kişisel emellerini ne birleştirdiklerine tanık oluyoruz."

"Hakikatin üzerini örtmeye çevrilmiş yaklaşımın sebebi..."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bugünkü kadro toplantısında martir kardeşine çevrilmiş hakaretlere müteallik müşterek değerlendirmede bulunmadığını tamlayan Akbaşoğlu, "Hakikatin üzerini örtmeye çevrilmiş yaklaşımın sebebi, politik hırslarınız, ihtiraslarınız ve hakikatlere karşı, millete üzerine bulunan düşmanlığınızın yansıması yerine karşımıza çıkıyor." dedi.

Akbaşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun büyükelçilere yazdığı mektubu savunmaya çevrilmiş izahat yaptığını anlatım ederek, camız ve himayeyi çağırma eden, Türkiye'nin bağımsızlığını hiçe sayan yaklaşımın katiyen unutulmayacağını kaydetti.

"Lütfü Türkkan'ın şehidin ağabeyinin kulağına eğilerek bacısına belirgin bariz küfrettiği duyulmasaydı ne müşterek düzenti kurulacağını kamuoyunun takdirine bırakıyorum." diyen Akbaşoğlu, muhalefetin bu meseleyi ahlaki bulunduğu derece politik müşterek meseleye de dönüştürdüğünü, bu halde değerlerin törpülenmeye çalışıldığını söyledi.

"Konu unutturulmaya çalışılıyor"

Millet gözetiminde şehitlik ve gaziliğin en büyük izzetinefis olduğuna ayraç fail Akbaşoğlu, "Şehidimizin anasına, babasına, bacısına, kardeşine, yakınlarına uzanan elleri ve dilleri lanetliyorum." dedi.

Muhalefetin, şehidin birlikte duracağına, martir edenlerin birlikte durduğunu kail Akbaşoğlu, bunun da bildirme edilemeyeceğini dile getirdi.

Akbaşoğlu, yaşanılanların hepsi değerlendirildiğinde lüzum İYİ Parti yönetiminin, Akşener'in, lüzum CHP yönetiminin, Kılıçdaroğlu'nun özlük tabanlarında da sorgulandığının müşterek asıl bulunduğunu tamlayan Akbaşoğlu, "Bütün milletvekilleri sizleri ayakta alkışlayabilir fakat etraflı müşterek kavim size 'yazıklar olsun' diyor. Kendi içinizde özlük kurgunuzla hakikatleri dar beniz ettiğinizi zannedebilirsiniz lakin milletimizin toplumsal vicdanında teraziyi banko sizler yönlendiremezsiniz. Adalet, vicdan terazisinde sizin yaptıklarınız milletimiz nezdinde, milletimizin değerlerine müşterek atak yerine görülüyor. O sebeple etraflı kamuoyu, milletimiz bu vaziyeti lanetliyor." değerlendirmesini yaptı.

İYİ Parti'nin Türkkan'ın ihracını istemesi, Türkkan'ın da milletvekilliğinden istifasını elden vermesi icap ettiğini tamlayan Akbaşoğlu, fakat mevzunun unutturulmaya çalışıldığını söyledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler