USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Milletimiz bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, CHP Grup Başkanvekili hür Özel'in, Diyanet İşleri Başkanlığına müteveccih laflarına "Milletimiz, makyajlı yaklaşımları iyot kabilinden açığa çıkan bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak." niteleyerek tepkime gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: Milletimiz bu engizisyon kafalı siyasetçileri unutmayacak
05-01-2022 15:23
TBMM

Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, TBMM Başkanlığına esbak maruz Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin detaylarını anlattı.

Teklifte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu müjdelerin toprak aldığını kail Akbaşoğlu, düzenlemeyle 1500 teklik bulunan en bağan mütekait maaşının 2500 liraya çıkarılacağını, sonunda mütekait maaşlarında yüzdelik 67'ye vasıl bindirim yapılacağını dile getirdi.

Akbaşoğlu, "Memurlarla ait meydana getirilen şişman sözleşmeler kapsamında yüzdelik 5, fazlalık para şişkinliği farkı formülünü, kılıç para şişkinliği farkı, fazlalık yüzdelik 7,5 bindirim payı kendisine tabir etmiştik. Bunun kanuncu düzenlemesini teklifimize yansıtmış olduk. Böylece 6 aylık; memurlara, emeklilere çalışanlarımıza çevrilmiş yüzdelik 27,9 bütün oranı, kılıç 30,95 olacak halde anayasa teklifimize yansıttık." diyerek konuştu.

Sözleşmelerde belirlenen formülün üstünde de müşterek bolluk payının 6 maaş devre birlikteliğin gerçekleşmesine hamle attıklarını tamlayan Akbaşoğlu, "Daha sonradan 1 Temmuz'dan makbul peyda etmek az daha yüzdelik 7 arttırma bindirim payı da sözleşmede toprak alıyor. Temmuzda gine bu anlamda müşterek istimara edilmek aracılığıyla 1 Temmuz-31 Aralık 2022 6 maaş zamanına bağlı de haziranda müşterek istimara yapılacağı da muhakkaktır. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın kabin sonrası açıklamış olduğu ve altın mebus arkadaşlarımızın da teklife dönüştürdüğü bu zamlar, 6 aylık; memur, emekli, çalışanlarımıza bağlı zamları kapsıyor." bilgisini verdi.

Teklifle, ferdî emeklilikte yüzdelik 25 bulunan büyüklük katkısının yüzdelik 30'a çıkarılacağını bildiren Akbaşoğlu, "Bu anlamda ferdî emekliliği de isteklendirme fail müşterek hukuk teklifi. Aynı sürede Türkiye'nin, dövizdeki dalgalanmalarla ait ortaya koyduğu manken kapsamında Türk lirasına müteveccih mevduatın isteklendirme edilmesi babında da düzenlemeleri tazammun fail müşterek anayasa teklifimiz. Kademeli natürel patırtı yağı lambası yağı faturalandırılmasına bağlı kanuncu sabır noktası da teklifte toprak alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Olsa olsa mandater aykırılık olabilir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin kadro toplantısındaki konuşmasına yer veren Akbaşoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun, kadro toplantısında ortaya koyduğu müşterek söve var. Bu söve esasen şahsen özlük meydana getirdiği ve gerçekleştirmek istediklerini muhatabına aksettirmek aracılığıyla müşterek dağdağa boşaltmak biçiminde özetlenebilecek, edilgi ve kargaşa stratejisini açık açık ele veriyor." laflarını gider etti.

Bu stratejiyi, kurgulanan oyunlarla, tiyatral halde sergilemeye çalıştıklarını tabir fail Akbaşoğlu, laflarını şu halde sürdürdü:

"Kendileri kapıları zincirleterek, orada fon vererek, randevusuz halde dominant şovlarla büyüklük kurumlarını itibarsızlaştırma ve buradan müşterek sosyal kargaşa tekvin yaklaşımını sergiliyorlar. Bunu öylesine yapıyorlar ki ağız ağıza muvazenesini kaybetmiş, ne yapacağını şaşırmış, nereye saldıracağını bilmez müşterek hırçınlık içre bunu gerçekleştiriyorlar. Foyaları meydana çıkınca da ruzname hâllenmek aracılığıyla hakaretlerle, saldırılarla, çarpıtmalarla, kurgu, kumpas, asılsız ve iftiralarla milletimizi oyalamaya çalışıyorlar. Hakikaten yazık.

Böyle müşterek ulusal aykırılık olmaz. Milli muhalefet; iyiye 'iyi', doğruya 'doğru' diyen, 'Ne yapmış olursanız yapın, rastgele şeyinizi karalayacağız' anlayışıyla akıntı etmeyen müşterek aykırılık anlayışıdır. Türkiye'nin, önemli projelerini engellemeye çağırma fail ve büyükelçilere varakpare yazan, büyükelçilerle sabah akşam haşır malayani kendisine Türkiye'ye bedel vermeye etkin ve Beyaz Saray'dan aldıkları, 'Erdoğan'ı devirme' emirini namına iletmek talip muhalefet, ulusal aykırılık olamaz. Olsa olsa mandater aykırılık olabilir."

"Takdir sosyal vicdanındır"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, partisinin kadro toplantısında hadis okuduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, "Peygamber Efendimizin, '7 yaşına derece çocuklarınıza dini görgü bilimi bilimi verin' şeklindeki tavsiyesini namına getirenlere 'Ortaçağ zihniyeti' diyorlar. Özür dileyin dediğimizde de cerbezeli yaşlı başlı duymazlıktan, görmezlikten geliyorlar. Olup nihayetlenen milletimizin gözü önünde. Takdir rastgele devir sosyal vicdanındır, milletimizindir. Milletimiz, şehitlerimize taşlama edenleri, onlara kalay edenleri unutmayacağı derece değerlerimize, inancımıza saldıran, gerçekleri çarpıtmaya etkin ve takiyeci, makyajlı yaklaşımları iyot derece açığa çıkan bu engizisyon kafalı siyasetçileri de unutmayacak, Haziran 2023'te vicdanının sesini kulaktan beğenisini yapacaktır." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler