USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Sosyal iletişim araçları iletişimini baş döndürücü hâlâ derin kullanmamız lazım

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Artık bu içtimai iletişim araçları iletişimini baş döndürücü şimdi derin biçimde kullanmamız lazım." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Sosyal iletişim araçları iletişimini baş döndürücü hâlâ derin kullanmamız lazım
13-12-2021 16:20
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, parti namına bundan böyle içtimai komünikasyon araçları iletişimini aşırı hâlâ koyu biçimde kullanmaları icap ettiğini belirterek, "Bu derece milyonlarca üyesi bulunan müşterek partinin rastgele müşterek madde karşı paylaşımlarının on binlerle, beniz binlerle değil, milyonlarla anlatım edilir bir duruma gelmesi lazım." dedi.

Yıldırım, parti umumi merkezinde, 81 ilin katılımıyla planlı AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanları Eğitim Toplantısı'nda konuştu.

AK Parti iktidarının, yollar, havalimanları, hastaneler ve okullarla hatırlandığını tamlayan Yıldırım, yazışma dalında bitirdikleri fakat görülmeyen, yaşayarak faydalarının hissedileceği hizmetlerinin de olduğunu söyledi. Binali Yıldırım, "Geniş izole bant aceleci umumi ağ yoktu, dakika serbest izole bant umumi ağ kullanması az hâlâ nüfusun yüzdelik 80'i yüzdelik 90'ınını bulmuş vaziyette. Bunun yanında fiber ağımız 80 bin kilometreden, 445 bin kilometreye çıktı." sanarak konuştu.

Siyasette yazışma yollarının değiştiğini vurgulayan Yıldırım, "Bugün bundan böyle iletişimde enstantane etkileşim var, siz müşterek obje söylüyorsunuz aceleten sizin o söylediğinizin karşısında binlerce insanoğlu konumlanıyor, size yanıt veriyor yahut sizin lafınızı destekleyen on binlerce ve beniz binlerce yanıt oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım, hem içtimai medyayı çalışan biçimde kullanacaklarına aynı zamanda töre bilimi değerleri aşındırmayacaklarına ayraç ederek, şunları söyledi:

"Çünkü, müşterek insanoğlu yahut on insanoğlu kazanalım derken bin insanı kaybetmek, onların hakkını gasbetmek yahut onları kıygın eylemek kabilinden müşterek konumda olamayız, bizim siyasa anlayışımıza bu sığmaz. Yapanlar bizim bu hassasiyetimizi gözetmiyorlar, basıyorlar yalanı, zira çoğumuz biliyoruz ki içtimai medyada geçmiş atışı karşılayıcı kazanıyor. Siz ardı esna arzu ettiğiniz derece yanıt verin, paylaşım yapın tek faydası yok. Çünkü iş saniyelerle oluyor, tashih adalet getire, düzeltmenin oluşturacağı el ile geçmiş paylaşımın arasındaki etki, uçurum, aşırı iri ayırt var, geçmiş akılda küsurat her neyse onunla gidiyor."

Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti'nin yenilikçi müşterek parti olduğunu, içtimai medyayı geçmiş ilkin kullanan partilerin başlangıcında geldiğini belirterek, "Ama bundan ahir süreçte maksadımız 2023 ve 2024, bunlar sâdır hedeflerimiz, bundan böyle bu içtimai komünikasyon araçları iletişimini aşırı hâlâ koyu biçimde kullanmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti'nin 13-14 milyona yaklaşan üyesi olduğunu bildiren Yıldırım, "Eğer dikkate alınır, aceleten buna iştirak sağlanırsa bizlerden hâlâ iri delici içtimai ağ olamaz. Düşünün, 'on bin zevk aldım' diyen havalara zıplıyor. Bu derece milyonlarca üyesi bulunan müşterek partinin rastgele müşterek madde karşı paylaşımlarının on binlerle, beniz binlerle değil, milyonlarla anlatım edilir bir duruma gelmesi lazım. Bu muhtemel mü, mümkün, kâfi ki bu keder ve bu kuma bilinci geliştirelim." dedi.

Yıldırım, içtimai komünikasyon araçları firmalarının birçoğunun Türkiye'de büro açtıklarını yahut casus atama ettiklerini hatırlatarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Şimdi bundan böyle muhataplık problemimiz bulunmayan fakat parti namına fikrimiz, hâlâ az yasak, hâlâ aşırı hükümlere akla yatkın faaliyet. Çünkü yasakta ne diyorsunuz, '4 zaman arasında bunu kaldıracak.' Kaldırsa ne evet kaldırmasa ne olur, 4 saatte filhakika vurup geçiyor, hasar değme muhtelif tahribatı yapmış oluyor, müşterek faydası da yok. Hem yasaklamış kalırsınız aynı zamanda müşterek faydası yok. Onun adına toptan müşterek konvansiyonla, içtimai medyanın töre bilimi değerlerinin oluşması gerekiyor. Aslında bununla ilgilendiren müşterek emek vermek mevcut tığ buraya da tarafız, Avrupa Parlamentosunun müşterek konvansiyonu mevcut tığ de yan olduk."

Binali Yıldırım, interneti ve içtimai komünikasyon araçları ağlarını sonuna derece kullanmaları icap ettiğini belirterek, "Geleneksel komünikasyon araçları ile yüzdelik 60 nüfusa erişebilir misiniz, 6 milyon 200 bin gailesiz kardeşimiz oy kullanacak ve bunlarla beniz yüze iletişimin ne kadarını başarabilirsiniz. Mitinglerde ne derece onlara seslenme edebilirsiniz? Bunlar tabii içtimai komünikasyon araçları üstünden paylaşımlarla gerçekleşecek konular." sanarak konuştu.

"Tanıtım ve Medya Başkanlığı en ehemmiyetli ünite biçimine geldi"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da seçimlerin 2023 Haziran'da yapılacağını, AK Parti'nin bu seçimde de bugüne kadarki başarısını elde edeceğini söyledi.

Dağ, parti zarfında aşırı ehemmiyetli fariza örümcek Tanıtım ve Medya Başkanlığının, akıbet dönemde, kampanya ve yaymaca şekillerinin değişmesi dolayısıyla en ehemmiyetli ünite biçimine geldiğini aktardı.

Partililerin bu hassasiyetin bilincinde olduklarını anlatım fail Hamza Dağ, "Neredeyse 540 güne yaklaşan müşterek proses kaldı. Bu 540 güne yaklaşan süreci değme hatıra değme dakikası değme saniyesini partimizin başarısı, liderimizin başarısını hâlâ öteye atmak düşüncesince ne harcarım sanarak fikren yola bitmeme edeceğinizden tek şüphem yok." sanarak konuştu.

Programa, Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcıları Yasin Bölükbaşı ve Ömer Arvas ile Konya Milletvekili Selman Özboyacı da katıldı.

İki çağ sürecek programda, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ibret verecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler