USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Ekonomimizin temelleri sağlam

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Son senelerde yaşanmış olan döviz kurundaki tartım bozukluğunu ortak tarafa bırakırsak ekonomimizin temelleri sağlam. Onu da arama dibine alıyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: Ekonomimizin temelleri sağlam
09-01-2022 01:02
Antalya

Yıldırım, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki ortak otelde meydana gelen AK Parti Ankara İl Başkanlığı İstişare Kampı'nda icra ettiği konuşmada, seçimlerin 2023'ün Haziran'ında yapılacağını belirterek düzenleme üyelerinin seçime anık olmalarını istedi.

Muhalefetin er intihap talebinde bulunduğunu anlatım fail Yıldırım, "'Umut, fakirin ekmeğidir.' derler. Tabii ki intihap isteyecekler, bunu da katıksız istikbal etmek lazım. 15 defa mindere çıkmışlar, yenilmişler. 16. kere de çıkacaklar, gene yenilecekler." dedi.

AK Parti'yi 2023 ve 2024'te zaferle taçlandıracak heyecanı düzenleme üyelerinde gördüğünü dile getiren Yıldırım, kadın, gençlik, tamamı düzenleme üyelerine güvendiklerini aktardı. AK Parti'nin 20 senedir şişman engelleri aşa aşa bugünlere geldiğini kail Yıldırım, "Tabiri caizse iblis taşlamaktan iş hazırlamaya az imdi devir bulamadık. Arta küsurat yıllarda da ülkemizin 50 yıllık, 70 salname biriken işlerini yapa yapa bugünlere geldik." diyerek konuştu.

Türkiye'nin eskiden yaşamış bulunduğu sıkıntıları bugünün neslinin baş döndürücü güzel bilmediğini dile getiren Yıldırım, AK Parti ile doğan evlatların genel ağ evladı olduğunu, yaşama ve siyasete boşluk açılarının da ayrımlı bulunduğunu anlattı.

"Delikli kuvvetli buluş oldu, erkeklik bozuldu"

2023'te 3 kuşağın ortak arada değişmeyen vereceği ortak seçimin yaşanacağını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"2019 evcil seçiminde ortak nebze sayısal siyaset, içtimai ağlar üstünde meydana getirilen siyasa sınama edildi. Bu siyasa benzeti meydana getirecek olursak kevgir kuvvetli buluş oldu, erkeklik bozuldu. Sosyal ağlarda atış serbest. Söylediğiniz şeyin asıl olmasının hiçbir önemi yok. Bu içtimai ağlarda, mevhum alemlerde meydana getirilen siyasette ağız ağıza yalanı karşı ilkin kail kazanıyor. Benzetme meydana getirecek olursa yalanı kail dağlar aşıyor, hakikatı anlatmaya bitmeme fail DOĞRU yolda şaşıyor."

2023'teki seçimde oy kullanacak gençlerin AK Parti haricinde ortak kudret görmediğini ve önceki dönemle mukayese yapamadıklarını vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin 1950'li senelerden buyana yaşamış bulunduğu sıkıntılara ayraç etti. Türkiye'nin vasilik odakları zımnında darbelerle sabık ortak proses yaşadığını aktaran Yıldırım, koalisyon hükûmeti hükûmeti dönemlerinde aylarca cumhur reisi seçilemediğini belirtti.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında Türkiye'nin dünyaya açılmaya başladığını dile getiren Yıldırım, Özal'ın enfrastrüktür projelerini yaşama geçirdiğini anlattı. Ancak Özal sürecinin de baş döndürücü derinlemesine sürmediğini aktaran Yıldırım, 1990'lı yıllarda koalisyonların baştan yaşandığını, iktidarların ömrünün averaj 1,5 yıl, bakanların ömrünün de 8 ay bulunduğunu söyledi.

Parlamenter sistemde ayrımsız partiden olmalarına karşın cumhur reisi ile başbakanın devir hin arbede yaşadıkları dönemlerin bulunduğunu anımsatan Yıldırım, cumhur reisi ile başbakanın yetkilerinin çatıştığı ortak manzume ile ülkenin yönetilmeye çalışıldığını anlatım etti.

20 sene ilkin ise AK Parti iktidarının biricik başına iktidara geldiğini hatırlatan Yıldırım, bu süreçte de vasilik odakları ile uğraş edildiğini, ayrışık engellerle karşılaşıldığını kaydetti. e-Muhtıra, parti mantinota davası, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve akıbet adına 15 Temmuz çarpış girişimi ile erinç karşıya kaldıklarını özetleyen Yıldırım, "15 Temmuz, vasilik odaklarına Türkiye'de en kaba tokadın vurulmuş bulunduğu tarihtir. O akşam bu ermiş kavim liderinin çağrısıyla meydanları doldurdu yediden yetmişe, ülkesine, bayrağına, ezanına eş çıktı. Halkın ve hakkın gücü tankın enerjisini yendi. Bu şüphesiz oldu, liderine inandı, hükümetine güvendi. Herkes o devir meydanlardaydı." diyerek konuştu.

Ekonomiye müteveccih saldırılar

Darbe girişiminden sonraları da fenalık güçlerin, iç ve aut odakların gereksiz durmadığını aktaran Yıldırım, Türkiye'nin alanında tedricen çelim kazanmasından erinçsiz olanların ekonomiye müteveccih oyunlar oynamaya başladığını belirtti. 2018'den sonraları da şişman ortak hamle ile erinç karşıya kalındığını dile getiren Yıldırım, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hala da ekonomiye müteveccih bu tehditler, saldırılar bitmeme edecek. Bitmez. Biz mütekait ortak coğrafyadayız, izlemsel adına konuş adına halis muhlis dünyanın gözünün üstünde bulunduğu coğrafya. Bulunduğumuz yer, o denli ehemmiyetli ki gün süresince baş döndürücü ehemmiyetli oldu. Her çağda ehemmiyetli oldu. Medeniyetlerin başladığı, bitmeme ettiği, doğudan batıya batıdan doğuya göçlerin bulunduğu güzergahtayız. Bu coğrafya bizim kaderimiz. Doğrusu ayakta ara vermek düşüncesince çelimli olmaya mecburuz."

Yıldırım, Türkiye'nin güneyinde ortak yıldırı örgütü oluşturulmak istendiğini, buna yanıt da Fırat, Zeytindalı ve Barış Pınarı harekatlarını başlattıklarını ve kalburüstü operasyonlar sebebiyle yarıcı yıldırı örgütün, arkadaş üzere zahirî ülkelerin emellerine ulaşamadıklarını anlatım etti. Bu projelerin bitmediğini, herhangi ortak devir Türkiye'ye müteveccih projelerin olacağını aktaran Yıldırım, bugün Kazakistan'da yaşanmış olan olayların da ayrımlı olmadığını kaydetti. Türkiye'nin biricik gayesinin ezilen, horlanan, art küsurat milletlere koyun açmak, onların huzura kavuşmasını sağlamak, kişi devletleri, devletlerinde ari ve mutlak yaşamalarına korumak bulunduğunu dile getiren Yıldırım, bu doğrultuda çalışmaya bitmeme edeceklerini bildirdi.

Türkiye'nin ümranlı altyapısı ile Avrupa'da 5. tam geldiğini tamlayan Yıldırım, bunların akıbet 20 yılda yapıldığını söyledi. Ekonomik bölgede da Türkiye'nin imdi ortak tomar istihdam, yatırım, üretim, kalkınma ve çoğalma modeli üstünde ilerlediğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yaşanmış olan döviz kurundaki tartım bozukluğunu ortak tarafa bırakırsak ekonomimizin temelleri sağlam. Onu da arama dibine alıyoruz. Zorluklarımız tabii ki var, bunun farkındayız, bunları görmezden gelmiyoruz, dair hakkında gidiyoruz ve bu zorlukları da inşallah aşacağız, aşıyoruz. Burada hiçbir kimsenin tereddüdü olmasın, milletimiz şen olsun."

"2023 yapılmaksızın 2024 olmaz"

Genel Başkanvekili Yıldırım, 2023 ve 2024'te gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye'nin geleceği açısından ehemmiyetli bulunduğunu belirtti. İki seçimin de ayrı düşünülemeyeceğini anlatım fail Yıldırım, "2023 yapılmaksızın 2024 olmaz. O biçimde ilkin 2023'e hazırlanacağız. Belediye başkanlarımız, ilçelerimiz beldelerimiz köylerimiz mahallelerimiz halis muhlis yoğunluğumuzu 2023'e ayıracağız. Çünkü 2023'ü halledersek 2024 imdi emeksiz olur, 2023 eğer olmazsa 2024 imdi emeksiz olmuyor." diyerek konuştu.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üstün dereceli oyla yeni baştan Cumhurbaşkanı seçilmesi dair düzenleme üyelerine çağrıda bulundu. AK Parti'nin daima kendini geliştiren ortak parti bulunduğunu özetleyen Yıldırım, 20 senedir açıkça ara ortak numara parti bulunduğunu anlattı. Eski çağda ortak insana söylenen sözün 6 insana ulaştığını, demin ise içtimai iletişim araçları eliyle ortak paylaşımın ayrımsız anda 6 bin kişiyi etkilediğini bildiren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal ağlar, siyasal faaliyetlerde önemli. Zorluğumuz, tığ ilkelere eş partiyiz, baştan sona doğruları kail partiyiz, yapacaklarımızı söyleriz, yapamayacaklarımızın sözünü vermeyiz fakat içtimai ağlarda hakeza ortak öge yok. Delikli kuvvetli çıktı, erkeklik bozuldu. Böyle ortak içtimai zehir namevcut sayamayız. Sosyal ağlar bu seçimin en ehemmiyetli belirleyicisidir. Burada bu ağları yasaklamakla falanca olmaz. Aynı araçları imdi çalışan ve tarihi da erke hızıyla kullanarak öne geçeceğiz. İlk kail kazanıyor. Arkasından mevrut ayrımsız etkiyi sağlayamıyor. Gündemi oluşturmaktan bahsediyorum. Oluşturulan ortak gündemin arkasına takılmaktan bahsetmiyorum. Bazı düşünürler üdeba içtimai ağlar üstünden meydana getirilen kampanyaları 'yalanın siyaseti' diyerek tanımlıyorlar. Etkisi baş döndürücü çelimsiz devam ediyor fakat temelli tesiri de var."

İlkelerden ödün vermeden içtimai medyanın en çalışan biçimde kullanılması çağrısında mevcut Yıldırım, gençleri en şişman kaynakları adına gördü. Yüz yüze, gönül, çıkmaz siyasetini de sürdüreceklerini tamlayan Yıldırım, dü stratejiyi de birleştirerek imdi şişman ortak görevdaşlık oluşturacaklarını bildirdi.

AK Parti'nin 13 milyon üyeye eş bulunduğunu dile getiren Yıldırım, herhangi ortak birim üyenin minimum ortak kişiyi sandığa götürmesi tavsiyesinde bulundu.

Türkiye'nin üçüncü şişman partisinin kararsızlar bulunduğunu anlatım fail Yıldırım, "Kararsızlar da 'İktidardan kopmadım fakat kudret partisinin gidişatına bakacağım.' diyor. Bu mesajı güzel algılamamız lazım." dedi.

Yıldırım, yaşlıların tecrübesi, gençlerin enerjisi ile Türkiye'nin geleceğini nesir etmeye bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler