USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kilis’te

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Kilis'in muammer bulunduğu deneme esasi itibarı ile alanımızda oynanan oyunlara da, gözümüzü kulağımızı hakkıyla tasdik etmemiz gerektiğini, Koskoca Osmanlı Devleti'nin egemen bulunduğu coğrafyada parçala yönet siyaseti,

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kilis’te
19-02-2022 19:27

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ortak saf programa eklenmek düşüncesince geldiği kentte, ilkin evvelce Kilis Valiliğini görüşme etti. Burada Kurtulmuş, Valilik onur Defteri'ni imzaladıktan sonradan Vali Kadir Çakır'ı makamında görüşme etti. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, meydana getirdiği açıklamada, Kilis'te olmaktan mutlu bulunduğunu anlatım ederek, “Kilis'te olmaktan, baş döndürücü iri ortak sevinme duyduğunu anlatım ika isterim. Özellikli Anadolu'nun ehemmiyetli kentlerinden birisi bulunan zamanı adına iri ortak birikimi bulunan bu şehrin maatteessüf elden burnumuzun dibinde bitmeme fail Suriye'deki iç harp ve kargaşa nedeniyle muammer oldukları ve Suriye'den kaçıp topraklarımıza sığınan Türkiye'de selamet yurdu adına gören Türkiye'yi keyif adası adına gören, Suriyeli komşularımıza ev sahipliği yapması itibarıyla Kilis ve Kilis halkı zamanı ortak fariza edinmiştir. Kilis milletimizin geçmişine değerli harflerle yazılacak ortak hamiyetperverlik misafirperverlik, yardımlaşma, dayanışma, ihsan, ülfet gösterisi ortaya koymuştur. Nüfusunun elan fazlasından konuğu barındırıyor. Yarım ekmeğini bölüşmüş, suyunu misafirlerle paylaşmış ensar kendinizi serhat kentimizdir. Bu vesileyle halis muhlis Kilisli kardeşlerimize yurttaşlarımıza sevgilerimizi saygılarımızı hürmetlerimi sunuyorum eli öpülecek ortak ülfet ve konukseverlik örneği göstermiştir. Bu ayrıcalığı ile kahramandır yalnızca bu milletin kanını da yiğitlik vardı yiğitlik yalnızca harp meydanlarında olanaksız bu açıdan adamlık meydanında da Kilis halkı iri ortak yiğitlik göstermiştir. Tebrik ediyorum. Bunu ortak haysiyet madalyası adına taşlayacaktır. Kilis'in muammer bulunduğu bu sınama esasi nedeni ile alanımızda oynanan oyunlara da gözümüzü kulağımızı hakkıyla tasdik etmemiz gerektiğini, Koskoca Osmanlı Devleti'nin egemen bulunduğu coğrafyada parçala yönet siyaseti, Suriye kriziyle, Irak'ın karışma süreciyle beraberce acemi ortak devre girmiş, parçala yönet mantığıyla yapmışlardır” dedi.

Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“Suni sınırlarla tek tarihî ayrıcalığı sıfır sınırlarla ayırmışlar. Türkleri, Kürtleri, Acemleri bu bölgenin halklarını, birbirlerini sınırlarla bölmeye kalkmışlar ancak katiyen gönüllerini ve kalplerini bölmeyi başaramamışlardır. Maalesef Suriye'deki vekalet mücadelesi verdikleri bu hunriz savaş, kısaca yıldırı örgütleri ve silahlı gruplar üstünden maruz bu uğraş bire ortak sürede halklar ortada öfke saplamak düşüncesince de uydurulmuş acemi ortak projenin adıydı. Bu açıdan bu yayılımcı acemi projeye dirlik genişlemek itibarıyla da Kilis halkı zamanı ortak ödev yürütme etmiştir. Başka devletlerin ulusal gayesi bu coğrafyanın elan ortak tomar bölünmesi parçalanmasından yana olabilir. Türkiye adına bizim ulusal çıkarımız, bu bölgenin ulusal halklarının elan ortak tomar birleşmesinden, bütünleşmesinden, iş birliğinden, kardeşliğinden ve dayanışmasından geçmektedir” ifadesini kullandı.

Daha sonradan Kilis Belediyesine sabık AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, burada Belediye Başkanı Servet Ramazan'dan icraat üzerine bilgelik aldı. AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un programına AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ile Ahmet Salih Dal haremlik etti.

Mehmet Ali Dağ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler