USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde biricik kere müzakere

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna-Rusya krizinde yegâne yol, Ukrayna ve Rusya'nın birlikte araştırma masası çevresinde birlikte araya getirilerek meseleye bambaşka güçlerin karışmasını önlemek." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizinde biricik kere müzakere
28-01-2022 14:32
Sakarya

Adapazarı ilçesindeki müşterek restoranda AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca planlı "Basın Buluşması"na eklenmiş bulunan Kurtulmuş, dört başı mamur dünyayı ait müşterek krizle gönül rahatlığı karşıya olunduğunu belirterek Rusya ve Ukrayna görünürde bitmeme fail krizin anbean değişik bölgelere evrilme potansiyelini taşıdığını söyledi. Kurtulmuş, akıbet gelişmelerin, yalnızca 2 iklim arasındaki iş olmanın ötesinde evren sisteminin, hayattaki kuvvet mücadelelerinin geldiği yeri göstermesi itibarıyla ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti. Son zamanlarda vekalet savaşları ve tecim savaşları kavramlarının ön plana çıktığına ayraç fail Kurtulmuş, dünyada aşkın gerilimli müşterek süreçten geçildiğini, bu yüklülük ve arbede ortamının derinlemesine seneler sürebileceğini anlattı.

"Bizi ait tarafı ise elden hoppadak dünyanın dört başı mamur lehçe yüklülük merkezlerinin ortasında bulunan iklim Türkiye'dir." diyen Kurtulmuş, dünyada yaşanmış bulunan gerilimlerden ve çatışmalardan bahsetti. Türkiye'nin hayattaki önemine yer veren Kurtulmuş, "Hangi gerilimleri ele alırsanız alın, bunların itidalli noktasında mevcut iklim Türkiye'dir. Bu alanlarda ortaya çıkma en küçük gerilimin, en küçük müşterek çatışmanın aracısız doğruya Türkiye'yi etkilemesi akıbet basamak doğaldır. 'Bu gerilimlerin hiçbiri bizi ilgilendirmiyor.' niteleyerek müşterek kenara bırakamayız. Tabiri caizse bunların bütünü komşularımızda ortaya çıkan yüklülük ve çatışmalardır. Bunun düşüncesince de Türkiye'nin akıbet basamak güçlü, akıbet basamak ayık müşterek halde bu süreçlerde tetik olma mecburiyeti vardır." sanarak konuştu.

"Bu hadiseler Türkiye'nin önemini müşterek defa hâlâ ortaya çıkarıyor"

Türkiye'nin, hayattaki dört başı mamur gerilimlerin etüt eliyle çözülmesinden yana bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Ukrayna-Rusya krizinde de yegâne yol, Ukrayna ve Rusya'nın müşterek etüt masası çevresinde müşterek araya getirilerek meseleye bambaşka güçlerin karışmasını engel rastık etmek ve böylelikle meselenin müzakereyle barışla ve nasfet çerçevesi içinde çözülmesini realizasyon etmektir. Bunu yapabilecek bölgedeki ve hayattaki yegâne iklim Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki, sulh yönündeki inisiyatifini aşkın bariz müşterek halde evren kamuoyuyla paylaştığını biliyoruz. Yapmış bulunduğu çağrıya da Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin, olimpiyatlardan sonra, açılıştan ahir günlerde Türkiye'ye gelmiş şekilde müşterek etüt yapabileceğini tabir etmiştir. Cumhurbaşkanı'mızın 'Barışı sağlayalım, etüt alternatifini açalım, diplomasiyi çalıştıralım.' çağrısı, muhataplarından yanıt bulmaya başlamıştır. umut ederiz ki en endamsız sürede, bilhassa akıbet günlerde akıbet basamak baş döndürücü müşterek askeri hareketliliğin gözlemlendiği bölgede, müşterek arbede ortamına girilmeden dü iklim görünürde hakkıyla nasfet temelinde müşterek sulh sağlanmış olur. Böylece ilkin Doğu Avrupa, Karadeniz kazanmak gibi elden hoppadak dört başı mamur bölgemizin üzerinde dolaşan bu sıkıntı müşterek halde kaldırılmış edilmiş olur. Böylece evren barışına ulama elde etmiş oluruz."

Kurtulmuş, bu olayların ayrımsız sürede Türkiye'nin de önemini müşterek defa hâlâ ortaya çıkardığını dile getirerek "Türkiye hem bölgesinin çelimli müşterek ülkesi hem de dünyada barışa ve hakkaniyete verdiği ehemmiyet ve toy hakkaniyetli müşterek global sistemin kurulması yönündeki çabaları nedeniyle evren devletleri görünürde bu yolda akıntı edebilecek ve hasiyet sağlayabilecek ehemmiyetli müşterek iklim adına görünürde duruyor. umut ederim ki bu barışın sağlanması anlamında de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ve Türkiye'nin ehemmiyetli katkıları, ehemmiyetli görevi olur. En endamsız müddet içinde bu iş evren gündeminden kovulmuş olur." dedi.

"O çağda yaşananlar yağız eyyam adına hatırlanıyor"

Necip Hablemitoğlu suikastının gaddar zanlılarından al bültenle aranan Nuri Gökhan Bozkır'ın MİT kabilinden taşınmazlar dışından Türkiye'ye getirilerek Emniyet'e doğrulama edilmesine de yer veren Kurtulmuş, o zamanın yağız eyyam adına hatırlandığını belirtti. O çevrim yaşanmış bulunan vakalara yer veren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin esbak dönemlerindeki faili belgisiz cinayetleri, yalnızca bazısı müşterilerini ortadan kapatmak düşüncesince değil, Türkiye'yi akışmaz bir duruma getirerek, özlük içinde sorunlu bir duruma getirerek Türkiye'yi müşterek nevi terörün bambaşka müşterek türüyle öncelemek ve Türkiye'nin faili belgisiz cinayetler üstünden buz pateni yapmasını getirmek içindi. Türkiye müşterek çevrim az hâlâ beş altı günde müşterek uyandığımızda faili belgisiz cinayetlerle sarsılıyor ve onun arkasındaki esas niyetleri ve esas failleri ortaya çıkaramamanın da ayrımsız sürede siyasal ızdırabını yaşıyordu. Bu manada rahmetlik Hablemitoğlu cinayetiyle ait dört başı mamur gerçeklerin aydınlatılmasını beklenti ediyoruz. Henüz yayınlayamadığı müşterek kitabından ötürü maatteessüf faili belgisiz adam öldürmeye kurban gittiği muhtemelen Hablemitoğlu suikastının gerisinde kim, kimler, ne niyetle ne iç ve aut bağlantılarla vardır? Bunların ortaya çıkarılması, yalnızca müşterek dosyanın teferruatının aydınlatılması anlamına gelmez. Hablemitoğlu ve gayrı faili belgisiz cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin ayrımsız sürede geleceğinin de aydınlatılması anlamına gelir. AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren demokratikleşme süreçlerinin en ehemmiyetli araçlarından bir tanesi adına görmüş bulunduğu faali belgisiz cinayetlerin aydınlatılması, Türkiye'nin hem demokrasisinin pekişmesi hem de Türkiye'nin geleceğinin aydınlatılması itibarıyla ehemmiyetli müşterek adımdır. umut ederiz ki Hablemitoğlu suikastıyla baş başa gayrı dört başı mamur faili belgisiz cinayetler de birer birer, gölgede kalanların bütünü aydınlatılır ve Türkiye hem müşterek dönemle ait hesaplaşmasını yapmış olabilir hem de bundan ahir zamanlarda müşterek hâlâ hiçbir kimsenin faili belgisiz cinayetlere girişme edemeyeceği demokratik müşterek ortamı kurmuş olur. Bu manada Hablemitoğlu suikastı zanlısının Türkiye'ye getirilmesi, bu anlamdaki ümitlerimizi de yeniden yeşertmiş ve inşallah bu atılacak adımların da Türkiye'nin geleceği itibarıyla iyi olacağına ilişkin kanaatlerimiz pekişmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler