USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Muhalefet gelişigüzel çağ miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır ancak Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca
27-11-2021 15:16
Samsun

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefetin değme çağ miting yaparak "Erken intihap istiyoruz." diyebileceğini belirterek, "Bu, demokratik hakkıdır ancak Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde evcil intihabat yapılarak belediyelerde toy başkanların seçilmesi sağlanacak." ifadesini kullandı.

Samsun'da ortak otelde matbuat mensuplarıyla ortak araya mevrut Kurtulmuş, meydana getirdiği açıklamada, muhalefetin Türkiye'yi er seçime yasaklama anne başlığı çevresinde ortaya koyduğu ortak stratejinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin ihtilaf partilerinin legal, yasal gösterilerle hükümetin adına kendilerinin işbaşına gelmesi düşüncesince değme ayrışık mitingi yapabileceğini dile getiren Kurtulmuş, "Her ayrışık politikacı çalışkanlık yapabilir. Türkiye, yaşlı başlı ortak politikacı demokrasiye sahiptir. Hatta bundan da kıvançlı oluruz zira gerçek bulunan sokakların zehirlenmeden demokratik taleplerinin adına getirilmesidir. Yakın sürede yaşadığımız Gezi Parkı, ve benzerleri eylemlerinde bulunduğu kabilinden sokakların karıştırılarak Türkiye'yi ortak iç çatışmaya dönüştürmesi değil, uygun ortak tasar ve plan çerçevesinde muhalefetin yapılabilmesidir. Bunun yolu da yasal zeminlerde yapılacak gösterilerdir, taleplerdir, toplantılardır." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ikinci partisinin noktayı geldiği devir "Biz Atatürk'ün partisiyiz." söylediğini özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kuruluşunu sahip çıkan ortak partinin cezaevinden atılmış tweetlerle ve ya yıldırı örgütünün gölgesindeki siyasa merkezlerinden dile getirilen fikirlerle yukarı üstüne üstlük örtüşen adımları atmasının manidar bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin şimdiye genişliğinde attığı adımların mükemmel tersi adımları atarak tezkereye "hayır" oyu verdiğini hatırlatarak, "Ne antika ortak tecellidir. Terör örgütünün değişmeyen mercileri bunu dile getirdikten sonraları CHP'nin hakeza ortak mevzuya dönük olması, CHP düşüncesince 'Eyvah, ört ki ölem' diyebilecekleri ortak noktadır. Aynı halde Demirtaş'ın cezaevinde geçtiğimiz günlerde 'Hemen sokaklara çıkın, sokaklarda tanıtım gösterisi yaparak hükümeti çarpmak düşüncesince savaşım edin.' tweetinin doğrudan arkası sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin ikinci partisinin doğrudan miting kararını ortak iki sayaç içinde alması da herhalde sonuç basamak manidardır. Dolayısıyla bu mevzuyu ermiş milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Kim kimle teşrikimesai yapıyor, ne halde yapıyorsa bunu filhakika belirgin halde yapıyor. Bu iş birliğinin bu genişliğinde belirgin halde faş edilmesi, evvel Cumhuriyet Halk Partisi'ni yurtsever oylarıyla destekleyen yurtsever vatandaşlarımız düşüncesince görülmedik dert donör ortak durumdur." ifadelerini kullandı.

CHP'nin uğur boncuğu tasar ve projesi sıfır ortak parti yerinde bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, söyledikleri on paralık şeyin "Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz." bulunduğunu belirtti.

"AK Parti'yi istemiyoruz. Giderse gitsin. Nasıl giderse gitsin.' Çok şükür, orada ortak mertebe kazandılar. Önceden 'Nasıl giderse gitsin.' diyorlardı, demin diyorlar ki 'Demokratik yollarla gitsin.' Bunun düşüncesince ortak etap atmaya çaba ediyorlar. Siyaset, evet, partiler ortada ortak yarışı gerektirir. Siyaset, ortak adavet endüstrisi değil, ortak rakiplik alanıdır. Bütün partiler ortaya çıkar, savaşım eder. Milletimiz de bu mücadelede kimin projesini, kimin programını akilane görüyorsa ona dayanaklık kılmak olur. Milletimiz filhakika değme sandıkta hesaplaşıyor. Öyle bulunduğu düşüncesince de kendisiyle, değerleriyle, geçmişiyle, geleceğiyle baş döndürücü ilişik görmediği CHP'yi değme sandıkta muzaffer ve değme sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi'ne sittinsenedir sınırını bildirmiş, ona nüfuz yüzü göstermemiştir. Milletimizin bire ortak feraseti önümüzdeki süreçte de ortaya koyacağı kanaatindeyim ve şayet milletimizden oy kendisine yasal yollarla iş başına gelmeyi bakmak istiyorlarsa on paralık yolunun da yalnızca 'istemezük' değil, ne istediklerini, elbette istediklerini ortaya koymak, doğrusu planla, projeyle fiilen milleti inandırma kılmak bulunduğu kanaatindeyim."

Türkiye'nin seçimlerin ikide birde tekrarlandığı, hükümetlerin 17-18 ayda ortak değiştiği, politikacı partiler anlaşamadıkları düşüncesince cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlam baş döndürücü devir yapıldığı dönemleri baş döndürücü geride bıraktığını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşamış bulunduğu baş döndürücü partili politikacı dünyadaki bu kusur tecrübelerinden çıkarmış bulunduğu dersle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini tabir etti.

Kurtulmuş laflarını şu halde sürdürdü:

"Böylece istikrarı bünye edecek ortak kararlılığı ortaya koydu. Bundan sonraları da seçimlerin vaktinde yapılan, vaktiyle yapılan, neyin ne devir yapılacağı başlangıçta anlaşılan bulunan müsait ortak politikacı ortamda zımnında bitmeme edecektir. Onun düşüncesince diyoruz, ihtilaf değme çağ miting yaparak 'Erken intihap istiyoruz.' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır ancak Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşi sıra da 2024 senesinde evcil intihabat yapılarak belediyelerde toy başkanların seçilmesi sağlanacak. Bu istikamette Türkiye'nin en asliye gereksinimlerinden biri bulunan itimat ve istikrarı artık da sürdürmeye kararlıyız. Her bölgede itimatı kökleştirecek adımlarımızı atarak inşallah 2023 seçimlerini Türkiye düşüncesince güle oynaya gerçekleştirecek ve milletin iradesine baştan sona bu arada başvurma edeceğiz."

Bir matbuat mensubunun, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekildik, bunun düşüncesince ortak alternatifiniz mevcut mı?" sorusu ilişkin Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin hanıma erinç hızlı ilişik öngördüğü konuların tüm şu andaki Türk hususiyet sistemi içinde vardır. Sözleşme filhakika ortak sözleşme, türel ortak yaptırımı namevcut ancak türel yaptırımları bulunan konular, kanunlar vardır. Dolayısıyla kanun itibarıyla hanıma erinç şiddetin önlenmesiyle ilişik Türkiye, muktezi adımları güncelliyor, henüz elleme adımlar da atıyoruz. Kadına erinç şiddet, ciddi ortak adamlık suçudur." ifadelerini kullandı.

Bu ciddi adamlık suçunun en ciddi halde cezalandırılması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Bununla ilişik Türkiye'de, Türk hususiyet sistemi içinde ilişik müeyyideler vardır. İlgili müeyyidelerin henüz çalışan uygulanması lazım. Eğer arttırma türel tedbirlere gerekseme mevcut ise bununla ilişik tekâlif ortaya çıktığında bunlar konuşulur. Ben kanun kendisine hanıma kuvvet dair Türkiye'nin hususiyet sisteminin yeteri kadar ehemmiyetli ortak donanıma ehil bulunduğunu görüyorum, biliyorum." sanarak konuştu.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı'ya bıçak çekip zılgıt ve taşlama fail zanlının videosunu izlediğinde insanoğlunun kanının dondurulmuş bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Bu genişliğinde adilik, bu genişliğinde şerefsizlik, bu genişliğinde insanoğlu dışılık olmaz. İki hanımefendiye bıçağı sallıyor, az buçuk henüz atılganlık etse Allah korusun. Mesela aceleten tutuklandı. Buradan o iddianameyi yazan müddeiumumi hanımefendiye de teşekkürlerimizi, tebriklerimizi ortak el henüz tabir ediyoruz. Çok belirgin ve baş döndürücü açık. Kadına erinç şiddetin etraflı insanlığa erinç meful ortak kuvvet olduğunu, orada olayın ferdî olmadığını, etraflı savunmasız hanımlara erinç meful ortak kabahat bulunduğunu tabir fail dobra ortak savca hazırlandı. Böylece hususiyet diline de toy ortak sağ açıklık kazandırdı. Bu mücadeleyi baştan sona bu arada sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler