USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Muhalefet rastgele güneş miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır ancak Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Türkiye'de intihabat 2023 yılının haziran ayında yapılaca
27-11-2021 15:16
Samsun

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, muhalefetin değme çağ miting yaparak "Erken seçme istiyoruz." diyebileceğini belirterek, "Bu, demokratik hakkıdır lakin Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşinden da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde dünkü başkanların seçilmesi sağlanacak." ifadesini kullandı.

Samsun'da müşterek otelde matbuat mensuplarıyla müşterek araya mevrut Kurtulmuş, meydana getirdiği açıklamada, muhalefetin Türkiye'yi er seçime yaptırmama anne başlığı çevresinde ortaya koyduğu müşterek stratejinin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin aykırılık partilerinin legal, yasal gösterilerle hükümetin namına kendilerinin işbaşına gelmesi düşüncesince değme çeşitli mitingi yapabileceğini dile getiren Kurtulmuş, "Her çeşitli politikacı çalışkanlık yapabilir. Türkiye, bilgi müşterek politikacı demokrasiye sahiptir. Hatta bundan da mutlu oluruz zira esas bulunan sokakların zehirlenmeden demokratik taleplerinin namına getirilmesidir. Yakın sürede yaşadığımız Gezi Parkı, ve benzerleri eylemlerinde bulunduğu üzere sokakların karıştırılarak Türkiye'yi müşterek iç çatışmaya dönüştürmesi değil, uygun müşterek yazı ve plan çerçevesinde muhalefetin yapılabilmesidir. Bunun yolu da yasal zeminlerde yapılacak gösterilerdir, taleplerdir, toplantılardır." sanarak konuştu.

Türkiye'nin ikinci partisinin noktayı geldiği devir "Biz Atatürk'ün partisiyiz." söylediğini özetleyen Kurtulmuş, Cumhuriyet ve Cumhuriyet'in kuruluşunu sahip çıkan müşterek partinin cezaevinden atılmış tweetlerle ve ya yıldırı örgütünün gölgesindeki politika merkezlerinden dile getirilen fikirlerle fevk fazladan örtüşen adımları atmasının manidar bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, CHP'nin şimdiye genişliğinde attığı adımların birlik tersi adımları atarak tezkereye "hayır" oyu verdiğini hatırlatarak, "Ne acayip müşterek tecellidir. Terör örgütünün değişmeyen mercileri bunu dile getirdikten sonraları CHP'nin hakeza müşterek mevzuya dönük olması, CHP düşüncesince 'Eyvah, ört ki ölem' diyebilecekleri müşterek noktadır. Aynı halde Demirtaş'ın cezaevinde geçtiğimiz günlerde 'Hemen sokaklara çıkın, sokaklarda demonstrasyon yaparak hükümeti atmak düşüncesince uğraş edin.' tweetinin elden arkası sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Türkiye'nin ikinci partisinin elden miting kararını müşterek iki vakit içinde alması da herhalde akıbet basamak manidardır. Dolayısıyla bu mevzuyu eren milletimizin takdirlerine sunuyoruz. Kim kimle teşrikimesai yapıyor, ne halde yapıyorsa bunu filhakika bariz halde yapıyor. Bu iş birliğinin bu genişliğinde kupkuru halde faş edilmesi, geçmiş Cumhuriyet Halk Partisi'ni yurtsever oylarıyla destekleyen yurtsever vatandaşlarımız düşüncesince görülmedik dert donör müşterek durumdur." ifadelerini kullandı.

CHP'nin uğur boncuğu yazı ve projesi sıfır müşterek parti yerinde bulunduğunu tabir fail Kurtulmuş, söyledikleri on paralık şeyin "Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyoruz." bulunduğunu belirtti.

"AK Parti'yi istemiyoruz. Giderse gitsin. Nasıl giderse gitsin.' Çok şükür, orada müşterek mertebe kazandılar. Önceden 'Nasıl giderse gitsin.' diyorlardı, demincek diyorlar ki 'Demokratik yollarla gitsin.' Bunun düşüncesince müşterek etap atmaya hız ediyorlar. Siyaset, evet, partiler ortada müşterek yarışı gerektirir. Siyaset, müşterek antagonizm endüstrisi değil, müşterek rakiplik alanıdır. Bütün partiler ortaya çıkar, uğraş eder. Milletimiz de bu mücadelede kimin projesini, kimin programını akla yatkın görüyorsa ona dayanaklık buyurmak olur. Milletimiz filhakika değme sandıkta hesaplaşıyor. Öyle bulunduğu düşüncesince de kendisiyle, değerleriyle, geçmişiyle, geleceğiyle aşırı ilişik görmediği CHP'yi değme sandıkta muzaffer ve değme sandıkta Cumhuriyet Halk Partisi'ne sittinsenedir sınırını bildirmiş, ona nüfuz yüzü göstermemiştir. Milletimizin bire müşterek feraseti önümüzdeki süreçte de ortaya koyacağı kanaatindeyim ve şayet milletimizden oy kendisine yasal yollarla iş başına gelmeyi sınamak istiyorlarsa yegâne yolunun da yalnızca 'istemezük' değil, ne istediklerini, kesinlikle istediklerini ortaya koymak, şu demek oluyor ki planla, projeyle fiilen milleti kandırma buyurmak bulunduğu kanaatindeyim."

Türkiye'nin seçimlerin ikide birde tekrarlandığı, hükümetlerin 17-18 ayda müşterek değiştiği, politikacı partiler anlaşamadıkları düşüncesince cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağlam aşırı dolaşma yapıldığı dönemleri aşırı geride bıraktığını kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşamış bulunduğu aşırı partili politikacı dünyadaki bu hata tecrübelerinden çıkarmış bulunduğu dersle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçtiğini tabir etti.

Kurtulmuş laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böylece istikrarı kuruluş edecek müşterek kararlılığı ortaya koydu. Bundan sonraları da seçimlerin vaktinde yapılan, vaktiyle yapılan, neyin ne devir yapılacağı başlangıçta anlaşılan bulunan ergonomik müşterek politikacı ortamda zımnında bitmeme edecektir. Onun düşüncesince diyoruz, aykırılık değme çağ miting yaparak 'Erken seçme istiyoruz.' diyebilir. Bu, demokratik hakkıdır lakin Türkiye'de seçimler, 2023 yılının haziran ayında yapılacak ve peşinden da 2024 senesinde domestik intihabat yapılarak belediyelerde dünkü başkanların seçilmesi sağlanacak. Bu istikamette Türkiye'nin en esas gereksinimlerinden biri bulunan itimat ve istikrarı bundan hakeza da sürdürmeye kararlıyız. Her bölgede itimatı kökleştirecek adımlarımızı atarak inşallah 2023 seçimlerini Türkiye düşüncesince güle oynaya gerçekleştirecek ve milletin iradesine daima bu arada başvurma edeceğiz."

Bir matbuat mensubunun, "İstanbul Sözleşmesi'nden çekildik, bunun düşüncesince müşterek alternatifiniz mevcut mı?" sorusu ilişkin Kurtulmuş, "İstanbul Sözleşmesi'nin hanıma gönül rahatlığı hızlı ilişik öngördüğü konuların hepsi şu andaki Türk hususiyet sistemi içinde vardır. Sözleşme filhakika müşterek sözleşme, türel müşterek yaptırımı namevcut lakin türel yaptırımları bulunan konular, hukuklar vardır. Dolayısıyla kanun itibarıyla hanıma gönül rahatlığı şiddetin önlenmesiyle ilişik Türkiye, lüzumlu adımları güncelliyor, hâlâ elleme adımlar da atıyoruz. Kadına gönül rahatlığı şiddet, ciddi müşterek adamlık suçudur." ifadelerini kullandı.

Bu ciddi adamlık suçunun en ciddi halde cezalandırılması icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Bununla ilişik Türkiye'de, Türk hususiyet sistemi içinde ilişik müeyyideler vardır. İlgili müeyyidelerin hâlâ çalışan uygulanması lazım. Eğer arttırma türel tedbirlere gerekseme mevcut ise bununla ilişik tekâlif ortaya çıktığında bunlar konuşulur. Ben kanun kendisine hanıma hız dair Türkiye'nin hususiyet sisteminin aldığı kadar ehemmiyetli müşterek donanıma cemaat bulunduğunu görüyorum, biliyorum." sanarak konuştu.

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda Senanur Damgacı'ya bıçak çekip gözdağı ve taşlama fail zanlının videosunu izlediğinde insanoğlunun kanının dondurulmuş bulunduğu dile getiren Kurtulmuş, "Bu genişliğinde adilik, bu genişliğinde şerefsizlik, bu genişliğinde insanoğlu dışılık olmaz. İki hanımefendiye bıçağı sallıyor, az buçuk hâlâ cesurluk etse Allah korusun. Mesela çabucak tutuklandı. Buradan o iddianameyi yazan müddeiumumi hanımefendiye de teşekkürlerimizi, tebriklerimizi müşterek kat hâlâ tabir ediyoruz. Çok kupkuru ve aşırı açık. Kadına gönül rahatlığı şiddetin etraflı insanlığa gönül rahatlığı kenarlı müşterek hız olduğunu, orada olayın ferdî olmadığını, etraflı savunmasız hanımlara gönül rahatlığı kenarlı müşterek kabahat bulunduğunu tabir fail dobra müşterek savca hazırlandı. Böylece hususiyet diline de dünkü müşterek açılım kazandırdı. Bu mücadeleyi daima bu arada sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler