USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Tekrar köklerimize dönmekten ayrıksı birlikte çaremiz yoktur

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Tekrar köklerimize dönmek, bu köklerimiz üstünden kendimizi baştan değerlendirmekten apayrı müşterek çaremiz yoktur." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Tekrar köklerimize dönmekten ayrıksı birlikte çaremiz yoktur
30-01-2022 00:34
İstanbul

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Grand Pera Emek Sahnesi'nde planlı Medeniyet Derneği 10. Yıl Vefa Programı'nda, derneğin 10 yılı geride bıraktığını belirterek, alın teri dökenlere teşekkürname etti.

Nice 10 seneler iyi hizmetler yapılması temennisinde mevcut Kurtulmuş, "Siz 'Makam, mevki, dünyalık pul, başıboş zaman, gösterişlilik şöhretle işimiz yoktur. Bizim derdimiz, davamız, zat medeniyetimizi baştan diriltme ve düz yazı etmektir.' anlamına mevrut sonuç etap giranbaha laflarla yola çıktığınızı burada müşterek el elan tabir etmiş oldunuz. Allah bu istikametinizi katiyen bozdurmasın. Bu yoldan uğur boncuğu biçimde art dönmeyi hiçbirimize, hiçbirinize kader etmesin diyerek afsun ve dilek ediyorum." diyerek konuştu.

"Temel meselemiz şişman medeniyetimizi baştan düz yazı edebilmek"

"Derdimiz, davamız, ne bölgede çalışıyor olursak olalım, icap ilim, siyaset, ekonomi, ekin konuşma denli ne bölgede bulunursak bulunalım, esas meselemiz zat medeniyetimizi, şişman medeniyetimizi baştan diriltme ve düz yazı edebilmek." diyen Kurtulmuş, laflarına şöyleki bitmeme etti:

"Ana düsturumuz, anne mottomuz, tabiri caizse bu istikamette yolumuzu kaybetmememizi sağlayacak bulunan pusulamız budur. Biz zat medeniyetimizi baştan diriltme ve bina eylemek düşüncesince can içerisindeyiz. Aslında bu şişman uygarlığı bina eylemek düşüncesince bu şeb ezanı burada yaptığımız can da duvara müşterek taş koymak, müşterek tuğla bırakmak değerinde çalışkan müşterek hizmettir. Onun düşüncesince bu istikamette, bu can içinde daima kendimizi yenileyeceğiz, tazeleyeceğiz ve yolumuza bitmeme edeceğiz."

İslam dünyasında dü uçta, birisi doğuda başkası en batıda kazanmak neredeyse dü şişman uygarlığı her insanın iyice bildiğine dikkati çekici Kurtulmuş, bunlardan birinin Maveraünnehir medeniyeti, ötekinin de en batıda Endülüs Emevileri bulunduğunu aktardı.

Kurtulmuş, bu medeniyetlerin tarihini anlatarak, elbette yükselişe geçtikleriyle ilgilendiren bilim verdi.

Hayatı süresince bu şişman İslam medeniyetlerinin elbette gelişip yetiştikleri ve dünyada can alıcı oldukları sorularına karşılık bulmaya çalıştığını vurgulayan Kurtulmuş, bu yaz Özbekistan'ı görüşme ika olanağı bulunduğunu ve gençlere de şişman İslam medeniyetinin elbette geliştiğini ve kip yapılanma ettiğini kullanmak itibarıyla Özbekistan ziyaretini haber mektubu ettiğini dile getirdi.

Yunus Emre'den Mevlana'lara, Hacı Bektaş'lara, Hacı Bayram Veli'lere genişliğinde hepsinin işi ve esas mesleğinin insan, evren ve Allah arasındaki dengeyi yegâne hiç kişilere belletmek ve topluma temizlemek olduğuna ayraç eden Kurtulmuş, bu dengeyi kurabilenlerin gerçekte şişman uygarlık pınarından da görülmedik çelimli biçimde beslendiğinin açıkça bulunduğunu vurguladı.

İslam itikadının anne çerçevesinin de aşırı katı biçimde kurulabilmesi icap ettiğinin altını çizen Kurtulmuş, medeniyetlerde ehemmiyet yapılanma eden üniversal üniversitelere ve astronomiyle ilgilendiren bilimsel geleneklere değindi.

"Tekrar köklerimize dönmekten ayrıksı çaremiz yok"

"Bizim şehirlerimiz üstünden de eksiksiz bu medeniyetleri oluşturan, ayrımlı membaların müşterek araya getirildiğinin aşırı iyi örnekleri bulunan şehirlerimiz vardır. İstanbul bunların başlangıcında geliyor." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, Kahire ve Bağdat'ın da bu kentler ortada toprak aldığını anlattı.

Kurtulmuş, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kentler üstünden de uygarlık yürüyüşümüzü bugünlere genişliğinde getirebilmiş olduk. Tekrar köklerimize dönmek, bu köklerimiz üstünden kendimizi baştan değerlendirmekten ayrıksı müşterek çaremiz yoktur. Çünkü uğur boncuğu milletin, uğur boncuğu camianın başkasından iare almış olduğu fikirlerle yükselmesi ve uygarlık kurması beklenir değildir. Hiçbir direk ayrıksı müşterek ağacın bedeni üzerine yükselmediği denli bizim milletimiz de fakat ve fakat zat bedeni üzerine doğrusu zat uygarlık temelleri üzerine Allah'ın izniyle baştan yükselecek, baştan güçlenecek. Bunun düşüncesince Medeniyet Derneği çatısı altında işlenmiş bulunan bu çalışmaların gelişigüzel birisinin aşırı giranbaha olduğunu, aşırı ehemmiyetli bulunduğunu ve şişman medeniyetimizin baştan diriltme ve düz yazı edilmesi düşüncesince bize maneviyat verdiğini, kuvvet verdiğini ve bu manada da ufkumuzu açtığını tabir eylemek istiyorum."

Maveraünnehir medeniyetinin, şişman İslam medeniyetinin ikinci şişman yükselişi bulunduğunu anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"İnşallah İslam medeniyetinin üçüncü şişman yükselişi, çıkışı, Türkiye'den ve bu coğrafyadan olacaktır. Medeniyet değerlerimiz üstünden baştan ayağa kalkmasını inşallah becereceğiz. Söz sırası da değişmeyen sırası da kuvvet sırası da şahısların ufkunu ışıklandırma sırası da size gelmiştir. Allah bu sırayı en iyi biçimde kullanabilmeyi, bu fırsattan eksiksiz insanlığın hayrına iyi neticeler çıkarabilmeyi kader etsin. Gönlünüze küşayiş versin. Adımlarınız katı olsun. Dostlarınız sadakatli olsun. Sözünüz donanımlı olsun. Yolunuz aydın olsun. Allah yardımcınız olsun."

Konuşmasının arkası sıra Kurtulmuş'a teşekkürname beratı arz edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler