USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Karadeniz tabii gazı 2023'te kullanıma girecek

Numan Kurtulmuş, "Karadeniz natürel gazı 2023'te kullanıma girecek, öteki kaynakları da bulacağız ve Türkiye beş altı yıl içinde beklenti ediyorum ki natürel kavara kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden biri biçimine gelecektir." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Karadeniz tabii gazı 2023'te kullanıma girecek
28-01-2022 16:16
Sakarya

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Karadeniz saf gazı 2023'te kullanıma girecek, öteki kaynakları da bulacağız ve Türkiye beş altı sene içinde beklenti ediyorum ki saf kavara kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden bir tanesi durumuna gelecektir." dedi.

Kurtulmuş, Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki ortak restoranda AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca planlı "Basın Buluşması"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Döviz kurundaki dalgalanmaya yer veren Kurtulmuş, enflasyonla ait meselenin, ortak toptan tarafının bulunduğunu, müstevli esnasında toptan ekonomide çın ortak pahalılık baskısı ortaya çıktığını söyledi.

Bu durumun esas sebepleri bulunduğunu özetleyen Kurtulmuş, istihsal maliyetleri itibarıyla dünyada dehşet faziletkâr eder artışlarının gündeme geldiğini, buna arttırma adına nice ülkede bildirme ve ihtiyat zincirlerinde kopukluklar bulunduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin 2020-2022 arasındaki 2 salname müstevli sürecinde, ihtiyat zinciri ve istihsal itibarıyla zorluğa düşmediğine ayraç ederek, şöyleki konuştu:

"Türkiye bu tam saf gazın dörtte üçünü büyüklük adına desteklenmiş etti, elektriğin de yarısını desteklenmiş ettik. Yani o yükü vatandaşa yansıtmamak için. Buna karşın bu gelişmelerin, Türkiye ekonomisi üstünde tesiri oldu. Bir de sabık sene etraflı dünyada, Türkiye'de de yağışsızlık yaşandı. Bunun vermiş bulunduğu etkiyle besin fiyatlarında dehşet artışlar oldu. Bunun kararı adına baş döndürücü faziletkâr eder artışıyla erinç karşıya kaldık. Ayrıca dövizin, hesaplı gerekçeler haricinde bu derece çabuk yükselmesi, bunun da piyasalar üstünde aksi tesirleri oldu."

Kurtulmuş, müstevli sürecinde üretimin bitmeme etmesi, kişilerin istihdamının sağlanması düşüncesince çalıştıklarını vurgulayarak, bunun kararı adına sabık sene 225 bilyon dolarlık ortak dış satım gerçekleştiğini, Türkiye'nin dünyada büyümeyi sağlayıcı beş altı ülkeden bir tanesi durumuna geldiğini anlattı.

Bu karşın fiyatların çoğalması zımnında vatandaşların alıntı gücü itibarıyla mütekait ortak durumla erinç karşıya kaldığını tamlayan Kurtulmuş, bu kapsamda minimal ücrette zamanı ortak artım gerçekleştiğini, hâlâ sonradan vazifeli ve emeklilerin maaşlarına bindirim yapıldığını, başkaca orak ayı ayında gelişmelere layıkıyla ortak kombinezon hâlâ yapılmasının planlandığını bildirdi.

"Tarımsal üretimde inşallah bereket yılı yaşayacağız"

Türkiye'deki hesaplı gelişmelerden bahseden Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"İlk planda yapılacak bulunan şey; elverişsiz gelirli, doğrusu ücretli yurttaşlarımızın alıntı enerjisini ortak hacim yukarıya çıkarmaktır. Orta vadede yapılacak bulunan şey; dövizi çakılı ortak bir duruma getirerek ekonomide öngörülebilirliği ve istikrarı sağlamaktır. Türkiye o istikamette gidiyor Allah'ın izniyle. Bu sene zirai üretimde inşallah bereket yılı yaşayacağız. Yaz ayları başlarında da Türkiye gezim itibarıyla da görülmedik ortak gelişmeyi kaydedecek. Böylece Türkiye, hali düzeltebilecek olanak ve pınar bulacaktır.

Özetle endamsız dönemde, istikrarın sağlanması, vatandaşın alıntı enerjisini artıracak arttırma tedbirlerin katılması ve fiyatların aşağıya çekilmesiyle bu öngörülebilirlikle beraberce inşallah yaz başlarından itibaren fiyatlarda aşağıya akıllıcasına ortak geçişin, enflasyonda aşağıya akıllıcasına ortak düşüşün gözlemlenebileceğini görüyorum."

Kurtulmuş, fahiş eder artışlarının önüne geçilmesi ve enflasyonla mücadeleye müteveccih çalışmaların sürdüğünü dile getirerek, "Masanın üstünde olabilecek ne tedbirler var ise bunların bütünü masanın üstündedir. Vatandaşımızın alıntı gücünün yukarıya akıllıcasına çekilmesi düşüncesince rastgele çeşitli ihtiyat alınmaktadır. Enflasyonun, doğrusu kızgın ortak evolüsyon bulunan enflasyondaki yükselmenin de aşağıya akıllıcasına çekilmesi düşüncesince himmet harcama ediyoruz. İnşallah, beş altı ay içinde bunu baştan sona bu arada göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"Çok endamsız müddet içinde bunu toparlayacağız"

"Sanayide erke kısıtlaması"na bağlı istifham hakkında Kurtulmuş, bunun hayret ortak boyut bulunduğunu belirterek, İran yanındaki erke arzında problemden meydana gelen ortak boyut bulunduğunu söyledi.

"Geçicidir, inşallah baş döndürücü endamsız müddet içinde bunu toparlayacağız." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ortak hacim saf kavara ambarlama alanlarındaki saf gazın da kullanılacağı ve bu arzda elimizdeki etraflı olanakları kullanarak ihtimal değişik yerlerden de saf kavara ihtiyat ederek bunların ortadan kaldırılacağını endamsız müddet içinde göreceğiz. Çok çın şita tablosuyla erinç karşıyayız. Bu tabloda ortak tane hiç bölük halkının bundan dokunca görmemesi, doğrusu saf gazında kısıntıya gidilmemesi düşüncesince ortak ihtiyat adına o da fabrikası ve ya işi duraksadığında tezgahı dağılmayacak -yani süt, et, deva endüstri kabilinden birtakım sanayilerde aralık yapılmadı- fabrikasını beş altı devir dinlence etmesinde mahzur görülmeyen bölgelere saf kavara verilememiştir. En endamsız sürede bu telafi edilecek. Türkiye'nin kesinlikle akıbet senelerde Karadeniz'de, Akdeniz'de saf kavara kaynakları anmak düşüncesince himmet harcama ettiğini, diyar dışından gemiler aldığını, kişi gemilerini yaptığını etraflı tehditlere karşın Akdeniz ve Karadeniz'deki bu saf kavara ve hidrokarbür kontrol çalışmalarından neden vazgeçmediğini ortak el hâlâ anlıyoruz. Karadeniz saf gazı 2023'te kullanıma girecek, öteki kaynakları da bulacağız ve Türkiye beş altı sene içinde beklenti ediyorum ki saf kavara kaynakları itibarıyla dünyanın ehemmiyetli ülkelerinden bir tanesi durumuna gelecektir."

Bir matbuat personelinin "İnternet iletişim araçları yasası ne devir çıkacak" şeklindeki istifham hakkında Kurtulmuş, bu mevzuda başvekil yardımcılığı meydana getirdiği devri hatırladığını, o vakitten başlamış bulunan icraat bulunduğunu aktararak, devir kurnaz sektörden mevrut talepler bulunduğunu ve birtakım revizeler yapılmaya çalışıldığını anlattı.

Konunun hükümetin gündeminde bulunduğunu anlatım fail Kurtulmuş, bu yasanın Türk medyası düşüncesince zorunlu bulunduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, yasası, emek vermek koşulları ve neye yayıncı bulunduğu anlaşılan sıfır ortak matbuat grubu olmasının, en azından basındaki rakiplik itibarıyla kem rakiplik bulunduğunu dile getirerek, bunun giderilmesi icap ettiğini vurguladı.

Sakarya'nın 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ndeki vaziyetini bildiğini tamlayan Kurtulmuş, şehrin meydana getirilen çalışmalarla üniversitesi, fabrikaları, düzenli endüstri bölgeleri, ekincilik ve turizmdeki çalışmalarıyla Türkiye'nin ehemmiyetli kentlerinden bir tanesi durumuna geldiğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler