USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince mücahede sarfiyat edeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Gündelik yaşantımızın içinde rastgele çeşitli mücadelemizi vereceğiz fakat genç ve bahtiyar müşterek halde güçlü, iri Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince mücahede harcama edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas etmek düşüncesince mücahede sarfiyat edeceğiz
10-12-2021 21:50
Trabzon

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Bize bayağı yanında ülkenin çocukları kabil hakeza yevmi hadisat içine hapsolmak yakışmaz. Gündelik yaşantımızın içinde değme kabil mücadelemizi vereceğiz lakin genç ve bahtiyar yanında halde güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince çaba sarfiyat edeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü çeşidinden KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde birleştirme edilen "Türkiye'yi Yarınlara Taşımak" mevzulu söyleşinin açma bölümünde icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin bayağı yanında iklim olmadığını belirterek, hakkıyla cihanşümul ölçekte dünyaya istikamet vermiş şişman medeniyetlerin geçmiş bulunduğu hem İslam evveliyat hem İslam sonrasındaki zamanlarda dünyanın tabiri caizse merkezi ergin yanında coğrafyada yaşadıklarını söyledi.

Selçuklunun ve Osmanlının torunları kendisine da baş döndürücü şişman birikime ve cihanşümul ayn açısına ehil olduklarını dile getiren Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Her milletin öz kodları olur. Bizim milletimizin kodlarından bir tanesi de budur, katiyen önemsiz düşünmeyiz, şişman düşünmeyi kendimize amaç almak, serbest ufuklu yanında halde meseleleri mütalaa eylemek ve bu açıdan elimizdeki imkanları, fırsatları en güzel halde değerlendirerek ülkemizin baş döndürücü çelimli olmasını realizasyon etmek... Bu açıdan neymiş değme birimizin de sayı vazifelerinden bir tanesi kendisine bunu görüyoruz. Onun düşüncesince Türkiye'yi yarınlara haiz kızarmak sorumluluğunda bulunan genç yanında kadronun, Türkiye'nin geleceği düşüncesince şişman yanında beklenti bulunduğunun altını çizerek tabir eylemek istiyorum. Türkiye'nin en şişman gücü esasen ne ekonomisidir, ne ehil bulunduğu altyapısıdır, bunlar eyvallah gücümüzdür lakin en şişman gücümüz ve Türkiye'nin en şişman yatırımı da gençlerdir ve gençlere meydana getirilen yatırımlardır. Dolayısıyla siz genç kardeşlerimin baş döndürücü güzel yanında halde yetişmesi, baş döndürücü kuvvetli halde yaşama apiko bir duruma gelmesi ve şişman ufuklar, şişman hedefler sahibi kendisine da yaşamını geliştirerek dolayısıyla bitmeme etmesini öncelediğimizi tabir eylemek isterim."

Kurtulmuş, gençlerin uğrunda düşüncesi açıdan dü şişman amaç bulunduğunu vurgulayarak, bunlardan birisinin ekonomi, sosyoloji, siyaset, toptan rakiplik gücü, defans sanayisi, ekin ve zanaat kabil değme bölgede güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak bulunduğunu anlattı.

Bunun düşüncesince savaş edeceklerini ve bu hedeften katiyen vazgeçmeyeceklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bize bayağı yanında ülkenin çocukları kabil hakeza yevmi hadisat içine hapsolmak yakışmaz. Gündelik yaşantımızın içinde değme kabil mücadelemizi vereceğiz lakin genç ve bahtiyar yanında halde güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince çaba sarfiyat edeceğiz. Bu, bizim esasen 84 milyon vatandaşımıza hakkında yanında sorumluluğumuzdur. İkinci amacımız ise dünyada yeni, hakkaniyetli, adaletten yanında toptan sistemin kurulması düşüncesince çaba sarfiyat eylemek ve savaş etmek." biçiminde konuştu.

"Dünya, bugün görülmedik şişman haksızlıkların içinden geçiyor"

Kurtulmuş, "Dünya beşten büyüktür" lafının hasbelkader söylenmediğinin altını çizdi.

"Sadece uyanıklık döşemek düşüncesince ortaya konulan yanında amaç ve dört başı mamur evren milletleri için, başta mazlum uluslar düşüncesince kendilerine hakeza yanında depar belgesi yolu bulabilecekleri yanında sestir." diyen Kurtulmuş, şunları tabir etti:

"Dünya, bugün görülmedik şişman haksızlıkların içinden geçiyor. Olağanüstü faziletli yanında kurda toptan dirimlik dağılımı adaletsizliği var. Dünyanın doğrudan yalnızca değme yerinde, değme branşında savaşlar, iç çatışmalar, ve benzerleri ortaya çıkıyor, sayı halde dünyada tabanca sektörü milyarlarca insanoğlunun yoksulluğu ve sefaleti üstünde yanında şişman ilhanlık kuruyor. Görüyorsunuz, dört başı mamur bunların kararı kendisine başta doğudan batıya akıllıcasına revan şişman yanında huruç dalgası oluşuyor ve Avrupa, üç parça muhacir öz kapısına dayandığı devir ayakları titriyor, Ege'de Yunanistan insanlıktan sınıfta kalıyor, Avrupa'nın nice ülkesinde de sayı şekilde. Dolayısıyla insanlığın geçim içinde yaşamayacağı yanında evren sistemiyle hakkında karşıyayız. Dünyada acemi yanında toptan siyasetçi düzene gerekseme mevcut kısaca evren beşten büyüktür."

Kurtulmuş, Afrika'da dü ülkenin mevki başkanının gazetelere yansıyan matbuat toplantısına bağlı şunları kaydetti:

"Afrika'da dü ülkenin mevki başkanı yanında araya gelmişler ve matbuat toplantısında diyorlar ki 'Afrika'da bu derece bilyon insanoğlu yaşıyor, evren sisteminde Afrika'yı temessül fail yanında on paralık iklim çetin yok.' Böyle şişman yanında adaletsizlik, hakeza şişman yanında hayıf katiyen benimseme edilebilmekte yanında nesne değildir. İkincisi, evren nüfusunun yüzdelik 0,7'si, hayattaki dört başı mamur kaynakların yüzdelik 70'ine sahip, hakeza yanında hayıf iktisadi kendisine da çekilemez. Dolayısıyla ekonomide de toptan adaletten yanında iktisadi sistemin kurulması lazım. Bunun düşüncesince de öncülere gerekseme var. Öncüler bu salonun içerisindedir, öncüler Türkiye'nin evlatlarıdır, Türkiye'nin gençleridir. Türkiye'yi yarınlara taşıyarak inşallah dünyada da adil, hakkaniyetli yanında sistemin kurulması düşüncesince savaş edeceksiniz."

"MGK, bundan sonraları Türkiye'de yanında vasilik kurumu olmaktan çıkartıldı"

Kurtulmuş, öğrencilerin siyasetçi ve karı yaşamına bağlı sorularını yanıtladı, gençlerin hayatlarına istikamet verirken yapabileceklerine bağlı muhtelif tavsiyelerde bulundu.

Türkiye'nin andıran siyasetçi tarihinde yaşanmış bulunan kimi vakaları da katılımcılarla paylaşan Kurtulmuş, 1980 evveliyat devirde Türkiye'de gençlerin "sağcılar" ve "solcular" sanarak kamplara bölündüğüne ayraç ederek, "Maalesef çoluk çocuk yalnızca gürültü eden, yalnızca karşısındakini namevcut etmeye etkin ve gençlerin üstünden maruz bu savaş ile Türkiye'nin ileriye akıllıcasına gitmesinin önü doğranan yanında iklim olması hedeflenmişti." dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin önünün şimdi sonraları 12 Eylül darbesi ile bu kez apayrı bazı vasıtalar odakları aracılığıyla kesilmeye çaba edildiğini anlatarak, bu zamanın arkası sıra en kavi süreçlerden birisinin de 28 Şubat süreci bulunduğunu ve zamanın Başbakanı Necmettin Erbakan'ın o devirde yaşadıklarını paylaştı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nda Anayasa kitapçığını Başbakan Bülent Ecevit'in yüzüne akıllıcasına fırlattığı vakası ve arkası sıra yaşananları da katılımcılara aktaran Kurtulmuş, MGK'nın bundan sonraları Türkiye'de yanında vasilik kurumu olmaktan çıkartıldığını, bugünkü noktaya baş döndürücü havadan gelinmediğini, bundan sonraları her insanoğlunun öz işini yaptığını, Türkiye'nin demokratik standartları faziletli yanında iklim bulunduğunu tabir etti.

"Kuşak meselesi baş döndürücü kusur tartışıldı Türkiye'de ve hakeza yanında siyasetçi ağız dalaşı biçimine döndü"

Kurtulmuş, "Bu aralar baş döndürücü moda bulunan yanında gömlek adı var, gençlerin bu addan huzursuz bulunduğu da aşikar. Bu zamanın kuşağına siz değişik yanında kişi takacak olsanız ne kişi takardınız?" sorusu üzerine, şu cevabı verdi:

"Kuşak meselesi baş döndürücü kusur tartışıldı Türkiye'de ve hakeza yanında siyasetçi ağız dalaşı biçimine döndü. Üniversite bulunduğu düşüncesince politika yapmayacağım lakin başta anne aykırılık partisinin biraz yıl önceki bulunan yürüyüşü ile beraberce 'hak', 'adalet', 'hukuk' filan dendi ve eş anlı kendisine yanında idrak oluşturulmaya çalışıldı. Gençler erk partisinden, AK Parti'den uzaklaştırılıyor ve ansızın bu tartışmalarla dü algıyla beraberce eş anlı kendisine yanında 'Z kuşağı' tartışması geldi."

Her insanoğlunun öz yaşamış bulunduğu son zamanların ibdai bulunduğunu ve hepsi düşüncesince yaşamış bulunduğu zamanın yegâne bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, müşterilerini "Y" yada "Z" kuşağı kabil adlandırmanın kalıplaştırma türü olduğunu, torunlar üstünden tanımlamanın akıllıcasına bulunmadığı kanaatini taşıdığını söyledi.

Kurtulmuş, hele bugünkü genç kuşaklara kişi vazolunmak isteniyorsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da söylediği kabil "TEKNOFEST" kuşağı denilebileceğini dile getirerek, "Bence değme neslin koşulları değişik lakin bu milletin evlatlarının dört başı mamur nesillerinin gayesi eş peyda eylemek durumundadır. Onun düşüncesince nesilleri hakeza adlar üstünden bölüşüp kesintiye kovmak adına sayı devamlılık içinde baştan güçlü, şişman Türkiye'yi ihdas yapmak düşüncesince çabalamak dört başı mamur nesillerin eş vazifesidir." sanarak konuştu.

Bugünün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü bulunduğunun anımsatılması hakkında Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim düşüncesince değme güneş insanoğlu hakkıdır ve değme yanında insanoğlu Allah'ın yaradılışta alicenap yanında kuludur ve dört başı mamur insanoğlu da fıtri mevrut denktaş haklara sahiptir. Sadece 10 Aralık'ı değil, 10 Aralık'ı punt benimseme ederek dört başı mamur insanoğlu hakları ihlallerinin ortadan kaldırılması düşüncesince yanında farkındalık yaratılmasının, oluşturulmasının da müfit bulunduğu kanaatindeyiz. Şu anda dünyanın nice durumunda esas insanoğlu haklarının ihlal edilmiş bulunduğu baş döndürücü sayıda arazi var, burayla ilişik mevzular gündeme gelsin ve söz gelimi bunları yanında gıybet kendisine gündeme iletmek değil, bunlar çözülsün ve insanoğlu şimdi yaşanabilir, şimdi özgür, şimdi hatırlı yanında halde arazi aldıkları yanında dünyanın ferdi kendisine yaşasınlar sanarak insanoğlu hakları alanındaki gelişmelere görülmedik ağır uyanıklık etmemiz lazım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler