USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş alışveriş ekonomisi koşulları içinde akım ediyor” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: 'Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür'
17-12-2021 20:05
TBMM Genel Kurulu'nda 2022 bütçe görüşmeleri bitmeme ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, minimal tutara değinerek, “Çok şükür sonuç oturumda, cemaziyelevvel Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu minimal ecir Türkiye'de dört başı mamur kesimleri görülmedik mutlu etmiştir. 4 bin 253 müfret minimal ücret, evet, tek eğer olmazsa yurttaşlarımızın bir kısmının alıntı gücünün artırılması itibarıyla ehemmiyetli bir destektir.

Ayrıca, hoppadak minimal ücretin değil minimal ecir üstündeki ihsan yüklerinin de arındırılmış olması Türkiye'de sonuç çağda bu enflasyonist edisyon nedeniyle bozulan ortamın da zait manada gelişme göstermesine yardım sağlayacağı kanaatindeyim. Bu vesileyle, önümüzdeki süreçte de, dünkü yılla birlikte, güzeşte yıl meydana getirilen şişko görüşmeler esnasında elde ettikleri haklarla, vazifeli kesiminin de, inşallah, bu dünkü vaziyetten ortaya çıkan farklarının da hakkaniyetli bir halde verileceğini biliyoruz, beklenti ederiz ve böylecene giriş döndürücü erkin bir vazifeli kitlesinin de yılbaşından itibaren henüz şen bir noktaya geleceğini dizayn ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Asla başıboş alışveriş ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz”

Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, dışarı satım ve çoğalma eksenli politikadan katiyen vazgeçmeyeceğini kaydeden Kurtulmuş, “Bunu yaparken, kimilerinin anlatmaya çalışmış olduğu gibi, katiyen başıboş alışveriş ekonomisinin kurallarından vazgeçmeyeceğiz. Türkiye toplumsal yöntem donanımlı, hakkıyla töre bilimi kurallarla çevrik bir başıboş alışveriş ekonomisi istikametinde yürüyüşünü sürdürecektir” biçiminde konuştu.

Kurtulmuş, hesaplı OHAL iddialarına ilişkin, “Bunun altını balıketinde çizgilerle çiziyorum zira henüz geçtiğimiz bir iki gündüz huzur maalesef, kimilerinin sınırını aşan bir halde kıyıda bucakta ‘ekonomik OHAL'den bahsetmiş olması Türkiye'de ve Türkiye'yi haricen strateji fail çevrelerde ehemmiyetli bazısı endişeleri ortaya çıkardı. Bir kat henüz giriş döndürücü kemiksiz bir halde söylüyoruz: Ekonomik OHAL gibi bir laf haddi aşan bir sözdür, kimsenin aklından geçmesin. Türkiye başıboş alışveriş ekonomisi koşulları içinde akım ediyor. Ama şurası gördük; bir laf ortaya atıldı, bilhassa toplumsal medyada kimler kimler peşinden takıldı gitti. Dolayısıyla bunun altını çizerek tabir geçirmek istiyorum” dedi.

“TOGG da hoppadak otomotiv alanı değildir”

Kurtulmuş, Türkiye'nin evcil arabasına bağlı olarak, “Nasıl defans sanayisi hoppadak defans sanayisi değilse, TOGG da hoppadak otomotiv alanı değildir. TOGG'daki başarılar, ayrımsız sürede araba sektöründe taraf sektörünün gelişmesinde ve ayrıca yenilenebilir erke bağlamında bataryaların geliştirilmesinde de ehemmiyetli ve görülmedik çelimli bir çarpan tesiri oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı.

“2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür”

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, CHP İstanbul Milletvekili Kesici'nin konuşmasını değerlendirerek, “Sayın Kesici, 1991-93 yılları ortada Devlet Planlama Müsteşarlığı yapmış bir tanesi hemen planlama müsteşarlığı karşıcı şahıslar hoppadak rakamlar üstünden meseleleri tabir etmezler. Müsteşarlık yapan, o makama güçlenmiş şahıslar oranlar üstünden değerlendirmeyi kendilerine prensip edinirler. Çünkü ‘Rakam 10 liradan geldi 100 liraya' eyitmek adına ‘10 teklik neyin yüzdelik kaçıydı, güncel 100 teklik neyin yüzdelik kaçıydı' diyerek tabir geçirmek durumunda hissederler. Başkası konuşabilir hemen planlama müsteşarlığı yapmış birisinin hoppadak sayıları söyleyip oranlar üstünde gitmemesi gerçekten. Belki siyasetin kişi üslubu içinde akıllıcasına bulunabilir ancak kamuoyuyla gerçekleri kırışmak açısından değişik sonuçlar doğurur. Bakın, iç borcu, aut borcu döviz cinsinden -borçları- tabir ettiler. 2002 senesinde bizim borcumuzun rakamını Sayın Kesici anlattı hemen ulusal gelirimize oranının ne işe yaradığını tabir etmedi. 2022 yılı bütçesindeki rakamı da söyledi, oranın ne işe yaradığını tabir etmedi. 2002 senesinde yüzdelik 43 bulunan bizim borcumuzun ulusal gelire payı bugün yüzdelik 10'lar seviyesine düşmüştür” biçiminde konuştu.

“Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde işaret bırakan öğür kim' diyerek sorarsanız AK Parti”

Elitaş, 21 senedir çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Üretim yapıyoruz, milletimizin muhtelif imkanlarla bol bolamat seviyesini çoğaltmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti üretiyoruz. Yirmi bir senedir da muhalefette olanlar, sürekli, sözle peynir gemisini yürütmeye çalışıyorlar. Ama hani ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' derler ya, onun el ortada ayrıksı bir deyimi var, Sayın Kesici ‘Dananın kuyruğunu...' ifadesini kullanırken az buçuk edebe, adaba reva mı acep diyerek bir çekindi, söyledi. Ben de diyorum ki: Halk arasındaki bu ‘Ayinesi iştir kişinin, söze bakılmaz' ibaresinin ‘Eşek ölür, kalır semeri; insanoğlu ölür, kalır eseri'. Bugün ‘Cumhuriyet tarihinde işaret bırakan öğür kim' diyerek sorarsanız ‘AK Parti'. ‘2018'den itibaren bu eserlerin sahibi kim' diyerek sorarsanız ‘Cumhur İttifakı'. İnşallah, bu meseleyi de 2023'ten itibaren bitmeme ettirmeye çalışacağız” biçiminde konuştu.

“Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en şişman sıkıntıların başında”

“2019 yılının Aralık ayının nihayetinde Çin'de başlayıp 2020 yılının huzur aylarında İtalya'da giriş gösteren, 11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'ye mevrut pandemi süreci kâffesi dünyayı beklenmeyen tesirinde bıraktı” diyen Elitaş şöyleki konuştu:
“Kimin ne icra ettiği bilinmeden, ne devir süreceği anlaşılmadan, aşının bulunup bulunmayacağı, aşının tesirinin olup olmayacağı tartışmaları varken, dört başı mamur dünyanın kapanmış olduğu bir süreçte Türkiye'de pandemi sürecindeki yaşanılan bunalımdan, etkilerden gerçeklenmiş çarpılmak durumunda kaldı. Bakın, tahminî bir senedir hem Türkiye'de hem dünyada kapanma süreci yaşandı. O devir ‘önce sağlık' denildi. Bütün ülkeler, kişi ülkelerindeki canlı kullanıcılarını bu kapanma sürecindeki sıkıntılardan kurtarabilmek düşüncesince muhtelif hesaplı tedbirler aldılar. 2020 yılının Mart ayından itibaren, pandemi periyodunun bitmeme etmiş olduğu 2021 yılına derece bir salname müddet içinde Türkiye ekonomisini yönetim edenler, ilkin Sayın Cumhurbaşkanımız kazanmak üzere, Kabine üyeleri de engelleme kazanmak üzere, vatandaşımızın bu sıkıntıdan asgari zararla, asgari bol bolamat kaybı yaşayarak çıkması düşüncesince ellerinden mevrut gayreti gösterdiler. Bugün yaşadığımız hadise, şu anda hayattaki en şişman sıkıntıların başında.”

Ahmet Umur Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler