USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti belirgin açıklık bir numara parti

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, halis muhlis anketlerde AK Parti'nin belirgin boşluk bir numara parti bulunduğunu belirterek, "Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Bütün anketlerde AK Parti belirgin açıklık bir numara parti
03-11-2021 15:40
İstanbul

A Haber enerjik yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde mevcut Kurtulmuş, AK Parti'nin iktidara gelişinin 19. sene dönümü bulunduğunun hatırlatılması üzerine, AK Parti iktidarı devraldığında Türkiye'de sağlıktan tahsile derece gelişigüzel bölgede inme reşit ortak sistemin bahis konusu bulunduğunu ve iktidarın modüler yapısı dolayısıyla ülkenin yönetilemez ortak hükümet modeline cemaat bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş, 19 yılda ehemmiyetli hizmetler ve iri planlar yapıldığını dile getirerek, AK Parti'nin en iri başarılarını "devlet-millet bütünleşmesi", "vesayetler döneminin sonlandırılması" ve "özgüven inşası" biçiminde sıraladı.

Gençleri en dobra halde anlamaya çalışan, gençlere güvenen, gençlerin hayatlarını kolaylaştıracak olanak ve fırsatları sunan siyasal iktidarın, AK Parti iktidarı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "Gençlerimizi bizlere aşırı dobra anlıyoruz, neler arzu ettiklerini, neler düşündüklerini aşırı dobra biliyoruz. Gençlerimize güveniyoruz, gençlerimizi siyaseti öz üzerlerinden yapacağımız ortak taşıt kendisine değil birlik aksine baştan güçlü, iri Türkiye'nin en ehemmiyetli unsuru kendisine görüyoruz. Gelecek tasarımımızı Türkiye'nin gençleri üstünde mensur ediyoruz, AK Parti'yi iktidara taşıyacak ortak eleman kendisine değil. Başkalarının meydana getirdiği üzere değil. Yeni, güçlü, iri Türkiye'nin geleceğini bu dinç gömlek üstünden tasarlamanın en akıllıca sefer bulunduğunu görüyoruz." diyerek konuştu.

Kurtulmuş, "Gençlerimize güveniyoruz derken 15 Temmuz gecesini de kaynak kendisine veriyorum. Dünyanın tek durumunda tankların önüne örtüsüz bedenleriyle yatıp darbeyi durduracak ortak cahillik kitlesi yok. Yumruklarıyla, ayrıca gökdelenlerin üstünden taşları atarak uçakları durdurmaya kuvve etmiş, azmetmiş bulunan imanlı, inançlı, vatanını, milletini muhip ve bu ülkenin demokrasisine cemaat çıkmaya etkin ortak iri cahillik kitlesi var." dedi.

Demokrat olmanın bedava olmadığını, "amasız, fakatsız", tek şaibeye toprak bırakmadan, antidemokratik eksiksiz unsurlara gönül rahatlığı beraberce uğraşmak icap ettiğini kaydeden Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"15 Temmuz hakeza ortak imtihan alanıydı. Darbenin önceki saatlerinden itibaren elan nasıl sonuçlanacağı muhtemelen olmadan, illa hele çağ 23.00-01.30 arası bıçak sırtında gidip geldiği bölgede kimlerin apronda beklediklerini, 'Bu şimendifer ortak gelsin bakalım, başarıyla gelirse kılıç de esasen bu trene bineriz.' diyerek beklediğini aşırı dobra biliyoruz. Dolayısıyla hüner demokrat olmak, Türkiye'yi sevmek, Türkiye demokrasisine cemaat adam iktisap eylemek önceki andan itibaren Cumhurbaşkanımızın meydana getirdiği gibi, AK Parti kadrolarının meydana getirdiği üzere ki nerede bulunursa meseleye cemaat çıkarak ölümüne... Eğer o tün darbeciler güzel reşit olsaydı bugün ihtimal hiçbirimiz yaşamda değildik. Türkiye demokrasisinde bence tek parti yaşamda olmayacaktı, varlığını sürdüremeyecekti. Dolayısıyla burada içten iktisap eylemek lazım. Biz muhalefette olsak, iktidarda ki olursa olsun, on paralık istemediğimiz ortak parti olsa güçlü o partiyi darbeyle iktidardan düşürmek isteyene gönül rahatlığı önceki anda sokaklara çıkar, önceki anda darbeye gönül rahatlığı savaşım ederdik. Şimdi CHP'nin noktayı geldiği devir 'Türkiye'nin müessis partisi biziz.' diyen ortak partinin hakeza ortak eda göstermesi Türkiye demokrasisinin gereğidir. Dolayısıyla bunu kayıtlara atlanmak lazım. 'Biz darbeye gönül rahatlığı direndik.' sözü birlik ortak lafügüzaftır. Gerçekle merakı olmayan, intihap yaklaştığı için, 2023'e az kalmış bulunduğu düşüncesince milletin demokratik duygularını benzemek düşüncesince söylenmiş ortak laftır. Görüntüler ortadadır. O akşam ezanı Mustafa Kemal Atatürk Havaalanı'ndan kimlerin nasıl, nereye gittiği, nite hakeza dörtköşe o vuruş periyodunu televizyondan izlediğini, kahvelerini içerek izlediğini 84 milyonun kâffesi biliyor."

"Ortadaki siyasal hakikat budur"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP'nin tezkereye "Hayır" oyu vermesine bağlı istifham üzerine, şunları söyledi:

"CHP'nin, HDP ve peşinde ona sufle verici yıldırı örgütüyle ilişkilerini yerleştirmek itibarıyla ilkin kendini, vatansever, kendisini Kemalist kendisine tanımlayan CHP'nin o mızrap kadrosu, asal anne ekibini kandırma edecek ortak performansı olması lazım. 'İktidarın gelişigüzel söylediğine beli düşünmek mecburiyetinde mıyız?' Tabii ki bu tezkereye 'hayır' düşünmek kandırma edici ortak nesne değildir. Adama sorarlar, 'Siz elan evvelsi tezkerelere niçin beli dediniz?' Aynı mahiyette, ayrımsız üslupla merkum tezkerelerdir. Hedefi de ayrımsız bulunan Türkiye'nin Suriye'de ve Irak'taki yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı yapacağı beklenen müdahaleler karşısında Türkiye'nin elini rahatlatan tezler. Siz cemaziyelevvel hakeza düşünüyordunuz da bugün 2023'e çeyrek kaldığında niçin fikrinizi değiştirdiniz? Acaba fikrinizi değiştirmenizin bel kemiği nedeni HDP'den alamayacağınızı düşündüğünüz oylar mıdır? Tabii İYİ Parti'nin kendisini milliyetçi, yurtsever kendisine tanımlayan seçmeni gözetiminde de bu görülmedik ağırbaşlı ortak halde çıban açıyor. Bu tezkereye 'evet' düşünmek CHP'nin de İYİ Parti'nin de ayrıca Türkiye partisi bulunduğu iddiasında iseler HDP'nin de vazifesiydi. Ama bunları yapmadılar ve burada bu betik dair önceki ehemmiyetli çatlama gönül rahatlığı taraftaki ittifakta ortaya çıkmıştır. Benim kanaatim, gördüğüm kadarıyla bu ihtilaf, sürecek bulunan ortak ihtilaftır."

Kurtulmuş, halkoyu araştırmalarındaki bir hale müteveccih soruyu, şu halde yanıtladı:

"Bütün anketlerde AK Parti açıkça açıklık ortak numara parti. Kim ne ankete beslemek istiyorsa baksın. CHP'nin oyu da ortak milimetre çıkmıyor, muhalefette bulunmasına rağmen, bu derece idrak operasyonlarına rağmen. CHP, HDP'nin toplamı da yüzdelik 35'in hesabına çıkmıyor. Dolayısıyla bunu görmüş olmanın verdiği ortak telaşın gönül rahatlığı tarafta bulunduğunu düşünüyorum. AK Parti ortak numara parti olmaya bitmeme ediyor. Milletimiz birtakımı mevzularda eleştirilerde bulunuyor ancak gidip konuştuğunuz devir doğrusu 'AK Parti'den, Tayyip Erdoğan'dan apayrı da bu sorunları çözecek kimesne yok.' diyor. Şimdi ortadaki siyasal hakikat budur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler