USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Biz barıştan yanayız

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Ukrayna-Rusya krizinde de tavrımızı görüyorsunuz. Biz barıştan yanayız. Biz Karadeniz'in birlikte harp gölü değil, birlikte harp ortamı değil, birlikte sulh ortamına erbap olmasını kalben istek ediyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Biz barıştan yanayız
05-03-2022 20:29
İstanbul

Kurtulmuş, Pendik'te sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle (STK) istişare toplantısında birlikte araya geldi.

Toplantıda mütekellim Kurtulmuş, siyasette herhangi birlikte devir çabucak mütekellim değil, ayrımsız sürede camianın değişik kesimlerinin görüşünü de dinleyen, memleketin hayrına söylenen herhangi birlikte lafdan birlikte halde hisse almasını bilici birlikte siyasal akıntı olduklarını söyledi.

Kurtulmuş, dünyanın ehemmiyetli birlikte süreçten geçtiğini, çabucak şimdilerde karşılaşılan Rusya-Ukrayna krizi zımnında bunu söylemediğini, bu ve pandemi krizi olmasaydı fark dünyanın görülmedik zahmetli ve ehemmiyetli birlikte dönemeçten geçtiğini vurguladı.

İkinci Dünya Savaşı'ndan sonradan kurulan hayattaki kuvvet dengelerinin darmadağınık olduğunu, 1990'ların başlangıcında Doğu Bloku'nun çözülmesi, Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla dünyanın acemi birlikte çağa girdiğini, değişik kuvvet merkezlerinin korkunç lehçe ve toptan mücadeleye giriştiğini özetleyen Kurtulmuş, şu halde bitmeme etti:

"Önce tecim savaşları ismi altında acemi cins muharebeler başlatıldı. Yine sonuç 20 senedir gördüğümüz vekalet savaşları altında yıldırı örgütleri üstünden bu güçlerin arasındaki korkunç mücadeleye delil olduk. Ve maatteessüf bu mücadelelerden coğrafya kendisine en aşırı etkilenen sahaların başlangıcında da Türkiye geliyor. Şöyle baktığınız devir Kafkaslar'daki aha Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki maslahat aşırı şükür muhtemelen birlikte noktaya geldi lakin Kafkaslar bu kuvvet mücadelelerinin ehemmiyetli araçlarından birisidir. Balkanlar, Karadeniz, Doğu Akdeniz, Afrika, Orta Doğu ayrımsız şekilde. Neyi söylüyorum? Dünyadaki halis muhlis kuvvet merkezlerinin, kuvvet mücadelelerinin mükemmel merkezinde bulunan iklim Türkiye'dir. Coğrafya kaderdir.

Bu coğrafyada filhakika Malazgirt'ten buyana az henüz tek zamanımız şu halde şen birlikte halde geçmemiştir. Hep mücadeleyle geçmiştir. Şimdi de iri mücadelelere şehadet ettiğimiz birlikte dönemden geçiyoruz. Öyle göründüğü gibi önümüzdeki on seneler bu mücadeleler bu coğrafyada bitmeme edecek."

"Bu coğrafyada baştan çelimli iri Türkiye'yi kuracağız"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Türkiye'nin baştan çelimli iri Türkiye ideali çevresinde entegre iktisap etmek mecburiyetinde bulunduğunu dile getirerek, "Ne yapıyor olursak olalım, ne bölgede çalışkanlık gösteriyor olursak olalım, evren görüşümüz ne olursa olsun, siyasal tercihlerimiz ne olursa olsun, her insanın eş birlikte ulusal tercihi olacaktır. O da Allah'ın izniyle bu coğrafyada baştan çelimli iri Türkiye'yi kuracağız ve aşırı henüz ileriye daim bu arada gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu istikamette de Türkiye'nin iri birlikte ivme yakaladığını, teknolojiden ulusal defans sanayisine, tahsilden sağlığa, aut politikadan nice toptan ölçekteki mücadeleye derece ehemmiyetli birlikte iklim biçimine geldiğini anlatım fail Kurtulmuş, "Gücümüzü henüz birlikte tomar artıracağız. Türkiye'ye faydası sıfır tartışmalarla çağ kaybettirmek yerine, eş hedefler çerçevesinde birlikte bayrak kendisine koyduğumuz 2023'ü, 2053'ü ve 2071'i gerçekleştirerek bu bölgede Türkiye'yi aşırı henüz çelimli birlikte bir duruma getireceğiz. Allah'ın izniyle Türkiye herhangi birlikte bölgede kendiliğinden kifayetli birlikte iklim değil, ayrımsız sürede herhangi birlikte bölgede toptan ölçekte rakiplik edebilen birlikte iklim olacak." biçiminde konuştu.

Son çağda pandemi ve toptan kazançlı gelişmeler zımnında Türkiye'nin de tesirinde kaldığı, yaşamış olduğu zahmetli vakitleri aşırı endamsız müddet zarfında aşacaklarını vurgulayan Kurtulmuş, iri milletlerin iri hedeflerinin olduğunu, 84 milyonun daim bu arada eş hedeflere akıllıcasına yürüyeceğini söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'nin önünü boğazlamak isteyenlere de katiyen okazyon vermeyiz. Onları yolumuzdan atar, yolumuza bitmeme ederiz. Bu ivmeyi, bu istikameti dobra yakaladık, henüz çelimli birlikte halde yolumuza bitmeme edeceğiz. İnşallah Türkiye'yi bu yoldan yöneltmek isteyenlerin, önünü kapamak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Hep bu arada gayretle fiilen 2023'te Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan Türkiye Cumhurbaşkanı yaparak yolumuza bitmeme edeceğiz." dedi.

"Ümit ediyoruz ki bu harp en endamsız müddet içerisinde hakkaniyetli birlikte sulh biçiminde sonlanır"

Kurtulmuş, Türkiye'nin Akdeniz ve Karadeniz'de yürüttüğü yer yağı ve katıksız kavara kontrol faaliyetlerine bağlı de bilgelik verdi.

Azerbaycan'a dayanaklık etmek verilerek Karabağ'ın işgalden kurtulmasının sağlandığını, ayrımsız halde Türkiye'nin, diplomatik kendisine Ege'deki adalet ve hukukunu korumayı başardığını, Balkanlar'da da istikrarın merkezi bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, laflarını şu halde sürdürdü:

"Şimdi bu Ukrayna-Rusya krizinde de tavrımızı görüyorsunuz. Biz barıştan yanayız. Biz Karadeniz'in birlikte harp gölü değil, birlikte harp ortamı değil, birlikte sulh ortamına erbap olmasını kalben dilek ediyoruz. Çünkü hem Ukrayna ile hem Rusya ile dobra ilişkileri sürdüren birlikte iklim kendisine daim arada açıklık buluculuk yapabilecek, birlikte halde devletler ortada haberleşme kurabilecek birlikte konumu korumaya çaba ediyoruz ve onun düşüncesince denir ki hal sahada değil, hal masadadır. Hem Rusya'ya hem Ukrayna'ya daim bu telkinleri Sayın Cumhurbaşkanımız yapıyor. umut ediyoruz ki bu harp en endamsız müddet içerisinde hakkaniyetli birlikte sulh biçiminde biter ve Türkiye'nin de zarfında bulunmuş olduğu bu coğrafyanın henüz iri bedeller ödemesinin önüne geçilmiş olur."

Türkiye'nin terörle harp ile defans sanayisindeki başarısına da yer veren Kurtulmuş, "Türkiye, helikopter, tank motorunu, zat tayyare motorunu yapabilecek adımları atmaya başlamış. Yeniden çelimli iri Türkiye idealine erbap olmak, çabucak kuru birlikte iddiaya erbap iktisap etmek değil, bu iddianın gereğini yapabilme becerisine erbap olmaktır. Milletimizin verdiği yetkiyle, oyla bu bölgelerde adımlarımızı atıyoruz. En iri gücümüzün Türkiye'nin demokrasisi bulunduğunun farkındayız. En iri gücümüzün milletimizin iradesi bulunduğunun farkındayız. Sadece neye huzur olduğumuzu, neyin olmaması icap ettiğini değil, neyi istediğimizi ve neyi yapmamız icap ettiğini biliyor, bunu da milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah bu zahmetli vakitleri da geride bırakarak aşırı henüz çelimli birlikte halde yolumuza bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, konuşmasının arkası sıra STK temsilcilerinin problemlerini dinledi.

Toplantıya Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler