USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta 28 Şubat'ı anlattı: Ne hususiyet işledi ne siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 28 Şubat zamanına bağlı "Ülkenin başbakanının dayatmayla istifa ettirildiği, vasilik odaklarının mevcut kuvvetiyle kendini gösterdiği ortak dönemdi. Ne hususiyet işledi ne siyaset." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta 28 Şubat'ı anlattı: Ne hususiyet işledi ne siyaset
28-02-2022 14:47
Ankara

28 Şubat sürecinde Cerrahpaşa Üniversitesinde mektepli bulunan Usta düşüncesince derslere, stajlara alınmamayla başlamış bulunan süreç, ekol kütüphanesine, mektepli işlerine ve yemekhaneye alınmamayla bitmeme etti.

"Çok zor, baş döndürücü biberli günlerdi" söylediği 28 Şubat dönemini ve yaşadıklarını AA muhabirine özetleyen Usta, o çağda kendisi derece binlerce insanoğlunun tek hatası, suçu yokken "potansiyel tehlike" adına görüldüğünü söyledi.

Usta, "Hayatınızı verdiğiniz, dört başı mamur umudunuzu bağladığınız ve iri fedakarlıklarla birlikte etaba geldiğiniz eğitiminizin çabucak önünü kesiyorlar. Kapılar yüzünüze kapanıyor. Suçlu muamelesi görüyorsunuz. Hepsinden önemlisi esasen işin ihtimal de en keskin yanı bu." ifadelerini kullandı.

Öğrencilik yıllarında rastgele birlikte dersten, sınıftan hücum geçirmek ve okula girememekle ilişik binlerce insanoğlunun hikayesi bulunduğunu vurgulayan Usta, İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin bap önlerinde kalışları, okullarında terbiye vermeye etkin öğretmenlerin, kamuda etkin memurların ve hekimlerin yaşamış bulunduğu birlikte mağdurluk bulunduğunu kaydetti.

28 Şubat'ta hedefin elden başörtülüler olmadığını, sürecin inananlara erinç topyekun birlikte uğraş bulunduğunu dile getiren Usta, şöyleki konuştu:

"Olaya hakeza beslemek lazım. 28 Şubat'a elden öğrencilerin okullarına giremediği birlikte dönemmiş derece beslemek yanlış olur. Ülkenin başbakanının birlikte dayatmayla istifa ettirildiği, siyasette de baş döndürücü enteresan gelişmelerin yaşandığı ve vasilik odaklarının mevcut kuvvetiyle kendini gösterdiği birlikte dönemdi. Ne hususiyet işledi ne siyaset, rastgele birlikte bilinçlilik rafa kaldırıldı. Adalet aranamaz oldu. Yapılan birlikte bilinçlilik vardı, vasilik odaklarının hepsi kuvvetiyle inananların ilişkin gelmesi. Biz elbette ki okuldan atılıp bap uğrunda kaldığımız geçmiş süreçte sesimizi aksettirmek düşüncesince birlikte araya geldik ve birtakımı eylemler yaptık. Elimize pankartlar aldık, 'okulumuza tahavvül geçirmek istiyoruz' niteleyerek meydanlara indik. O devre iletişim araçları bizi sav yapmadı. Dava açmaya çalışıyorsunuz, mahkemelere başvuruyorsunuz fakat hacısı hocası ilişkin ayrımsız kararlar verilmeye başlanıyor ülkenin 'laik' bulunduğu belirtilerek, 'bu ülkenin kurallarına uymanız gerekiyor' denilerek, meydana getirilen iş hukuka karşıt bulunmasına rağmen, yargıdan da birlikte akıbet alınamaz bir vaziyete geliyordu. Aslında türel birlikte gestalt yoktu, ağız ağıza fiili birlikte süreçti 28 Şubat."

"Sivil eylemin elbette yapılabileceğini güzel birlikte dayanıklı adına kılıç o devre gösterdik"

Usta, mücadeleden katiyen vazgeçmediklerini ve mevzuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdığını söyledi.

Türkiye'deki sakatlık kararlarının öz aleyhinde bulunduğunu ve bu yolla tek akıbet alamayacağını tanıtlama etmiş bulunduğu düşüncesince AİHM gözetiminde davasının ikrar edildiğini özetleyen Usta, "Bu manada güzel birlikte gelişmedir. Uzun birlikte müddet bekledikten sonradan ağız ağıza siyasal birlikte değişmeyen verildi. Mücadelemiz bitmeme ederken kılıç çırçıplak adına eylemlerimizi hazırlamaya bitmeme ettik. Bizim farkımız şuydu; kılıç birlikte yaya kaldırımı taşını söküp tek yere atmadık. Sınıftan kovulurken, ıkıl ıkıl çıkarıldığımız sıraların amfilerinin birlikte namına çizgi atmadık. Bir adet cıncık kırmadık. İster hususi lüzum amme mülkü olsun dışarda kaldığımızda hiç kimseye dokunca vermedik. Sivil itaatsizlik, çırçıplak hareket dediğimiz şeyin elbette yapılabileceğini güzel dayanıklı adına kılıç o devre gösterdik. Bugün kişilerin türel uğraş vermesi baş döndürücü emeksiz bir vaziyete geldi. En önemlisi Anayasa Mahkemesine ferdî müracaat hakkını getirdik." niteleyerek konuştu.

O dönemki mağduriyetlerle ilgili dayanıklı baş döndürücü tensikat yaptıklarını, bu aşamada en ehemmiyetli düzenlemelerden birinin başörtüsü yasağının kaldırılması bulunduğunu vurgulayan Usta, kamuda, hususi sektörde, lisede nerede olursa olsun hanımlara rastgele birlikte ayrımcılığa uğramadan eğitim, düzentileme ve çıkarlarını tabir edebilme hakları verildiğini kaydetti.

Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği atılganlık ve direktifle 2015'ten itibaren geçmiş el başörtülü hanımefendilerin da bundan sonradan mebus sözlü talibi olması gerektiği noktasında orgazm geliştiğini belirterek, kendisinin de o çağda geçmiş sözlü adaylarından biri bulunduğunu dile getirdi.

Kadınlara 1935'te koca ve seçilme hakkı verildiğini fakat o yıldan 2015'e derece başörtülü hanımlara seçilme hakkının verilmediğini dile getiren Usta, şöyleki bitmeme etti:

"Belki de AK Parti iktidarındaki en ehemmiyetli adımlardan biri de budur. Bu ülkede kimliğinizle, varlığınızla özümleme hakkınızı istimal şansınızın mevdu olması en önemlisidir. Bugün başörtülü polisimiz de mevcut askerimiz de mevcut pilotumuz da mevcut öğretmenimiz de mevcut öğrencimiz de var. Artık 'başı örtülü', 'başı açık' ayrımı yok. Ülkemiz düşüncesince en ehemmiyetli gözcü bu. Biz kişilerin giyimleri, kuşamları, giysileri üstünden birlikte ağız dalaşı yapılmasının akilane olmadığını, ehliyet, değim ile kadınlarımızın rastgele birlikte an, rastgele birlikte yerde bulunabileceği birlikte hürriyet ortamını, hakların iadesi ortamını elde etmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Yine hakların iadesi talepleriyle ilişik çalışmalarımız da var."

"Helalleşme naraları tek içten değil"

Usta, Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek, bu farkı işitmek icap ettiğini tabir etti.

Türkiye'nin bundan sonradan öz standartlarıyla ve öz toplumuyla hoşgörücü bir vaziyete gelmiş, ayrımcılığı birlikte kenara bırakmış birlikte noktada bulunduğunu kullanmak icap ettiğinin altını çizen Usta, şöyleki konuştu:

"Bakıyoruz muhalefetin söylemlerine, helalleşmekten bahsediyorlar. Kılıçdaroğlu, 'Herkesle helalleşmemiz lazım' diyor. Neyin helalleşmesi? Helalleşmek düşüncesince ilkin kusur dilenmesi lazım. Bir sefer caba çıkıp o çağda yapılanlarla ilişik tek kusur dilenmemiştir. Nur Serter denen ad o devre rektör yardımcısıydı, kandırma odalarını kurup okula kayda mevrut öğrencilerin başlarını ıkıl ıkıl açtırılmasına, kamerayla pırtı dibine alınmasına etmen bulunan ve bunu yaşama nâkil kişidir. Sonra bu ad CHP'den mebus yapıldı. Ve hala Kemal Alemdaroğlu, elan 2017 senesinde verdiği röportajında 'yaptığım işten nadim değilim' niteleyerek yaptığının baş döndürücü akilane bulunduğunu söyleyecek derece cesurca çıkıyor. Hala bu camianın uğrunda 'yine icabında gine yaparım' diyor. Neyin hesaplaşması bu? Neyin helalleşmesini yapacaklar? evvel birlikte kusur dilenmesi lazım. Özür dilenmeden helalleşmek belkili değil. Ayrıca içtimai adına birlikte güvenlik zeminleri yok. Onlar 'hadi kadın helalleşelim' dediklerinde caba karşılarındaki kitleye birlikte güvenlik ve birlikte elan vesile bulurlarsa bunu esasen yapmayacaklar hissi vermiyorlar. Helalleşmek düşüncesince bu itimatı kuruluş geçirmek lazım."

Yakın sürede CHP'li hür Özel'in Kur'an kursları ve Diyanet İşleri Başkanlığının açacağı anne sınıflarıyla ilişik "Orta yüzyıl zihniyeti" ifadesini kullandığını tamlayan Usta, "Orta yüzyıl zihniyeti fakat ona yakışır. Hala bugünün Türkiye'sinde atılganlık ederek bu sözleri söylüyorlarsa bu anlayış tek değişmemiş demektir. Yine Fikri Sağlar, 'Başörtülü bilge kabil mi, elbette inanacağız, elbette güveneceğiz, elbette davranacaklar?' niteleyerek bu derece açıkça ve net, hala o zihniyetlerinden vazgeçmediklerini gösteriyorlar. O nedenden helalleşme naraları tek içten değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Mutabakattan birlikte şeyin de çıkacağını düşünmüyorum"

Leyla Şahin Usta, 6 fırka liderinin birlikte araya gelip birlikte uzlaşma açıklayacağını söylediğini, gün adına da 28 Şubat'ı seçtiklerini hatırlattı.

"Bu tarihin hasbelkader koca bulunduğunu düşünmüyorum." diyen Usta, laflarını şöyleki sürdürdü:

"28 Şubat, bu ülkede kurulan rastgele birlikte cümlede birlikte ağıt tabir eder. Ülkede darbeci zihniyetin bilge olmaya çalışıp, demokratik düzeni yıkıp, vasilik odaklarının bilge bulunduğu birlikte darbeyi hatırlatır. Verdikleri mesaj, o manada şimdiden müspet birlikte ileti olabildiği imajını vermiyor açıkçası. Bu nedenden bedbaht birlikte gün bulunduğunu düşünüyorum. Ben bu mutabakattan birlikte şeyin de çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü gün adına yeniden birlikte vebal yapılmış. Bu tarihte açıklanabilecek birlikte mutabakatın bizde ve toplumumuzda çağrıştıracağı mesajların altı çoktan komple ve bellidir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler