USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: Ürettikçe gelişigüzel obje dengelenecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, "Ürettikçe rastgele bilinçlilik dengelenecek. Çok açıkça ve belirgin biçimde görüyoruz ki bu hesaplı tazyik işini politik sıkıştırmaya döndürmeye çalışıyorlar lakin Türkiye bunu da aşacak, yenecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz: Ürettikçe gelişigüzel obje dengelenecek
16-12-2021 16:59
Bitlis

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AA muhabirine, Bitlis'te evvel gerçekleştirdiği değinme ve incelemelerle ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. Kentte oluşum ve ihracata müteveccih kablo sistemleri dair yatırım gerçekleştirmek talip dü iş insanı ile mülakat yaptıklarını tamlayan Demiröz, şu halde konuştu:

"Eren Holding çeşidinden inşası bitmeme fail kozadan ip istihsal fabrikasını inceledik. Fabrika çabucak ilerlemiş. Kiler Holdingin de burada yatırım yapacağını öğrendik. Buna aşırı sevindik. Kiler Holding'in yatırımı da bire müşterek çapta olacak. Orada da kozadan ip üretilecek. Bunları yukarı üstüne üstlük koyduğumuzda tahminî 2 bin ile 2 bin 500 bireyin istihdamı uydurma konusu. Bu aşırı güzel. BETAV'a devredilen arıcılık tesisine de gittik. BETAV, burada yatırım yaparak Bitlis balını tanıtacak. Bitlis balını ilişik kalburüstü verim durumuna getirecek. Balı kahvaltılık mahsulat durumuna getirerek paketleyecek. Bunun düşüncesince emek vermek başlattıklarını gördük. Tesisin indinde hususi müşterek kolej yapacaklar."

Üniversitede arıcılık kısmı açılması ve müşterek enstitü kurulmasını planladıklarını aktaran Demiröz, kente tababet fakültesi kazandırılması düşüncesince de önceleri YÖK Başkanının beraberinde Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ile görüştüklerini anımsattı. Demiröz, "Tıp fakültesi kazanımıyla ilgilendiren emekleri başlattık. Fiziki müstevi namına da üniversitenin girişinde sağda geçmiş meydana getirilen binayı yıkıp hesabına tababet fakültesi binası yapılması kararını aldık. Fakültenin laboratuvarı ve cihazları kurulacak. Bu arada YÖK'ten müsaade arzu edilecek. Üniversite örgütlü uran sahasında de dizge efdal okulu açmayı planlıyor. Onun da yerini belirledik. Üniversite yürütülecek icraat sonrası El-Aman Hanı'nda da kütüphane, film seti, kültürle ilgilendiren alanlar oluşturacak." niteleyerek konuştu.

Ahmet Eren'in Bitlis'e bilge bulunan Şerifbey Tepesi'nde 50 yataklı vagon vagon müşterek butik otel yapılması sözünü verdiğini tamlayan Demiröz, bunun çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bitlis Deresi Islah projesi kapsamında site merkezinde düzenlenen emekleri incelediklerini tamlayan Demiröz, "Dere üzerinin açıldıktan ahir akıbet durumunu inceledik. Yukarıdan aşağıya denli dolaşarak o güzelliği gördük. kent ortaya çıkmış. Tarihi site geleceğe kalıt duracak şekle gelmiş. Ocak ayının başlangıcında derenin ıslahı ile ilgilendiren eksiltme yapılacak. Emeği geçenleri kutluyorum. Gerçekten Bitlis'in geleceği parlak. Bu zamanı şehre noktayı ve ecnebi misafirlerin istikbaline inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bunu da aşacak, yenecek"

"Ekonomi düşüncesince yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım diyoruz. Bugün yaptığımız ve sarfiyat ettiğimiz mücahede birlik da bu murabba düzene uyuyor." diyen Demiröz, şunları söyledi:

"Ürettikçe değme bilinçlilik dengelenecek. Türkiye'de etraflı göstergelerin güzel bulunduğu müşterek devirde çabucak kurla ilgilendiren müşterek dalgalanmanın bulunduğunu görüyoruz. Çok bariz ve belirgin halde görüyoruz ki bu kazançlı tazyik işini politik sıkıştırmaya döndürmeye çalışıyorlar yalnız Türkiye bunu da aşacak, yenecek. Çünkü bu diyar aşırı şeyler gördü. Sıkıntı mevcut ancak bunun çaresi AK Parti'dir. Ben onu görüyorum. Vatandaşlarımızla temaslarımız oldu. Fiyat yüksekliğinden yakınma edenler mevcut yalnız kılıç de az ve düşüt gelirli insanlarımızın gelirlerini artırarak enflasyonla savaş edeceğiz."

Demiröz, evvel şehirde Eren Holding çeşidinden inşası bitmeme fail ip fabrikasında, El-Aman Hanı, Şerifbey Tepesi, İsmail Eren Spor Kompleksi, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfına (BETAV) devredilen emektar arıcılık tesisi ile öz düzeltme çalışmalarında araştırmalarda bulunmuştu.

Demiröz ve beraberindekiler, Valilik, Bitlis Eren Üniversitesini de ziyaret etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler