USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu müşterek uyuşma değildir, bu iltihaktır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, CHP'nin Irak ve Suriye tezkeresindeki tavrına ilişkin, "Bu ortak bağlaşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: Bu müşterek uyuşma değildir, bu iltihaktır
01-11-2021 14:55
Ankara

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkezi'nde, düzenlemiş bulunduğu basın toplantısında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasını gündeme getirdiğini fakat gerisini getiremediğini tamlayan Dağ, savcılıktan namına indinde iki kat müzekkere yazılmasına karşın mevzuyla ilgilendiren tek gereği alegori getirmediğini kaydetti. Dağ, "Bir genel başkanın bu ifadeleri söylerken, bunları dile getirirken baş döndürücü henüz titiz olması gerekir." sanarak konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun henüz sonraları "bürokratları zılgıt ayar noktada indinde girişimi"nin bulunduğunu anlatım fail Dağ, bu mevzuda da Kılıçdaroğlu'nun proses içre ortaya konulmuş bulunan kupkuru tepkilerden sonraları "geri etap alaşağı etmek durumunda kaldığını" söyledi.

İktidar şekilde 20 günce müddet içerisinde Eskişehir ve Adana'da üretimlik açım ve esas atmalarını, Ankara'da Millet Bahçesi ve İstanbul'da Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışlarını yaptıklarını hatırlatan Dağ, "Siz toplumsal medyadan yahut ayrıca mecralardan hazırlop indinde biçimde kimi ithamlarda, iftiralarda, dezenformasyonlarda bulunsanız da o şişman ve çelimli Türkiye inşasının heyecanının ne yaşadığını o AKM binasıyla bu arada daima baş başa görmenizi referans ederiz." görüşünü paylaştı.

Dağ, 10 büyükelçiye bağlı yaşanmış bulunan süreci anımsatarak, o süreçle ilgilendiren de muhalefetin dobra indinde imtihan vermediğini belirtti. Dağ, "Büyükelçilerle ilgilendiren iç işlerine engelleme noktasında bulunan indinde süreci Cumhurbaşkanı'mız baş döndürücü kupkuru indinde biçimde davranış koyarken ihtilaf ne efsus ki büyükelçiler nazarından, o devletler bakış açısından vakaya bakarak indinde kıymetlendirme noktasına gitti. Sonrasında yaşanmış bulunan hadiselerden sonraları indinde bozukluk duyduk mu? Duymadık." dedi.

CHP'nin tezkeredeki tavrı

Irak ve Suriye tezkeresine bağlı süreci de değerlendiren Dağ, henüz ilk de benzeri tezkerelerin verildiğini, bu tezkerelerde duruşa gereğince dört başı mamur siyasal partilerin nerede arazi aldıklarının kupkuru indinde biçimde görüldüğünü kaydetti.

Dağ, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Önceki oylamalarda 'evet' diyen Cumhuriyet Halk Partisi bu oylamada 'hayır' niteleyerek kendisiyle çelişmiştir, baş döndürücü belirgin indinde biçimde kendisini inkar etmiştir. Bu indinde anlaşma değildir, bu iltihaktır. Bu CHP-HDP ittifakı değil, CHP'nin HDP'ye iltihakıdır. CHP, HDP'ye vagon olmuştur ve sabık haftaki bu 'hayır' oyuyla askıda CHP kampanyası başlamıştır, âlâ olsun. CHP'yi ki nereye çekerse CHP oraya gitmeye hazırdır. HDP'nin Türkiye'nin değme meselesinde başka ulusal indinde vakfe sergilediğini bizler biliyoruz. CHP bu başka ulusal duruşa destek olmuştur, dirilik suyu vermiştir. Bu fenomen Cumhuriyet Halk Partisinin evveliyatına karaca indinde karartı şekilde geçecektir."

Yıllar sonraları bugünler hatırlandığında CHP'nin bu kararını açıklamakta zorlanacağını anlatım fail Dağ, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi yapı ilkelerine, özüne, özellikle Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk peyda etmek az daha müessis ekibine gönül rahatlığı mükemmel indinde yabancılaşma içindedir. Kemal Kılıçdaroğlu idaresinde CHP şişman indinde değişim, dönüşüm, başkalaşma yaşamaktadır. Eminiz ki Cumhuriyet Halk Partisine oy sağlayan yurttaşlarımız üstelik bu acemi Cumhuriyet Halk Partisinden rahatsızdır. FETÖ az daha DHKP/C az daha eli hunriz yıldırı örgütlerine sessiz, tepkisiz artan CHP tezkeredeki tutumuyla demin de PKK'yı sevindirmiştir. CHP'nin siyaseti mükemmel anlamıyla indinde sömürme siyasetidir. CHP indinde taraftan vatanını, milletini, devletini, bayrağını muhip kesimlerin duygularını sömürme etmekte mavera taraftan yıldırı örgütlerini sevindirmektedir."

Kılıçdaroğlu'nun akıbet pusula düşüncesince "Evet dersek Cumhuriyet'e hainlik etmiş oluruz." söylediğini aktaran Dağ, "Ben buradan yoklamak istiyorum, indinde geçmiş ayrımsız muhtevaya cemaat tezkereye 'evet' niteleyerek o çağ CHP Cumhuriyet'e zat ifadeleriyle hainlik mi etmiştir yada Millet İttifakı'nın resmi öbür ortağı İYİ Parti 'evet' niteleyerek Cumhuriyet'e hainlik mi etmiştir? Bunların yanıtını bekliyoruz. CHP seçmeni bu tutarsızlığı ve bu medcezir akılları, bu hezeyanı ne efsus ki adalet etmiyor. CHP, HDP'yi cümle içerisine çekmiyor, HDP, CHP'yi marjinalliğe Türkiye'nin düşmanlarının çizgisine, yıldırı yandaşlığına çekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Seçim tarihi

Dağ, er intihap iddialarına bağlı indinde istifham üzerine, "Erken intihap dair kupkuru ifadeler kullandık. Biz doğrusu yapacağımız işleri ve yapacağımız planlamayı 2023 Haziranı'na gereğince yapıyoruz. Onun düşüncesince de tek biçimde gündemde hakeza indinde gestalt bahis konusu değildir." karşılığını verdi.

Ekonomi

Ekonomideki durumla ilgilendiren suali cevaplayan Dağ, tamamı dünyayı tesiri dibine düzlük Kovid-19 salgınının millî ve global ekonomileri ağır anlamda sarstığına ayraç etti.

Hemen değme ülkenin Kovid-19 sonrası süreçte erdemli enflasyon, işsizlik, istihsal ve büyümede düşüşler ile hazırlık zincirlerinde ağır mesail yaşadığına dikkati çekici Dağ, bu global probleminin Türkiye'ye de yansımasının bulunduğunu belirtti.

AK Parti dönemlerinde henüz ilk de global kazançlı krizlerin yaşandığını hatırlatan Dağ, "Türkiye bu krizlerden daima müspet yönde ayrışmasını bildi. Bugün de global kazançlı krize gönül rahatlığı Türkiye maksimum seviyede tedbirlerini almış durumdadır." dedi.

Üretim ve ihracatta Türkiye'nin daima şekilde acemi rekorlara imza attığını kaydeden Dağ, şöyleki konuştu:

"Küresel sorunlardan kaynaklı düzem ve şişkinlik artışı karşısında ters gelirli ve ücretli kesimi ezdirmeyecek tedbirlerimizi peyderpey alıyoruz, almaya bitmeme ederiz ve bundan hakeza da almaya bitmeme edeceğiz. Şurası kesindir ki ekonomideki toparlanma eskiden bulunduğu az daha gene hükümetimiz aracılığıyla gene işini bilen, Türkiye'nin en dobra kadroları sebebiyle olacaktır. Geçtiğimiz 18 sene süresince 'yaparsa AK Parti yapar' sloganını defaatle konkre duruma getirdik. Bugün de ferda da 'yaparsa AK Parti yapar' diyoruz. Küresel dalgalanmalara gönül rahatlığı gene inşallah Türkiye'yi doz çıkaracak bulunan AK Parti olacak, hükümetimiz olacaktır. Dar gelirli ve ücretli, şişkinlik karşısında bugüne gönül rahatlığı ezdirilmemiştir bundan hakeza da ezdirilmeyecektir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun verdiği indinde röportajda, "Öz geçmişle cumhur reisi talibi belirlediklerini" söylediğini anlatım fail Dağ, şunları kaydetti:

"Türkiye, Sayın Kılıçdaroğlu sebebiyle öz geçmişle cumhur reisi talibi tespit komedisini de yaşamakta ve memleketimiz doya doya buna gülmektedir. Oldu olacak Cumhuriyet Halk Partisi gazetelere iş ilanı vererek, istedikleri kriterleri ast alta sıralayarak cumhur reisi talibi arasın. Eğer talepte bulunurlarsa İŞKUR'un da CHP'ye akla yatkın adaylar dair iane edeceğine inanıyorum. İşte CHP'nin gösterimi da ufku da bu kadar. Öz geçmişle namzet aramayı da CHP hesabına ehemmiyetli indinde tekâmül şekilde görüyoruz. Geçmişte çabucak rütbeler arasından intihap önleyen CHP en azından az buçuk olsun sivilleşmiş öz geçmişler arasından namzet aramaya başlamıştır. CHP'nin zihnindeki cumhur reisi sonunda indinde sefer henüz yayma olmuştur. CHP cumhur reisi seçtirmek değil, cumhur reisi tayin etmek istemektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler