USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden erinçsiz olurlar

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, "Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden huzursuz olurlar. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlarla iş tutanlar da bu bütçeden huzursuz olurlar." dedi,

AK Parti Düzce Milletvekili Çakır: Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden erinçsiz olurlar
07-12-2021 15:25
TBMM

AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulunda görüşülen TBMM, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Maden Tetkik Ve Arama Genel Müdürlüğü, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun 2022 yılı bütçeleri üstünde lakırtı aldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak'ın enerjinin başkenti olma önünde bulunduğunu belirterek, madenlerin elan enerjik ve doğurgan bir vaziyete getirilmesi düşüncesince adımlar atıldığını söyledi.

Karadeniz gazının 2023'te milletin kullanımına sunulacağını hatırlatan Uçar, bunun düşüncesince Zonguldak Filyos Limanı'nda hararetli müşterek düzentileme yürütüldüğünü dile getirdi.

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kamu Denetçiliği Kurumunun çalışan müşterek doğruluk kontrol mekanizması bulunduğunu belirterek, "Kamu Denetçiliği Kurumunun kâffesi evren ombudsmanlarını toptan müşterek bina altında toplayıp bilhassa İslamofobi, ecnebi kini ve sığınmacılar kabilinden ehemmiyetli mevzuları gündemine alıp analizör üretmesi en şişman hayalimdir. Çünkü Birleşmiş Milletler ve gibisi arsıulusal firmalar maatteessüf mazlumların haklarını dulda dair sınıfta kalmıştır." ifadelerini kullandı.

"Hak ihlali oranının sonuç adım düşüt bulunduğu da belirleme edilecektir"

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Anayasa Mahkemesine ferdî müracaat hakkının ehemmiyetli müşterek ıslah bulunduğunu vurgulayarak, "Bireysel müracaat uygulamasının başladığı 23 Eylül 2012 tarihinden 2021'in önce çeyreğine genişliğinde mecmu ferdî müracaat sayısı 308 bin 672'ye ulaşmıştır. Anayasa Mahkemesi bu başvuruların kestirmece yüzdelik 86'sını karara bağlamıştır. Karara bağlanan mecmu 265 bin 300 dosyanın yüzdelik 89'una benimseme edilmezlik sonucu verilmiştir. Esastan incelenen 12 bin 318 dosyada yüzdelik 4,6 oranında yönetsel ret kararı, yüzdelik 5,4 oranında doğruluk ihlali sonucu verilmiştir. Başvuru oranlarına layıkıyla değerlendirildiğinde doğruluk ihlali oranının sonuç adım düşüt bulunduğu da belirleme edilecektir." bilgisini paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Sayıştayın en ehemmiyetli kurumlardan birisi bulunduğunu belirterek, "Sayıştay ve gibisi nice etkili kurumumuz var. Maalesef, sonuç yıllarda bunları itibarsızlaştırmaya müteveccih birtakım faaliyetleri görüyoruz. Bunların tek hiç kimseye faydasının olmadığını, bilhassa bu insan kurumlarımızın korunması kollanması ve hürmet duyulması müstelzim firmalar bulunduğunu ego buradan müşterek kat elan bilhassa altını çizerek tabir kılmak istiyorum." dedi.

"Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını kazanması düşüncesince hedefler belirledik"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, erke ve elbette kaynaklar dalında Türkiye'ye asır atlattıklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yenilenebilir enerjiden madenciliğe, nükleerden yerel kömüre genişliğinde serbest müşterek yelpazede Türkiye'nin enerjide bağımsızlığını kazanması düşüncesince hedefler belirledik ve bu doğrultuda çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise enerjinin müşterek ulusal asayiş meselesi bulunduğunu vurgulayarak, "Biz enerjiyi çeşitlendirmedikten sonra, zenginleştiremedikten sonradan bağımlılığımız gelişigüzel daim artacaktır, bu da müşterek ulusal asayiş meselesidir. Türkiye gelişigüzel yıl yüzdelik 5 büyürken yüzdelik 5 acemi erke çıkmak zorundadır. Bu zorunluluğu da gelişigüzel çeşit kaynaklarla alegori getirecektir ve getirmeye bitmeme edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, sonuç yirmi yılda kalan endüstri yatırımlarıyla büyüyen Türkiye ekonomisinin gerekseme duyduğu erke ihtiyacının karşılanması ve bu erke gereksinimi karşılanırken de kaynakların çeşitlendirilmesinin önemine ayraç ederek, "Ülkeler ucuz, temiz, yenilenebilir ve güvenli erke üretmeyi hedeflemektedir. Aynı sürede enerjide dışa bağımlılığın azaltılması yöntemleri aranmakta ve kaynaklar çeşitlendirilmektedir. AK Parti hükümetleri dönemlerinde iktisadi gelişimlerin çabucak artması, erke gereksinimi da benzeşim biçimde kalık ve bu erke tasarruf artışının geri planında enerjinin arzının düzenli, kaliteli, sürdürebilir bir vaziyete getirilmesi düşüncesince geçerli politikaların ve arsıulusal anlaşmalara ek şekilde devletimizde de yerleşmiş güçlükle artırılması düşüncesince şişman savaş verilmiştir." diyerek konuştu.

İngiltere emektar Başbakanlarından Winston Churchill'in Avam Kamarası'nda tabir etmiş bulunduğu "Bir selamünkavlen petrol, müşterek selamünkavlen kandan elan kıymetlidir." lafına atıfta mevcut Boyraz, kâffesi kaynakların, yeryüzünde canlı kâffesi insanoğlu kabilinden adaletli müşterek biçimde bölüşülmesinin mücadelesini önleyen müşterek anlayışın, müşterek medeniyetin mümessili olduklarını söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, "savaş bütçesi" eleştirilerine ilişkin, "Suriye bu bütçeden, Irak bu bütçeden, Afrika bu bütçeden, Doğu Türkistan, Kafkasya, Balkanlar bu bütçeden imdat umuyor ve bu ödeme gücüne afsun ediyor. Dolayısıyla bu bütçe yabana atılacak, huzur çıkılacak müşterek bütçe değildir. Karşı çıkanlar mevcut tek şüphesiz. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlar bu bütçeden tasalı olurlar. Sırtını PKK'ya yaslamış olanlarla iş tutanlar da bu bütçeden tasalı olurlar. 40 senedir bu ülkenin başına bela bulunan PKK'nın kurucusu İmralı'dan yönerge alanlar da bu bütçeden tasalı olurlar. Pensilvanya'da sümüklü FETÖ'nün gene burada yönerge benimseme kılmak noktasında iz sürenler de bu bütçeden tasalı olurlar. Rahatsız olmalarına karşın bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

"Türkiye müşterek kat elan zoru, ancak milletimiz düşüncesince etraflıca vadede en hayır olanı yeğleme etmiştir"

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Nükleer Düzenleme Kurumunun, çekirdeksel erke dalında meydana getirdiği ve yapacağı atılımlara müteveccih ehemmiyetli müşterek çalışkanlık sahasına cemaat bulunduğunu belirterek, "Başbakan Menderes NATO ülkeleriyle bu arada çekirdeksel enerjiye erişme zaruretini vurgulayan müşterek görüşme yaptıktan dört dörtlük 4 ay sonradan 27 Mayıs darbesi mamul ve Türkiye'nin çekirdeksel erke alanındaki yatırımları da akamete uğratılmıştır. Bu gidişat ta ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve zamanın Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın çalışmalarıyla Akkuyu Nükleer Santrali'nin temellerinin atılmasına genişliğinde sürmüştür. 2023'te de Akkuyu'nun önce reaktör birimi bitirilecek ve ehemmiyetli müşterek evreye geçilecektir. Diğer 3 ünitenin de 2026 yılına genişliğinde faaliyete katılması planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Nükleer kuvvet dalında ısrar eden oldukları kabilinden tutum dair da endamsız vadeli düşünmediklerini tabir fail Polat, "Bu ortamda üreticiyi, üretimi, istihdamı hoppadak döşenmemiş dengede tutabilmek hesabına erdemli faize mahkum etmenin, şu demek oluyor ki imal ederek ve ihraç ederek toptan müşterek fırsatı yakalamanın gelişigüzel bölgede yönelmek ve refaha erişmek alegori faizin, rantiyenin eline çoğaltmak emin olun geleceğimize müşterek kâr sağlamayacaktır. Türkiye müşterek kat elan zoru, ancak milletimiz düşüncesince etraflıca vadede en hayır olanı yeğleme etmiştir. Biz inanıyoruz ki bu endamsız dönemli dalgalanmalar yerini inşallah mihman kazanımlara bırakacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Enerji Bakanlığının çalışmalarında en erdemli teknolojiyi kullandığını belirterek, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda belirleme edilen doğalgazın 2023'te Filyos Limanı'na geçiş edeceğini, hem Zonguldak'ın hem Türkiye'nin bu gelişmelerden yararlanma edeceğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumunun, Türkiye'nin erke dalında dışa bağımlılığını azaltmayı, kalkınmasını hızlandırmayı ve iktisadi kuvvet biçimine gelmesini sağlamayı amaçladığını anlattı.

Bor üstünde baş döndürücü müşterek tomar araştırı yapıldığını, nice kimyevi verim geliştirildiğini kail Şatıroğlu, 2021'de 2,5 milyon titrem bor işlenerek elde edilmiş müştak mamüllerin ülkeye 1 bilyon dolarlık dış satım olanağı sağladığını bildirdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmalarının milyonlarca gencin yaşamını değiştirdiğini belirterek, keke bulunduğu düşüncesince kendini tabir etmekte zorluk çeken müşterek gencin Gençlik Merkezi deneyimi daha sonra kendini tabir etmeyi öğrendiğini ve şu anda baş döndürücü güzel müşterek ekol müdürü bulunduğunu anlattı.

Bir deneyimsizlik hayalleri bulunduğunu kaydeden Kadak, amasız fakatsız gelişigüzel güre düşüncesince çalışmaya bitmeme edeceklerini söyledi.

Kadak, "Gençlerin Bütçesi Gençlerde" projesiyle gençlerin bütçesinin çoluk çocuk kabilinden şekillenmesine olanak tanımış bulunduğu düşüncesince Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkürname etti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, tahsil edilen tedbirlerle beyaz zehir sahalarındaki üretimin devamının sağlandığına ayraç ederek, "İhracat açısından madenlerimiz yükselen müşterek grafiğe sahiptir. Amacımız; dış satım rakamlarını, dış alım rakamlarının ilişkin çıkararak, beyaz zehir ithalatının akan açığa negatif etkilerini ortadan kaldırmaktır." dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Tokyo Olimpiyatları'na eklenen 108 Türk sporcudan 50'sinin avrat olmasından duyduğu memnuniyeti tabir ederek, "Kadınlarımız, Tokyo'da adeta gün yazdı." dedi.

Aydemir, ilkin çeşit spor dallarında ulusal yargıcı şekilde fariza önleyen babası Ahmet Aydemir edinmek kıl payı ahirete ölüm eden, yaşamını spora ve sporcuya adamış kâffesi spor adamlarına yağmur dilerken duygun anlamış olur yaşadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler