USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 'Forum Metaverse' programı düzenleyece

Fiziksel dünyayı mevhum evren içinde yaşama nâkil "metaverse" kavramı, AK Parti'nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek "Forum Metaverse" programında ele alınacak.

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 'Forum Metaverse' programı düzenleyece
18-03-2022 14:38
Ankara

Akademisyenler, dalında bilirkişi esame ve baş döndürücü sayıda davetlinin katılacağı Forum Metaverse programı, Ankara'daki ATO Congresium'da 21 Mart Pazartesi haset düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplu tartışma çerçevesinde, "metaverse"ün getireceği fırsatlar, riskler ile bu bölgede nelerin yapılabileceği değerlendirilecek.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Forum Metaverse programına bağlı AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, AK Parti adına dalında önceki olacak birlikte etkinliği düzenleyeceklerini belirtti. "Dünyada önceki kere birlikte siyasal parti, birlikte Cumhurbaşkanının teşrifleriyle metaverse terimini tartışıyor olacak." diyen İleri, sayısal platformları hoppadak söylemlerini yansıtmak istedikleri platformlar adına görmenin ötesinde, bu platformların siyasetinin yapılmasının da ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Bu etkinliğin, AK Parti'nin "dijitalin siyaseti" söylediği yaklaşımın birlikte tezahürü olduğuna ayraç fail İleri, "Bu platformların toplumumuza, ekonomimize, ahbaplık düzenimize tesirinin yanında, bu platformlarda şimdi çalışan edinmek noktasında Türkiye adına almamız müstelzim tedbirler, yapmamız müstelzim yatırımları tartışıyor olmamız lazım. Bunların akilane adresi de elbette ki Türkiye'nin sayısal altyapısını kuran parti olarak, AK Parti ön plana çıkıyor." dedi.

"Yeni gelişen platformların, hâlâ önceki aşamalarındayken ele katılması önemli"

Yeni gelişen platformların, hâlâ önceki aşamalarındayken ele alınmasının önemine dikkati çekici İleri, şu halde konuştu:

"Daha deyim geliştirirken işin içerisine girerek, geliştirilen bu alanları sosyal adına akilane yönlendirmek ehemmiyet bildirme ediyor. Bizim tek etkimizin olmadığı, hoppadak ayrımlı coğrafyalar kabilinden yönlendirilen kavramlarla yaşama geçirilen sayısal platformlarda, kılıç dünya adına öz potansiyelimizi ortaya koyabiliriz. Bunu düşündüğümüz düşüncesince de dijitalin siyaseti yaklaşımımızı kurguladık. AK Parti adına ortaya koyduğumuz dijitalin siyaseti yaklaşımı çerçevesinde, maşer ve dünya adına bu ortamları akademisyenlerle, entelektüellerle, vatandaşlarla, STK'lerle konuşacağız, tartışacağız, ayrımsız sürede da dünkü oluşmakta bulunan mecraların özelinde, işin şimdi önceki basamağında devreye gireceğiz. Forum Metaverse de bunun baş döndürücü dobra birlikte örneği olacak."

Forum Metaverse'te dü aktiflik olacak

Forum Metaverse'ün, birlikte dizi etkinliğin başlangıcı olacağını dile getiren İleri, şu ifadelere toprak verdi:

"Bu etkinlikler serisine kılıç birtakımı devir 'metaverse'deki dirim tarzlarını, birtakımı devir blokzincir teknolojilerini, birtakımı devir da bu yerlerin ekonomiye, hukuka, sosyal değerlere etkilerini tartışıyor olacağız. Pazartesi haset gerçekleşecek bulunan etkinlik, önceki adım. Burada dü oturumuz olacak. Birinci oturumda, 'Metaverse ve Yaşam' başlığı altında, büyümekte bulunan bu mecranın yevmiye geçinme mümkün tesirleri ne olabildiği üstünde bellek yoracağız. İkinci oturumumuzda ise 'Metaverse ve Değerler' başlığı altında bu mecranın sosyal değerlerimize tesirleri ne olabilir, onları tartışacağız. Güzel çıkarımlarımız olacağını düşünüyorum. Bu, birlikte aktiflik döneminin önceki adımı ve bu aşamada konkre çıktılar almak düşüncesince kılıç bu emekleri devamlılık bildirme fail birlikte halde bitmeme ettireceğiz."

"Eğer birlikte şeyin tasarlayıcısı olamıyorsanız, abonesi oluyorsunuz"

Dijital mecraların en başından elleme tasarlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan İleri, dünkü oluşan mecralarda ayrımlı birlikte fırsatın bulunduğunu, bunun en dobra örneğinin metaverse bulunduğunu söyledi. İleri, "Eğer birlikte şeyin tasarlayıcısı olamıyorsanız, abonesi oluyorsunuz. Abonesi olduğunuz devir da o platformların kurallarına naşir oluyorsunuz. Bu işin doğasında var. Biz zımnında deriz ki gelecek, onu tasarlayana aittir. Metaverse özelinde de ahacık birlik adına bu aşamada devreye giriyoruz ki bunun betimleme evresinde kılıç uydurma sahibi olalım." dedi.

"Etkinlikte nice birikim endüstrisi da toprak alacak"

Forum Metaverse etkinliği kapsamındaki mevhum gerçeklik ve artırılmış gerçeklik noktasında nice birikim dalının da toprak alacağını dile getiren İleri, aktiflik sırasında film gösteriminin de olacağını aktardı. İleri, etkinliğe gelenleri dobra birlikte deneyimin de beklediğini kaydetti.

Davetiyelerde artırılmış gerçeklik teknolojisi

Forum Metaverse düşüncesince hazırlanmakta bulunan davetiyelerde de artırılmış gerçeklik teknolojisi hücre çarpıyor. Davetiye üstündeki QR kodun okutulmasıyla kişi, birlikte artırılmış gerçeklik modeline yönlendiriliyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri, davetiyeler üstündeki bu uygulamanın, önemsiz fakat dörtköşe birlikte birikim sunduğunu belirterek "Metaverse dediğimiz platform, esasen teknolojik adına düşünecek olursanız, mevhum gerçeklik, blokzincir, bireşimli zeka, artırılmış gerçeklik kadar teknolojilerin birbirleriyle mevzun birlikte halde kullanılması kanalıyla yaşama geçecek birlikte alan. Bu anlamda, bu halde önemsiz de olsa katılımcılarımızdan bunu tatmalarını istiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler