USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kontratlı personel alımına bağlı açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kontratlı personel alımı yapılacak 4 bin 175 konuş düşüncesince KPSS sıralamasına mucibince hepsi adayların aday sınava çağırıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kontratlı personel alımına bağlı açıklama
10-05-2022 12:33
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamada, 5 bin 980 kontratlı personel alınacağının duyurulduğunu, bu sayıdan 1805'inin hususi mesleksel hasep gerektirmeyen kadrolar olup, buralara aday sınav yapılmaksızın KPSS ile aracısız anlatış yapıldığı belirtildi.

Geriye artan 4 bin 175 kontratlı pozisyonun ise hususi hasep ve yorum gerektirdiğinden bu kadrolar düşüncesince aday sınav yapılacağı 6 Ocak 2022'de duyuru edilmiş olduğu tabir edilirken, "10-20 Ocak 2022 tarihlerinde müracaatlar alınmış, 2 Mart 2022-12 Nisan 2022 tarihleri ortada ise Ankara'da Bakanlığımız biçim binalarında 8 ayrı komite çeşidinden aday sınavlar gerçekleştirilmiştir." denildi.

Komisyon üyelerinin tamamının Bakanlıkta becerikli pozisyonlarında fariza işleyen büküm başkanı ve üstü kadrolarda mevcut kişilerden oluştuğu vurgulanan açıklamada, komisyonların aday sınavları tamamlamasının peşi esna 6 Mayıs 2022'de sonuçların Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi umumi ağ sitesi üstünden adaylara bildirildiği hatırlatıldı.

Alım yapılacak 4 bin 175 vaziyet düşüncesince KPSS sıralamasına mucibince mecmu 12 bin 525 adayın aday sınava çağırıldığı bildirilen açıklamada, adayların tamamının KPSS listesi ile aday sınava girmeye adalet kazanılmış olduğu dile getirildi.

KPSS'nin, yorum açısından ehemmiyetli kıstaslardan birisi olmakla birlikte, ilgilendiren mevzuata mucibince biricik ölçüt bulunmadığı tabir edilen açıklamada, "Özellikle Bakanlığımızın iş alanları değerlendirildiğinde umumi ortak seçilmiş imtihanı kararına mucibince tayin yapmak, bekâr emek vermek arkadaşlarımız düşüncesince değil iş verdiğimiz 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı düşüncesince akla yatkın ve hakkaniyetli olamaz. Bunu en güzel içtimai iş ve benzer bölgelerde yetişek almış adaylar bilir." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kadın konukevlerinde aşırı mütekait ortak süreçten güzeşte kadınların, mânialı bakım ve iyileştirme merkezlerinde bakımı sağlanan ağırbaşlı engellilerin, bebek evlerinde mutluluk korumasında büyüyen evlatlarımızın maddesel ve tinsel gereksinimlerini istikbal etmek vicdani ortak hata gerektirdiği üzere hususi hasep de gerektirmektedir. Bu nedenle aday sınavda mevzuat ve uran düzlük bilgisi sorularının beraberinde 'çerçeve soru' namına adlandırdığımız, adayın Bakanlığımızın iş sunumu sırasında daima başına gelebilecek buhran durumlarında eda ve tepkilerini ölçer özellikte sorular da sorulmuştur.

Toplumumuzun dezavantajlı ve kırılgan gruplarına iş sağlayan ortak Bakanlık olarak, üstlendiğimiz görevlerin gerektirdiği duygunluk haysiyetiyle acemi emek vermek arkadaşlarımızı seçerken elden KPSS puanını temel aldığımızda oluşabilecek mağdurluk hem Bakanlığımızı bununla beraber vatandaşlarımızı mütekait vaziyete sokabilme riski taşımaktadır. Adayların tamamının KPSS ile ön elemeyi geçerek aday sınava katılmış olduğu değerlendirildiğinde, zaman sınav neticeleri üzerine yayınlanan eda ele geçiren adayları haksızcasına kusur altında bırakır bir hale gelmiştir. Bu sebeplerle kırılan ortak proses çekmek mecburiyetinde olduğumuzu, insanların hem bilgilerini, bununla beraber içtimai iş yaklaşımlarını önceleyerek yorum yaptığımızı kamuoyunun takdirine sunarız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler