USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kamunun toplanmış sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini nezaret kendisine kendilerinin yaptıklarını söyleyerek, “Son etap şeffaf, bariz ve adaletli ortak cümle kurduk” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz'
24-12-2022 18:09


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana'da AK Parti 102. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti'nin Türkiye'de siyasetin parametresini değiştirdiğini tabir ederek, “Siyasete iadeyi itibarı sağlayıcı partidir AK Parti. AK Parti'nin iktidara geldiği devir da iktidara sözlü bulunduğu vakitteki politik tabloyu lütfen gözünüzün önüne getirin. Türkiye'de şişkinlik az şimdi yüzdelik 100'lerin üstüne çıkmış, gecelik faizler yüzdelik 3 binleri vesaireyi bulmuş bulunduğu dönemler var. İnanılmaz müşterek usanç mevcut az şimdi battı batıyor denilen müşterek sürede siyasete on paralık itimat duyulmayan, meydana getirilen incelemelerde itimat sıralamasının en ast basamaklarında bulunan müşterek sürede AK Parti siyasete en önce siyasete iadeyi itibarını sağladık. Lütfen 2002 seçimlerine hazırlandığımız 2001'de yapı sürecimizi müşterek hatırlayın. Cumhurbaşkanımız o devir politik yasaklı. Yeni cezaevinden çıkmış, memlekette ad başı ulusal dirimlik kısaca 3 bin dolar civarıydı. IMF'ye evren genişliğinde borç, herhangi müşterek gün bazıları geliyor gidiyor. 500 milyon dolar para anımsamak düşüncesince o zamanki yöneticilerimiz bap kapı gezmişti. Bu koşullar altında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kuruldu ve yönetime isteyen oldu. Cumhurbaşkanımız, o zamanki Genel Başkanımız yasaklı, tümen acemi kurulmuş, seçime gidiyoruz, memleketin ıssız arasında ve bu koşullar altında cumhurbaşkanımızın intihap vaatlerini lütfen hatırlayın. 3 nesne söylemişti. 1'ncisi 3Y idi. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla uğraş idi. 2'ncisi de 3 sene bizlerden müşterek nesne istemeyin idi. Kemerleri sıkmaya bitmeme edeceğiz. Vatandaşa vaadi buydu. Normal koşullarda müşterek seçime giderken vatandaşa sana 3 sene müşterek nesne yapmayacağım, tümsekli sıkmaya bitmeme edeceksin diyoruz mi? Dedi. Neden? Çünkü o devir anca denmesi gerekiyordu. O koşullarda realist müşterek uğraş edebilmek düşüncesince vatandaşa doğrunun söylenmesi gerekiyordu” niteleyerek konuştu.

“Cumhurbaşkanımız önderlik niteliği ile Rusya-Ukrayna krizinin arabulucusu oldu”

Bakanı Yanık, hoppadak Ukrayna-Rusya krizindeki tutumuna hakkında Türkiye'nin nerede durduğunu ve elbette ehemmiyet taşıdığını görmenin beklenir bulunduğunu kaydederek, “Ukrayna Rusya krizi geçmiş çıktığında geçmiş melhuz şey. En baş döndürücü Ukrayna'ya yahut Rusya'ya benzeyen hudut komşularının bundan aksi etkileneceğiydi. Neden? Çünkü kılıç Türkiye namına erke tedarikinin başta doğalgaz tedarikinin yüzdelik 40'ını aracısız Rusya'dan alıyoruz. Almanya'nın milletvekillerine ‘meclise giderken yanınıza battaniye alın' dediği, vatandaşlarına ‘Türkiye'ye, Antalya'ya, lodos sahillerine kadın kışın düşünmeyin' söylediği müşterek sürede en baş döndürücü etkilenecek abuhava bizdik alışılagelen şartlarda. Ne oldu, birlik tersi oldu? Peki elbette oldu? Sadece müşterek tek, Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği bambaşka uğur boncuğu açıklaması yok. Sadece Cumhurbaşkanımızın önderlik niteliği ile Rusya, Ukrayna krizinin arabulucusu, balans sağlayıcısı ve krizin baş döndürücü ehemmiyetli noktalarda karışan olup krizi çözen yan oldu. Tahıl krizi bizim düşüncesince az buz müşterek nesne değil. Bizim düşüncesince baş döndürücü yevmiye müşterek maslahat imiş kademe görüyoruz. Ukrayna'nın tahılının Ukrayna dışına taşınması Afrika kıtasında 10 milyon insanoğlunun kesat tehlikesinden kurtarılması demektir. 10 milyon kişiden bahsediyoruz. Bu genişliğinde asliye DOĞRU şişman işlerden bahsediyoruz. Biz Türkiye namına bu süreçte en küçük müşterek kırıklık duyduk mu? Doğalgazımız kısıldı mı? Enerjimiz kısıldı mı? Hala şimdi erke maliyetlerinin yüzdelik 80'e yakınını desteklenmiş etmeye bu mutluluk bitmeme ediyor. Hangi nedenle elbette oldu? Sadece Cumhurbaşkanımızın iradesi ve önderlik niteliği sayesinde” dedi.

“Kamunun hep sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini nezaret namına kılıç yapıyoruz”

Sosyal yardımların bakanlığın anne düzentileme dallarından bir tanesi bulunduğunun altını çizen Yanık, şunları söyledi:
“Kamunun hep sosyal yardım desteğinin yüzdelik 82'sini nezaret namına kılıç yapıyoruz. Geçen zamanlarda şöyleki müşterek tenkit vardı, hatırlayacaksınız, yandaşlara yardım edildi şeklinde. Ben de çıktım, şurası söyledim dedim ki, ya mevcut ise lütfen getirin bizlere söyleyin, adalet etmediğini düşündüğünüz bazıları mevcut ise açıkça televizyonlardan buyurun getirin ve söyleyin. Bir kıta gelmedi arkadaşlar. Bir kıta gelmedi. Niye? Çünkü akıbet aşama şeffaf, akıbet aşama açıkça akıbet aşama adaletli müşterek cümle kurduk. Biz sosyal yardım ihtiyaçlarının kimliğine ki olduğuna, meşrebine bakmıyoruz, bizim düşüncesince yegâne müşterek endaze var, gerekseme sahibi mi değil mi? Sistem akıbet aşama saydam işliyor. Dolayısıyla bu manada da alnımız ak yüzümüz elhamdülillah pak. Sosyal yardımlaşma, el birliği vakıflarımız tarafından Adana'da 16 sosyal teavün el birliği vakfımızla çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. Baktığımızda bu çalışmalarımızı bitmeme ettiriyoruz. 2022 yılı düşüncesince Adana'ya Ocak-Ekim zamanında 105 milyon göndermişiz. 41 milyon da ek mevkut hisse göndermişiz. Gıda, eğitim, sağlık, koşullu akça transferi ile plan desteklerini içene alıp içerisine düzlük sosyal yardım programlarımızı 2003 yılından buyana uygulamaya bitmeme ediyoruz.”

“Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz”

Bakan Yanık, 2002 senesinde hoppadak 4 çeşit sosyal yardım bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün 50 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz. Neden? Bizim milletimize müşterek lafımız var. Diyoruz ki milletimiz yaşamının ne etabında devletin desteğine gerekseme duyarsa kılıç orada olacağız. Orada oluyoruz. Bu başlıklar onlar düşüncesince oluşturuldu. Bakın er ailesi, desteği, er çocuğu, desteği, çoklu veladet yardımı, aha süreğen hastalıklarda yalıtım desteği. Her bir tanesi değişik ihtiyaca binaen mücehhez programlar. Önümüzdeki süreçte Allah kader ederse 2023 senesinde acemi başlıklar gelişecek” dedi.

Elif Ayşenur Bay - Serkan Çetinkaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler