USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Afrikalı büyükelçiler Türk turizmine fanatik kaldı

Antalya'da dinlence ika ve tesisleri tetkik fırsatı bulan birtakım Afrika ülkelerinin büyükelçileri, Türk turizmine fanatik kaldı.

Afrikalı büyükelçiler Türk turizmine fanatik kaldı
06-03-2022 16:59
Antalya

Bir turizmcinin davetiyle ortak hafta evvel Antalya'ya mevrut Güney Afrika, Gana, Cezayir, Kamerun'un da aralarında bulunduğu 31 ülkenin büyükelçisi, gezim tesislerini tetkik fırsatı buldu.

Denizi, kumu, güneşi, aşırı tesisleriyle öne çıkan Belek Turizm Merkezi'nde dünkü meydana getirilen yatırımları, otelleri, villaları gezen büyükelçiler, maruz gezim hizmetinden etkilendi. Bölgede üç günce programa eklenmiş olan büyükelçiler, Türkiye'ye elan ortak tomar Afrikalı turistin gelmesi düşüncesince otel yöneticileriyle teşrikimesai anlaşmaları yaptı.

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong, AA muhabirine, Türkiye'nin baş döndürücü elleme ortak gezim ülkesi ve insanlarının konuksever bulunduğunu söyledi.

Antalya'nın da hayattaki en ehemmiyetli gezim merkezlerinden birisi olduğuna ayraç fail Guandong, "Türk insanının Afrika'yı, Afrikalıları sevdiğini biliyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Afrika kıtasına müteveccih baş döndürücü elleme planlar yürütülüyor. Afrika Birliği ve Türkiye ortada ehemmiyetli ortak paydaşlık var. Bunun elan da gelişme göstermesi düşüncesince çalışıyoruz." sanarak konuştu.

"Antalya'nın güzelliklerini halkıma anlatacağım"

Sierra Leone'nin Ankara Büyükelçisi Mohamed Hassan Kaisamba da Antalya'ya elan evvel diplomatlık forumu düşüncesince geldiğini tabir etti.

Antalyalıların samimiyetine yakından şahitlik ettiğini özetleyen Kaisamba, "Sadece burada değil, Türkiye'nin genelinde ortak Afrika sevgisi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışkan çalışmalarıyla da bunu elan elleme anladık. Ülkemdeki herkesi, Antalya'ya gelmelerini ve bu mükemmel bölgeleri görmelerini, elleme lezzetleri tatmalarını istiyorum. Bunun düşüncesince emek vermek yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba ise Antalya'ya mevrut gezmen sayısına şaşırdığını tabir etti.

Kentin turizmdeki kalitesinden, gücünden etkilendiğini vurgulayan Letsatsi-Duba, "İtiraf etmeliyim ki Güney Afrika'da baş döndürücü az ad Antalya'yı biliyor. Buraları gördükten sonraları görevim, Antalya'yı halkıma bildirmek ve bu güzellikleri görmeleri düşüncesince onları isteklendirme geçirmek olacak." dedi.

"Antalya'da ağır ortak gezim dersi aldım"

Uganda'nın Ankara Büyükelçisi Stephen Mubiru ise Antalya'da bulunmaktan ve tecrübeleri paylaşmaktan bahtiyar bulunduğunu kaydetti.

Zimbabve'nin Ankara Büyükelçisi Alfred Mutiwazuka da turizmin ortak şehri nite geliştirdiğine tanık olduklarını vurguladı.

Antalya'yı sabık yıl Kovid-19 salgınına karşın 9 milyonun üstünde turistin görüşme ettiğini duyar duymaz şaşırdığını tabir fail Mutiwazuka, "Zimbabve'de deli dolu ortak gezim alanı mevcut fakat Antalya'da ağır ortak gezim dersi aldım ve bunu ülkemde aktarma geçirmek istiyorum. İyi ortak gezim sektörünüz mevcut ise ekonominizi de dulda dibine alırsınız." sanarak konuştu.

"Dünyanın herhangi ortak alanından gezmen ikram geçirmek istiyoruz"

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da Afrika devletlerinde de deniz, kum, çağ bulunduğunu fakat Antalya'nın turizmi dünyada en elleme önleyen şehirlerden bulunduğunu söyledi.

Büyükelçilerin Antalya'daki gezim çalışmalarından etkilendiğini vurgulayan Yazıcı, "Hayran kaldıklarını tabir ettiler. Biz de 'bu güzelliği ülkenizde duyurun' dedik. Akdeniz çanağından bu derece birinci sınıf işlev üreten bambaşka ortak diyar yok. Dünyanın herhangi ortak alanından gezmen ikram geçirmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Büyükelçileri Antalya'ya çağırma fail turizmci iş insanı Hacı Osman Üçdan ise "Afrikalıların ikinci evinin Antalya olacağını" belirterek, dünkü pazarlar gerçekleştirmek düşüncesince emek vermek yaptıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler