USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adnan Oktar birleştirme töhmet örgütünün "hedef kızı" seçilmiş türü gerekçeli kararda toprak aldı

Kararda, teşkilat yöneticisi ve üyelerinden oluşan "kız getirme grubu"na, AVM'ler, muhtelif mekanlar, içtimai paylaşım sitelerinde bulmuş olduğu gaye kızları ayartmak düşüncesince gösterişli arabalar, sahil mahiyetindeki evler ve fiyatlı hediyeler tahsis edilmiş olduğu anlatı

Adnan Oktar birleştirme töhmet örgütünün
30-12-2022 18:07
İstanbul

İstinaf çeşidinden usulden bozulmasının arkası esna 72'si vakfedilmiş 215 sanığın baştan yargılandığı Adnan Oktar silahlı kusur örgütüne müteveccih davanın gerekçeli kararında, örgüt yöneticisi ve üyelerinden oluşan "kız getirme grubu"nun "hedef kızı" seçilmiş çeşidine toprak verildi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanmakta olan 10 bin 393 sayfalık gerekçeli kararda, yaymaca faaliyetleri kararında oluşum çalışanlarının beraberinde "sempatizan yapılanması" da meydana geldiği anlatıldı.

Örgütün, bastırttığı kitapları dağıttığı, "infak" ismi altında iane toplamış bulunduğu tamlanan kararda, siyasal partilerin mitinglerinde oluşum hesabına dayanak noktası faaliyetleri gerçekleştirildiği anlatım edildi.

Kararda, oluşum personelleri çeşidinden lüzum ticari lüzum gayri kanuni zeminde meydana getirilen ameliyat gerekse de oluşum üyelerinin ailelerinden mevrut zenginliklerle elde edilmiş gelirlerin "infak" ismi altında örgüte aktarıldığı, bu vesileyle örgütsel faaliyetlere kaynak oluşturulduğu kaydedildi.

Örgütün silahlanarak özellikle Oktar'ı korumayı hedeflediği tamlanan kararda, bu silahlanmayı kıygın ve müştekiler üstünde korku, edisyon ve zılgıt unsuru şekilde kullanıp iradelerin sakatlandığı vurgulandı. Kararda, bu silahlanmaya yasallık vermek gayesiyle resmi mesnet ve mercilere esassız beyanda bulunulduğu, asıl ve fiili durumla örtüşmeyen beyanlarla tabanca transfer ve bulundurma ruhsatları alındığı ve polis kuvvetlerinin denetimin giderilmiş edilmiş bulunduğu anlatıldı.

İki suçtan tutanak yetersizliği dolayısıyla beraat

Kararda, "FETÖ yıldırı örgütüne iane etme" ve "siyasal ve askeri casusluğa adım etme" suçlarından maruz aklanma hükmüne, "sanıkların mahkumiyetine kâfi herhangi birlikte ayrışık şüpheden uzak, kesin, konkre ve doyurucu tutanak elde edilmemesi, 'şüpheden maznun yararlanır' prensibi ve tutanak yetersizliği" esbabımucibe gösterildi.

Bazı sanıkların ukubet almış bulunduğu "cinsel istismar" ve "cinsel saldırı" suçlarının, "turnike sistemi" ismi maruz eşeysel sömürü düzeniyle işlediği vurgulanan kararda, bunun şikâyetçi ve kıygın bayanların beyanıyla anlaşıldığı aktarıldı.

Kararda, kızların kandırılarak örgüte alınması şöyleki anlatıldı:

"Örgütün birlikte kız getirme grubu kurulma ettirilmiştir. Bu kapsamda kız getirmeden mesul oluşum yöneticisi ve üyelerinin lüzum AVM'ler gerekse gailesiz kızların koyu devir geçirdikleri mekanlar, içtimai paylaşım siteleri, genel ağ ve örgütçe lüzumu tanıdık herhangi birlikte yerde maksat kızı belirlediği belirleme edilmiştir. Örgüt tutumlu ve üyelerine gösteriş arabalar, kıyı mahiyetindeki evler, fiyatlı hediyeler, eşyaların bu amaçla tahsisinin yapıldığı anlaşılmıştır."

Örgüttekilerin bebek sahibi olmaları engellendi

Adnan Oktar'ın örgütsel faaliyetlerin kesintiye uğramaması düşüncesince seksenli senelerden beri tedbirler geliştirdiği vurgulanan kararda, buna örgüttekilerin bebek sahibi olmalarının önüne geçilmesi misal gösterildi. Örgüt içi ve dışı evlenmelerle bebek doğurmanın güya eş koşma eşiyle olan evliliği bulunduğu düşüncesince yasaklandığı anlatılan kararda, bunun oluşum çalışanlarının fasile dünyasına geçerek örgütten kopmamaları düşüncesince hazırlık bulunduğu kaydedildi.

Özellikle avrat oluşum çalışanlarının eğitimlerini tamamlamalarının oluşum sergerde çeşidinden zorla izin verilmediği anlatım edilen kararda, Oktar'ın okullarına bitmeme yazar içtimai ortamlara girerek örgütten kopulmasının, ekol yaşamının oluşum içindeki faaliyeti azaltmasının önüne devredilmek üzere Oktar'ın, bayanların örgütte patron fariza etmeleri düşüncesince telkinler verdiği aktarıldı.

"İstinaf bazısı devir kendisini Yargıtay hesabına koyarak karar veriyor"

Gerekçeli kararda, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin fek sonucuna bağlı şu yorum yapıldı:

"Konu Ceza Muhakemesi Kanunu'nda bu denli kesin ve sınırları belli başlı birlikte halde çizik bulunmasına karşın pratikte kimi semt adalet sarayı mahkemelerinin ve bazı ukubet dairelerinin, dosyanın esasına girerek arada birlikte tutanak toplanmasını isteme, arada birlikte eylemlerin kusur oluşturması nedeni ile bahisle mahkumiyet, arada birlikte de iş bu dosyada bulunduğu üzere eylemin kusur oluşturmadığı ve aklanma sonucu verilmesi biçiminde fek kararları verdiği görülmektedir. İstinaf mahkemeleri bazısı devir iş yoğunluğu, bazısı devir da 'kendisini Yargıtay hesabına koymak' üzere saiklerle bu kararları vermektedir. Saik ne olursa olsun anayasa hükmü açıkken ve sınırlanmış birlikte fek sonucu verilebileceği belirtilerek buna güvenerek de mukavemet yasağı getirilmişken bu biçimde defakto birlikte halde yürütüm tevlit çabaları istinaf mahkemelerinin kaynağını kanundan almadığı birlikte yetkiyi istimal anlamına sağlık ki bu gestalt Anayasa'yı ihlal manası taşımaktadır."

Gerekçeli kararda, fek kararının kaynağını kanundan almadığı düşüncesince istinafın hükmünün bulunmayan mesabesinde bulunduğu kaydedildi.

Kararda, sanıklar Adnan Oktar, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, İbrahim Tuncer, Mehmet Noyan Orcan, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Sucu'nun Türk Ceza Kanunu (TCK) gereğince, oluşum faaliyeti çerçevesinde işlenen halis muhlis suçlardan çevre cezalandırıldığı belirtildi.

Gerekçeli kararda, başkaca karşı ukubet maruz öteki sanıklara bağlı detaylar da ele alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler