USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı

Adalet Bakanlığının çalışmalarını tamamladığı 7. Yargı Paketi konutlardaki haciz işlemleri, icar ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve narkotik bağımlılarına müteveccih bağımsız ukubet yürütüm kurumu üzere değişik alanlarla ilişik tensikat içeriyor.

Adalet Bakanlığı, 7. Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı
02-01-2023 12:07
Ankara

Adalet Bakanlığı, 7.Yargı Paketi üstündeki çalışmalarını tamamladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabin toplantısında sokum yapmasının peşi sıra paketin TBMM'ye gönderilmesi bekleniyor.

Komisyon ve umumi astronomi aşamalarının peşi sıra yasalaşması öngörülen pakette toprak düzlük düzenlemelere uyarınca konutlarda yürütme müdürünün verdiği haciz sonucu "hakim onayından geçtikten sonra" hesabına getirilebilecek.

Aile bireylerine alakalı ibadete saf yahut ferdî eşyalarla ailenin kuma kullanımına iş fail topu topu ev eşyalarının, haczi caiz sıfır mallar arasına alınması sağlanıyor. Buna uyarınca evde ailenin kuma kullanımındaki buzdolabı, çamaşır makinesi, göstergeç ve döşek ile baza kadar eşyalar haczedilemeyecek.

İcra izlemesine özellik alacağa kafi gelecek miktarı aşacak halde haciz yapılması bariz bariz yasaklanacak.

Uyuşturucuyla alakalı kusur ve cezalar

Bağımlılık masnu niteliği aşkın bulunan bireşimli narkotik ve münebbih maddelere müteveccih cezai yaptırımların caydırıcı duruma getirilmesi üzere bireşimli katinon ve türevleri, bireşimli opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri narkotik öz kendisine benimseme edilerek ukubet kapsamına alınacak.

Böylelikle bu maddelerin yapım ve ticareti suçunun cezasının madun sınırının, 10 yıldan 15 sene hapse çıkarılması planlanıyor.

Uyuşturucu yapım ve ticaretiyle şimdi canlı savaşım edilebilmesi düşüncesince narkotik yahut münebbih öz yapım ve ticareti suçu düşüncesince görevlendirilen duyurulmayan soruşturmacının bilgili kabilinden kamuya bariz yerlerde ve büro ve ofislerde nağme yahut fon kaydı yapabilmesine olanak sağlanacak.

El konulmuş bulunan maddenin narkotik olduğuna müteallik değişmez dışa vurum alındıktan sonraları anket evresinde barış ukubet hakimliğince bu maddenin müsaderesine ve imhasına değişmeyen verilmesi mecburi duruma getirilecek. Böylelikle anket yahut kovuşturmanın kesinleşmesi beklenmeden narkotik maddeler imha edilebilecek.

Denetimli azatlık süreci şimdi canlı işletilebilecek

Pakette, narkotik yahut münebbih öz kullananlar ile bu amaçla narkotik öz satın alan, benimseme fail yahut bulunduranlar kendince uygulanacak otama yahut denetimli azatlık tedbiri döneminin şimdi canlı işletilebilmesi öngörülüyor.

Tedavi yahut denetimli azatlık tedbirlerine bağlı sürdürme süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak ve şüphelinin şimdi derinlemesine müddet otama yahut denetleme altında tutulması sağlanacak.

Cumhuriyet savcısının, şüphelinin talik süresi süresince narkotik yahut münebbih öz kullanıp kullanmadığını belirleme kılmak düşüncesince yılda minimum dü kez alakalı kuruluşa gönderme etmesi mecburi duruma getirilecek.

Cumhuriyet savcısı kabilinden çirkin kendince sunulan talik kararının polis birimlerine bildirilmesi sağlanacak ve bu kararın polis birimlerince de şahsen şüpheliye bildiri edilmesine olanak tanınacak.

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na öz eklenmesi planlanıyor

Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu'na katılan maddeyle, narkotik yahut münebbih öz bağımlılarına saf ıslah tedbirleri geliştirilecek ve yükümlülüklerin takip edeni itibarıyla Cumhuriyet savcıları ile denetimli azatlık uygulaması kapsamında fariza düzlük personelin sorumlulukları etraflıca halde düzenlenecek.

Uyuşturucu yahut münebbih öz kıymetlendirmek suçundan mahkûm olanların ukubet uygulama kurumunda otama ve iyileştirme programlarına alınması mecburi duruma getirilecek.

Uyuşturucu bağımlıları düşüncesince otama ve iyileştirme programlarının uygulanacağı bağımsız ukubet uygulama kuruluşlarının açılabilmesine yahut bulunan ukubet uygulama kuruluşlarının müşterek bölümünün bu gaye düşüncesince düzenlenmesine olanak tanınacak.

Uyuşturucu kıymetlendirmek suçundan çevre mahkum olup da denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere, ekleyerek otama ve iyileştirme programlarına iltihak yükümlülüğü getirilecek.

Tedavi ve iyileştirme merkezlerinin müşterek an ilkin yaşama geçirilmesi ve yürütülecek hizmetlerin aksamaması düşüncesince alakalı bakanlıkların maddi durumuna muhassasat konulması ve bu hususta personel görevlendirilmesi anlamında kodifikasyon yapılacak.

Avukatlık ve Adli Yardım Sistemine bağlı düzenlemeler

Avukatlık mesleğinin huzur ilkokul senesinde baro aidatı alınmaması sağlanarak mesleğe toy süregelen avukatlar finansal kendisine desteklenecek.

Kira ilişkisinden meydana gelen uyuşmazlıklar (ilamsız yürütme eliyle boşaltma hariç), ortaklığın giderilmesine bağlı uyuşmazlıklar, büküm mülkiyetinden meydana gelen uyuşmazlıklar ve bitişik gerçekten alakalı uyuşmazlıklar, mecburi arabuluculuk kapsamına alınacak.

Ticari davalar ve iş sözleşmesinden meydana gelen uyuşmazlıklar bakımından, itirazın iptali, negatif belirleme ve kurtarma davalarının mecburi arabuluculuk kapsamında düzenlenecek.

Uyuşmazlığın esas tarafının arabuluculuk süreci ile arabuluculuk faaliyeti böylelikle planlı sonuç delil kendince bilgilendirilmesi ilişkin arabulucuya zor getirilecek.

Arabuluculuğa bağlı Türkiye'nin yan bulunduğu Singapur Sözleşmesi'nin, iç hukuka uyumunun sağlanmasına müteveccih tensikat yapılacak.

Göçmen kaçakçılığı

Göçmen kaçakçılığı suçuyla şimdi canlı savaşım edilebilmesi ve caydırıcılığın sağlanması üzere suçun cezasının madun sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak.

Göçmen kaçakçılığı suçu, 6136 mahdut Kanunun ek 12. maddesi kapsamına alınacak. Böylelikle, muhacir kaçakçılığı suçu dolayısıyla el konulmuş bulunan araç, malzeme ve malzemenin, ulusal defans yahut iç asayiş hizmetleriyle aracısız alakalı olması yerinde bunların Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığına tahsis edilebilmesine olanak sağlanacak.

Adli işlemler çerçevesinde "yurt dışına çıkamamak" biçiminde adli arama sonucu sunulan eller hakkında, alakalı valiliğe cumhuriyet başsavcılığı üstünden bu kararın kaldırılmasını istem ika yetkisi verilmektedir ve idarenin dünya süresince kalmasını sakıncalı görmüş bulunduğu yabancıların bitim dışı edilmesini iletmek itibarıyla bilgili sonucu alabilmesine olanak tanınacak.

Savunma endüstrisine bağlı düzenlemeler

Aselsan, Havelsan ve Roketsan kadar önde mevrut defans uran şirketlerinde canlı mühendislerin, dünya süresince yahut dünya haricinde ayrımsız bölgede çalışkanlık yayınlayan ayrıksı kasıntı yahut kuruluşlarda çalışmasını yahut pres açmasını zorlaştıracak tedbirler alınacak.

Pakette, halen Anayasa Mahkemesi uğrunda derdest bulunan derinlemesine yargılamadan kaynaklı ferdî başvuruların, Adalet Bakanlığı bünyesindeki Tazminat Komisyonuna aktarılabilmesi ve bu komite kabilinden incelenerek müşterek an önceki çözüme kavuşturulmasına müteveccih kodifikasyon yapılması da öngörülüyor.

2004 mahdut İcra ve İflas Kanunu, 6100 mahdut Hukuk Muhakemeleri Kanunu, 5271 mahdut Ceza Muhakemesi Kanunu, 5326 mahdut Kabahatler Kanunu ve 4675 mahdut İnfaz Hakimliği Kanununda toprak düzlük itiraz, istinaf ve temyiz anayasa yollarına müracaat süreleri de dü hafta kendisine düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler