USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Gül: Finans mahkemeleri ile sendika duygu mahkemeleri kurulacak

Adalet Bakanı Gül, para mahkemeleri ile sendika kalp mahkemelerinin kurulacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Gül: Finans mahkemeleri ile sendika duygu mahkemeleri kurulacak
24-11-2021 11:40
TBMM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna bağlı icra ettiği sunumda, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Adaletin sadece mahkemelerde değil, yaşamın herhangi birlikte alanında, devletin tamamı görevlerinde aranması ve titizce adına getirilmesi icap ettiğini tamlayan Gül, yargısal adaletin, adaletin ehemmiyetli birlikte boyutu bulunduğunu fehva etti.

Adaletin milletin beklentisine akıllıca şekilde, vatandaşın müstahak bulunduğu halde gelişme göstermesi düşüncesince reformlar yaptıklarını dile getiren Gül, eskiden çarpış dönemlerinin araçsallaşan yargısı ve tarihe sıkılma belgesi alegori güzeşte hususiyet cinayetlerinin camianın doğruluk duygusunu etraflıca sarstığını söyledi.

Hukuk devletinde, yargının yegane ideolojisinin doğruluk bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, yargının ele geçirilecek birlikte mahal değil, el değmeyecek birlikte merci bulunduğunu vurguladı. Gül, "FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını teşekkül ajandasına layıkıyla kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar." niteleyerek konuştu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı'nda toprak meydan hedefleri ve düzenlemeleri özetleyen Gül, düzelti iradesinin bitmeme edeceğini bildirdi.

Adalet Bakanı Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört sakatlık paketinin kanunlaştığını hatırlatarak, yasallaşması düşüncesince çalışmaların sürdüğü 5. Yargı Paketi'nin de ehemmiyetli tensikat içerdiğini kaydetti.

"Yeni ve çıplak birlikte kanun siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biri"

İnsan Hakları Eylem Planı'nın dünkü birlikte anayasaya bulunan ihtiyaca aksan yaptığını fehva fail Bakan Gül, şu biçimde bitmeme etti:

"Millet iradesinin birlikte elan tutu dibine alınmaması, halis muhlis demokratik kazanımların en çelimli güvenceye ulaşması düşüncesince dünkü ve çıplak birlikte anayasa, siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biridir. Bu sorumluluk, siyasa kurumuna partiler üstü birlikte vazife vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tamamı partilere icra ettiği çağrının peşinde da bu hassasiyet, bu kavrayış bulunmaktadır. Kabul geçirmek icap eder ki çarpış dönemlerinin ruhu, 1982 Anayasası'na, millete ve siyasa kurumuna emniyetsizlik alegori yansımıştır. Bu yansımanın izlerini hazfetmek düşüncesince nice fark mamul fakat anayasadaki vesayetçi kavrayış tümden giderilebilmiş değildir. Millet iradesini en çelimli biçimde koruyacak, özgürlükçü birlikte anlayışa alakadar anayasaya ihtiyacımız bulunduğu açıktır. Demokrasinin birlikte gereği alegori hukukun her insana denktaş ve adaletli birlikte biçimde uygulanması, çoğulculuğun ve farklılıklara saygının asal alınacağı birlikte anayasaya milletimizin gereksinimi vardır."

Bakan Gül, milletin sesinden, lafından ürkerek değil, milletin sesi ve lafından çelim alarak özgürlükleri yükseltmek düşüncesince dünkü ve çıplak birlikte anayasayı, 84 milyonun anayasasını ika kararlığında olduklarını vurguladı.

"Vergi suçlarında orantılılık ve gün tün eşitliği ihtiyaç"

Ceza adaleti sisteminde meydana getirilen değişimleri özetleyen Bakan Gül, barış ukubet hakimliklerinin durdurma ve adli arama kararlarına dirlik amudi itiraz usulünün getirildiğini belirtti. Bakan Gül, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itirazlar başlıca ukubet mahkemeleri kabilinden değerlendirilecek doğrusu tutuklamaya itiraz birlikte yukarı mahkemede yapılacaktır." bilgisini paylaştı.

Yeni yapılması planlanan düzenlemelere de yer veren Gül, mevhibe suçlarına bağlı ukubet adaletinin orantılılık ve gün tün eşitliği prensipleri doğrultusunda birlikte organizasyon gereksinimi bulunduğunu düşündüklerini söyledi.

Abdulhamit Gül, "Trafik magandalığı denli fehva edilen fiillere ukubet artırımı gündemimizde bulunmaktadır." dedi.

Gül, 2017'de uygulanmaya başlanan "lekelenmeme hakkı" kapsamında 472 bin ad üzerine soruşturmaya toprak olmadığına değgin değişmeyen verildiğini anımsattı.

Vatandaşların şerefinin, onurunun ve itibarının devlete denyo bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, akıbet sakatlık paketinde meydana getirilen düzenlemeleri anlatarak, tek biçimde insanoğlunun mahreminin ifşasının benimseme edilemeyeceğini belirtti.

İletişim kayıtlarının aklanma sonucu verildiğinde de namevcut edilmesine müteveccih düzenlemenin yaşama geçirildiğini hatırlatan Gül, "Vatandaş aklanma almış, fakat dinleme kayıtları dosyada senelerce kalabiliyordu. Bu kayıtlar da bundan sonra imha edilecek." niteleyerek konuştu.

"9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır"

İfade katılması düşüncesince geceleyin ½ si gözaltına alınma, otelden, havaalanından soruşturma işlemlerine akıbet verildiğini aktaran Gül, şu biçimde bitmeme etti:

"Artık emek saatleri haricinde yakalanan kişiler, sakatlık mercilerine gelip fehva vermeyi üstlenme etmeleri yerinde Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda birlikte kereye belli edinmek kıl payı başıboş kalıyorlar. Bu değişiklik, ukubet adaleti sisteminde ad özgürlüğü ve güvenliği hesabına şimdiye derece meydana gelen en ehemmiyetli yeniliklerden biridir. Düzenlemenin yürürlüğe girmiş bulunduğu 14 Temmuz 2021 tarihinden beri 9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır."

Abdulhamit Gül, İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliyenin 11 Şubat 2020'de işlev vermeye başladığını, bu uygulamanın yurttaşlar kabilinden da kıvançla karşılandığını dile getirdi.

Yurt dışına çıkışların koyu bulunduğu öbür havalimanlarında da bu uygulamayı yaşama geçirmeyi planladıklarını fehva fail Gül, "2022 yılında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda birlikte adalet sarayı kuracağız." bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Gül, mal mahkemeleri ile sendika kalp mahkemelerinin kurulacağını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler