USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Gül: 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacağız

Adalet Bakanı Gül, 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Gül: 2022 senesinde 12 bin 400 asistan personel alacağız
24-11-2021 11:46
TBMM

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının 2022 yılı maddi durumuna bağlı icra ettiği sunumda, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Adaletin sadece mahkemelerde değil, yaşamın rastgele alanında, devletin tamamı görevlerinde aranması ve titizce hesabına getirilmesi icap ettiğini tamlayan Gül, yargısal adaletin, adaletin ehemmiyetli müşterek boyutu bulunduğunu anlatım etti.

Adaletin milletin beklentisine akıllıca şekilde, vatandaşın müstahak bulunduğu halde gelişim göstermesi düşüncesince reformlar yaptıklarını dile getiren Gül, eskiden vuruş dönemlerinin araçsallaşan yargısı ve tarihe hicap belgesi kendisine sabık hususiyet cinayetlerinin topluluğun doğruluk duygusunu dikçe sarstığını söyledi.

Hukuk devletinde, yargının yegane ideolojisinin doğruluk bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, yargının ele geçirilecek müşterek mahal değil, el değmeyecek müşterek merci bulunduğunu vurguladı. Gül, "FETÖ'nün cübbeli hainleri, dosyalarını teşkilat ajandasına uyarınca kurdular, tezgahladılar, tuzakladılar." diyerek konuştu.

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı'nda arazi düzlük hedefleri ve düzenlemeleri özetleyen Gül, ıslah iradesinin bitmeme edeceğini bildirdi.

Adalet Bakanı Gül, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında dört kaza paketinin kanunlaştığını hatırlatarak, yasallaşması düşüncesince çalışmaların sürdüğü 5. Yargı Paketi'nin de ehemmiyetli tensikat içerdiğini kaydetti.

"Yeni ve çıplak müşterek kanun siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biri"

İnsan Hakları Eylem Planı'nın dünkü müşterek anayasaya bulunan ihtiyaca aksan yaptığını anlatım fail Bakan Gül, şöyleki bitmeme etti:

"Millet iradesinin müşterek şimdi tutu dibine alınmaması, dört başı mamur demokratik kazanımların en çelimli güvenceye ulaşması düşüncesince dünkü ve çıplak müşterek anayasa, siyasetin önündeki en ehemmiyetli sorumluluklardan biridir. Bu sorumluluk, yöntem kurumuna partiler üstü müşterek vecibe vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tamamı partilere icra ettiği çağrının gerisinde da bu hassasiyet, bu kavrayış bulunmaktadır. Kabul geçirmek icap eder ki vuruş dönemlerinin ruhu, 1982 Anayasası'na, millete ve yöntem kurumuna emniyetsizlik kendisine yansımıştır. Bu yansımanın izlerini kaldırmak düşüncesince nice başkalık işlenmiş fakat anayasadaki vesayetçi kavrayış tümden giderilebilmiş değildir. Millet iradesini en çelimli biçimde koruyacak, özgürlükçü müşterek anlayışa alakadar anayasaya ihtiyacımız bulunduğu açıktır. Demokrasinin müşterek gereği kendisine hukukun her insana denktaş ve adaletli müşterek biçimde uygulanması, çoğulculuğun ve farklılıklara saygının esasi alınacağı müşterek anayasaya milletimizin gereksinimi vardır."

Bakan Gül, milletin sesinden, lafından ürkerek değil, milletin sesi ve lafından kuvvet alarak özgürlükleri imar yapmak düşüncesince dünkü ve çıplak müşterek anayasayı, 84 milyonun anayasasını etme kararlığında olduklarını vurguladı.

"Vergi suçlarında orantılılık ve ılım ihtiyaç"

Ceza adaleti sisteminde meydana getirilen değişimleri özetleyen Bakan Gül, barış ukubet hakimliklerinin tevkif ve adli arama kararlarına gönül rahatlığı amudi itiraz usulünün getirildiğini belirtti. Bakan Gül, "1 Ocak 2022 tarihinden itibaren tutuklamaya itirazlar gerçek ukubet mahkemeleri çeşidinden değerlendirilecek kısaca tutuklamaya itiraz müşterek fevk mahkemede yapılacaktır." bilgisini paylaştı.

Yeni yapılması planlanan düzenlemelere de yer veren Gül, ihsan suçlarına bağlı ukubet adaletinin orantılılık ve ılım prensipleri doğrultusunda müşterek aranjman gereksinimi bulunduğunu düşündüklerini söyledi.

Abdulhamit Gül, "Trafik magandalığı neredeyse deyim edilen fiillere ukubet artırımı gündemimizde bulunmaktadır." dedi.

Gül, 2017'de uygulanmaya başlanan "lekelenmeme hakkı" kapsamında 472 bin insan kendisince soruşturmaya arazi olmadığına ilişikli değişmeyen verildiğini anımsattı.

Vatandaşların şerefinin, onurunun ve itibarının devlete budala bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, akıbet kaza paketinde meydana getirilen düzenlemeleri anlatarak, tek biçimde insanoğlunun mahreminin ifşasının onama edilemeyeceğini belirtti.

İletişim kayıtlarının aklanma sonucu verildiğinde de bulunmayan edilmesine müteveccih düzenlemenin yaşama geçirildiğini hatırlatan Gül, "Vatandaş aklanma almış, fakat dinleme kayıtları dosyada senelerce kalabiliyordu. Bu kayıtlar da bundan böyle imha edilecek." diyerek konuştu.

"9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır"

İfade katılması düşüncesince şeb ½ si gözaltına alınma, otelden, havaalanından soruşturma işlemlerine akıbet verildiğini aktaran Gül, şöyleki bitmeme etti:

"Artık himmet saatleri haricinde yakalanan kişiler, kaza mercilerine gelip anlatım vermeyi üstlenme etmeleri yerinde Cumhuriyet savcısının buyruğu doğrultusunda müşterek kereye belli kazanmak neredeyse başıboş kalıyorlar. Bu değişiklik, ukubet adaleti sisteminde insan özgürlüğü ve güvenliği üzerine şimdiye denli meydana gelen en ehemmiyetli yeniliklerden biridir. Düzenlemenin yürürlüğe girmiş bulunduğu 14 Temmuz 2021 tarihinden beri 9 bin 351 vatandaşımız üstlenme vererek başıboş kalmıştır."

Abdulhamit Gül, İstanbul Havalimanı'nda kurulan adliyenin 11 Şubat 2020'de işlev vermeye başladığını, bu uygulamanın yurttaşlar çeşidinden da kıvançla karşılandığını dile getirdi.

Yurt dışına çıkışların koyu bulunduğu başka havalimanlarında da bu uygulamayı yaşama geçirmeyi planladıklarını anlatım fail Gül, "2022 yılında, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda müşterek adalet sarayı kuracağız." bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Gül, mal mahkemeleri ile sendika kalp mahkemelerinin kurulacağını bildirdi.

Bakan Gül, 2022 senesinde 12 bin 400 araştırma görevlisi personel alacaklarını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler