USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ, Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'nda konuştu

Bozdağ, "Anayasamız ve yasalarımız, aldıkları kararlar zımnında bilge ve savcılar düşüncesince ne cins ortak garanti öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve keyif personelleri düşüncesince de ayrımsız teminatı öngören zamanı adımı atmalıyız." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu'nda konuştu
10-03-2022 14:43
Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasamız ve yasalarımız, icra ettikleri işler zımnında aldıkları kararlar hasebiyle bilge ve savcılar düşüncesince ne cins müşterek güvence öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve afiyet mensupları düşüncesince de ayrımsız güvenceyi, teminatı öngören zamanı adımı atmalıyız." dedi.

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Adalet Akademisince Ankara'da müşterek otelde planlı "Sağlık Çalışanlarının Hukuken Korunması Sempozyumu"na Adalet Bakanı Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilçe mensupları, afiyet mensupları ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Bozdağ, Kovid-19'la mücadelede Bakan Koca ve afiyet personellerinin dünyaya sağlam bulunduğunu belirterek, teşekkürname etti.

Hastalıkla mücadelenin beraberinde hayıf ve hukuksuzlukla mücadelenin muktezi bulunduğunu vurgulayan Bozdağ, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı kararı iri müşterek yıkımın bitmeme ettiğini, arsıulusal hukukun çiğnendiğini ve hukuku korumakla mahkûm olanların da ibret vermekle yetindiğini kaydetti.

Türkiye'nin, Ukrayna ile Rusya ortada hal bulmaya çalıştığını tabir fail Bozdağ, savaşın bitmesi çağrısında bulunarak, "Lütfen kanı durdurun, lütfen mücadelesi durdurun, lütfen sürgünlere, göçlere, yerinden yurdundan şahısların edilmesine sonuç verin. Lütfen şahısların yaşamasına müsaade verin." sanarak konuştu.

"Şehir hastaneleri bundan böyle milletin hastaneleridir"

Şehir hastanelerinin evvel yapıldığı çağda muhtelif tartışmaların yaşandığını anımsatan Bozdağ, gelinen noktada ise bu hastanelerin Kovid-19 salgınında şahısların felah bulmuş bulunduğu bölgeler bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de, "Gelirsek tığ site hastanelerini kapatacağız." diyen müşterek zihniyetin bulunduğunu tabir fail Bozdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Siz ne gelirsiniz ne de bunları kapatmaya gücünüz yeter. Çünkü site hastaneleri bundan böyle milletin hastaneleridir. kent hastanelerinin sahibi sureta Sağlık Bakanlığı olsa güçlü esasında Türk milletinin ta kendisidir. Türk milleti kişi yararına ve hayrına bulunan hizmetlerin durmasına da durdurulmasına da katiyen müsaade vermeyecektir. Böylesi niyeti taşıyanları da hizmetleri budamayı, biçmeyi iş zanneden barbar anlayışın sahiplerini de iktidara taşımayacaktır."

Eski çağda vatandaşların yaşanmış bulunan müşterek fenomen karşısında cankurtaran güçlü çağırmadığını, devletin tam sayıda ambulansının olmadığını bildiğini tamlayan Bozdağ, deminden ise köylere, iklim dışındaki vatandaşları almaya güçlü cankurtaran gönderilebildiğine dikkati çekti.

- "Hekimlerimiz de hakimlerimiz üzere korunmalı"

Sağlık personellerinin problemlerini halletmek ve oradaki hayıf ve hukuksuzluklara sonuç vermenin baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna inandığını kail Bozdağ, hekimler ve afiyet personellerinin şahısların hayat hakkı ve henüz güzel taayyüş düşüncesince iri fariza yaptığını kaydetti.

Hekim ve hakimlerin herhangi müşterek ikisinin de iş etmiş bulunduğu değerlerin her insanın yaşamı düşüncesince sonuç etap manalı olduğuna ayraç fail Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Bizim anayasamız ve yasalarımız, icra ettikleri işler zımnında aldıkları kararlar hasebiyle bilge ve savcılar düşüncesince ne cins müşterek güvence öngörüyorsa hekimler, diş hekimleri ve afiyet mensupları düşüncesince de ayrımsız güvenceyi, teminatı öngören zamanı adımı atmalıyız. Hekimlerimiz de hakimlerimiz üzere korunmalı, ikisi de bizim hayatımızı, bizi koruyan, muhafız bizlere bedel sağlayan ehemmiyetli görevleri ödeme ediyorlar."

Sağlık Bakanı Koca ile afiyet personellerinin sorunlarının çözümü düşüncesince görüşmeler yaptıklarını tamlayan Bozdağ, "Sağlık personellerinin ego Bakan yerine da emrindeyim, yurttaş Bekir Bozdağ yerine da emrindeyim." dedi.

- Tazminat davaları konusu

Sağlık çalışanlarına müteveccih ödence davalarına yer veren Bozdağ, ödence davaları karşısında hekimlerimizi ve afiyet çalışanlarını korumanın ikiz taraflı faydasının olduğuna inandığını söyledi. Bu yolla hem yurttaşı bununla beraber afiyet çalışanlarını koruyacaklarını kaydeden Bozdağ, böylecene vatandaşın şifasını bulmasını hızlandırmayı sağladıklarını belirtti.

Sağlık personelinin tedavide hataya sukut konusunda, tazminatla gönül rahatlığı karşıya kalma riski karşısında tedavide değişmeyen vermekte zorlanabileceğini tamlayan Bozdağ, bu nedenle önsezi ve haslet cerrahisi üzere yerlerin öbür alanlara gereğince henüz az yeğleme edilmeye başlandığını söyledi.

Tazminat riskinin hekimleri henüz mesleğin başlangıcında kaygı ve bası altında bıraktığını tamlayan Bozdağ, tıbbın gerekliliğine uygunsuz hekimlerin ise tazminatla karşılaşabileceğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"Tıbbın gereklerine isteyerek karşıt davranılmış bulunduğu çakılı olmadıkça tazminata özellik olmayacaktır. Bile güçlü tıbbın gerekliliklerine karşıt bulunduğunu isteyerek davranılmış bulunduğu takdirde, bu da ilçe kararıyla çakılı bulunduğu takdirde fakat tazminata özellik olabilecek. Ama onun da rücusu, mesleksel günah oturmuş kararıyla verecektir. Bu iri müşterek güvencedir. İnşallah bu garanti hekimlerimiz düşüncesince âlâ olur, yurttaşlarımız düşüncesince de âlâ olur."

- "Merhameti değil adaleti esasi kabul etmek lazım"

Sağlık çalışanlarına müteveccih şiddete de yer veren Bekir Bozdağ, rolü afiyet bozmak bulunan şahıslara sertliği anlamakta külfet çektiğini belirtti.

Bu mevzuda bilge ve savcılara iri görevler düştüğünü tamlayan Bozdağ, anayasa ne olursa olsun kanunun, uygulayıcının sonucuna kaldığını söyledi. Bozdağ, "Kararları verirken de hanıma hızlı ilgilendiren de söyledim, merhameti değil adaleti esasi kabul etmek lazım." sanarak konuştu.

Bozdağ, yürütüm dair hakimlere baş döndürücü iş düştüğünü belirterek, Yargıtay'ın beş altı içtihadıyla bu mevzunun dünkü müşterek sisteme kavuşabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hekimler ve afiyet personellerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler