USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgilendiren acemi düzentileme yapıyoruz

Adalet Bakanı Bozdağ, "Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilişik mavera taraftan da cezaevinde bir tane başına yaşamını idame ettiremeyecek halde olanlarla ilişik toy düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu eksiksiz Türkiye kamuoyuna yaymak isterim." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgilendiren acemi düzentileme yapıyoruz
22-07-2022 16:07
Ankara

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Önümüzdeki günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgilendiren acemi emekleri etme sonucu aldık. Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilgilendiren mavera taraftan da cezaevinde yegâne başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilgilendiren acemi düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan eksiksiz Türkiye kamuoyuna yaymak isterim." dedi.

Bozdağ, Kars Açık Cezaevinde kurulan Et Entegre Tesisi'nin açılışında meydana getirdiği konuşmada, tutuklu ve hükümlülerin devlete delibozuk bulunduğunu söyledi.

Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin manzume sahibi olması düşüncesince meydana getirilen emekleri özetleyen Bozdağ, bu bölgede İşyurtları Kurumunun ehemmiyetli birlikte fariza üstlendiğini dile getirdi.

Bozdağ, İşyurtları Kurumu tesislerinin, hükümlü ve tutukluların manzume sahibi olması, topluma kazandırılması şartıyla oluşturulduğunu vurguladı.

Cezaevinden boşaltma olanların cezasını çektiğini tabir fail Bozdağ, bu insanların maşer zarfında etkili ve haysiyetli birlikte insanoğlu adına yaşam sürmeyi doğruluk ettiğini, topluluğun rastgele bireyinin de cezası yürütüm edilene kapısını, iş yerini açması icap ettiğini anlattı.

"Bu haksızlığı yapmamak lazım"

Cezası yürütüm edilmiş, sonraları boşaltma bulunan birisinin iş bulamamasının "dışarının belirgin cezaevine dönmesi" anlamına geldiğine, bunun da adil, hakkaniyete makul birlikte obje olmadığına dikkati çekici Bozdağ, şu halde bitmeme etti:

"Buradan iş sahiplerine ve her insana davet cihazı yapıyorum, boşaltma reşit kişilere iş vermek, onların baştan suça sürüklenmesini yahut bilerek kabahat işlemesini engel olmak kadar akıbet aşama ehemmiyetli birlikte faydayı sağlamış bulunduğu kadar o insanların yaşamını henüz güzel bir duruma getirmesi düşüncesince de iri birlikte katkısı tabir eder. Bunu baştan sona bu arada yapmalıyız ancak maatteessüf bakıyoruz hacısı hocası sabıka kaydı istiyor yahut istemese fark birlikte yerden birlikte lakırtı duyuyor doğrudan 'Aldık o elemanı ihtiyacımız yok.' yahut da 'Kusura bakma. Güle güle.' diyor, teşekkürname yazar gönderiyor. Bu iri birlikte haksızlık, bu haksızlığı yapmamak lazım. mühim bulunan işe cemaat mi? Liyakati durumunda mi? Dürüst mü? Verdiğimiz işi yapıyor mu, yapmıyor mu onun üstünde ara vermek gerektiğine kalben inanıyorum."

Bekir Bozdağ, boşaltma olanların topluma ve aileye karışmasının, enerjik fert adına toprak almasının suçla mücadelede ve suçların azalmasında iri yarar sağlayacağını vurguladı.

"Türkiye ukubet yürütüm sistemi, en çağcıl ukubet yürütüm sistemidir"

Adalet Bakanı Bozdağ, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Türkiye ukubet yürütüm sistemi, en çağcıl ukubet yürütüm sistemidir. Türkiye'de ukubet yürütüm sisteminin dosdoğru adım atması düşüncesince yasalarımızda aşırı ağırbaşlı tadilat yaptık. Türkiye, azap ve çirkin muameleyle eskiden katı aşırı kere suçlama edilmiş birlikte dünya ancak kılıç yasalarımızda yaptığımız değişiklikle işkencede devir aşımını kaldıran zamanı etap attık. Bunun manası şu; 'işkence ve çirkin muameleye kullanılmamış tolerans' demektir. Türkiye'de ki ki rastgele birlikte insana azap yaparsa değil birlikte yıl, beniz sene geçse yaşamda ise gine yargının uğrunda matematik vermekten kurtulamayacaktır. Çünkü kılıç talih adına denir ki, cezaevlerinde bulunan yahut rastgele birlikte halde devletin eline işlediği kabahat zımnında yakalanarak yahut gözaltına alarak sabık rastgele birlikte insanoğlunun insanoğlu onuruna yaraşıklı birlikte halde hakkını, hukukunu korumak, onun kendini savunmasına müsaade vermek, adaletin terazisinin akilane tartmasını iletmek ve hakkın yerini bulmasını realizasyon eylemek düşüncesince mücahede içerisindeyiz. Bizim eksiksiz bunlardan gayemiz bu. Bunun yolu da hususiyet devletinin kurallarına, hususiyet devletinin ilkelerine, insanoğlu itibar ve haysiyetine saygıyı asal adına yapmaktır. Türkiye bunu başarıyla hesabına getirmektedir."

"Cezaevlerinde azap yoktur"

İşkence ve çirkin muameleye bağlı iddiaları hatırlatan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Şunu açıklıkla tabir eylemek istiyorum ki, Türkiye cezaevlerinde ve Türkiye'de azap yoktur. Somut birlikte dayanıklı kimesne gösteremez. Gösterildi diyelim birlikte örnek, kılıç onun hakkında gitmezsek o devir çıkıp bizlere şurası demeleri lazım, 'Size konkre dayanıklı gösterdik ancak siz hakkında gitmediniz.' Hem adli yönden hem yönetimsel yönden hakeza birlikte hadise bulunduğu devir kılıç hakkında kararlılıkla gidiyoruz, gitmekte de kararlıyız. Bu mevzuda rastgele birlikte amme görevlisini koruyucu, koruyucu birlikte iradenin sahibi değiliz. Onlar emanet, o emanetlere çirkin işlem yapan, azap önleyen hacısı hocası karşısında hukuku bulur, adaletin gereğini ise onu bulur, onu bulacaktır."

Bütün iddiaların araştırıldığının kıymetli çizen Bozdağ, ihmali, kusuru olanlara, maksatlı davrananlara müteveccih kanuncu yolların işletildiğini söyledi.

"Yeni düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu yaymak isterim"

Cezaevlerinde hasta tutuklu ve hükümlülerin de bulunduğunu anımsatan Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Şimdi gelecek günlerde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgilendiren acemi emekleri etme sonucu aldık. Çünkü bu düzenlemeleri, bulunan yürütüm kanunumuzda ve öteki yasalardaki düzenlemeleri acep henüz insancasına esaslara uyarınca ne düzenleriz bunu Adalet Bakanlığı adına çalışıyoruz. Cezaevinde rahatsızlığı zımnında kalamayacak vaziyette olanlarla ilgilendiren demin birlikte düzenlememiz var ancak bu düzenlemenin işleyişinde de teessürat bulunduğunu aşırı yakından görüyoruz. O sebepten bu sıkıntıları ağız ağıza kaldıracak, on paralık eğer olmazsa minimize edecek birlikte adımı atma dair da kararlıyız.

Bir taraftan yoklama süreçleriyle ilgilendiren mavera taraftan da cezaevinde yegâne başına yaşamını idame ettiremeyecek vaziyette olanlarla ilgilendiren acemi düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan eksiksiz Türkiye kamuoyuna yaymak isterim. Çalışıyoruz, çalışmalarımız nihayete erdiği devir kılıç bunun detaylarını da kamuoyuyla paylaşacağız ve bu adımın atılması dair da hazırlıklarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grubu, Cumhur İttifakı grubuna da eskiz adına aktaracağımızı da buradan tabir eylemek isterim."

Bekir Bozdağ, konuşmasının peşi sıra Et Entegre Tesisi'nin açılışını yaptı.

Programa, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, Adalet Bakanlığı bürokratları, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile aşırı sayıda çağrılı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler