USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Beyoğlu'nda meydana mevrut patlamaya ilişkin, "Bununla ilişik takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla ilişik eksiksiz kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde." dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ: Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor
14-11-2022 04:06
İstanbul

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber aktif yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 eş yaşamını kaybetti, 81 eş yaralandı

Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde meydana mevrut patlamada 6 vatandaşın yaşamını kaybettiğini, dayanıklı aşırı vatandaşın da yaralandığını tamlayan Bozdağ, yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır, yaralılara çabuk şifalar diledi.

"Bütün kayıtlar, veriler inceleniyor"

Bozdağ, hem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bununla birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu arada görüngü durumunda araştırmalarda bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Olayın bulunduğu yerde oradaki uzmanlardan dinleme imkanımız oldu. Anlatılanlar çerçevesinde şurası tabir edebilirim. Bir avrat oradaki banklardan birine mahsus birlikte süre, 40 dakikadan birlikte tomar oturuyor, sonradan kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonradan orada birlikte patlama meydana geliyor. Patlama ondan sonra da olanlara etraflı Türkiye bundan böyle vakıf oldu. Şimdi bununla alakadar takipler bitmeme ediyor. Şu anda hanımla alakadar etraflı kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu anne derece birlikte ismin mahsus olup bulunmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu anne derece benim bildiğim mahsus değil fakat birlikte fon var. Kadın bulunduğu belli. Bütün kayıtlar izlem ediliyor. Şu anda ardında bulunan bazı görevliler de var. İz devam eden arkadaşlarımız var. Onlar da mevzuyu izlem ediyorlar." sanarak konuştu.

Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının mevzuyla alakadar 2 başsavcıvekili, 8 de cumhuriyet savcısı görevlendirdiğini başkaca Adli Tıp ve öteki ölü açımı işlemleri düşüncesince de 6 müddeiumumi görevlendirdiğini aktardı.

"Hiçbir nesne hâlâ mahsus değil"

Hem savcılığın tahkikatının bununla birlikte asayiş güçlerinin bu patlamayı oluşturan kişiyle alakadar tahkikatının bitmeme ettiğini vurgulayan Bozdağ, "Kişi diyorum zira şu anne derece bunun ne olduğuna ilişikli stabil konuşabileceğimiz birlikte data yok. Ama olayın oluşma çeşidine ve bulunduğu yere baktığımızda, bunun birlikte yıldırı eylemi bulunduğu hususunda şu anne derece mevrut ön bilgiler çerçevesinde rezerv oranı bırakmakla bu arada yıldırı eylemi bulunduğu değerlendiriliyor asayiş güçlerimiz tarafından." sanarak konuştu.

Bakan Bozdağ, olayın ne yıldırı örgütü kabilinden yapıldığına ilişikli birlikte istimara yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, "Yani birlikte kol değerlendirmeler mevcut fakat şu anda daha netleşmediği düşüncesince buradan kamuoyuyla kırışmak istemem, kusur olur. Ama üstünde durulan bazı yıldırı örgütleri var. Eylemin özelliği nedeniyle, eylemde beğenilen malzemeler üstünden ve hanıma ilişikli şu andaki ön bilgiler üstünden birlikte değerlendirmeyi asayiş güçlerimiz yapıyor. Ama bunlar kesinleştikten sonradan ne yıldırı örgütüdür, isimlendirmeyi o devir yaparsak hâlâ pürsıhhat olur." değerlendirmesinde bulundu.

Kadının banktan kalktıktan 1 yahut 2 dakika sonradan orada patlama yaşandığına dikkati çekici Bozdağ, "İki belki var. Ya o torba yahut çanta değme her neyse onun içinde birlikte sistem var. Kendi patlıyor veya engin biri patlatıyor. Yani şu anda bunların bütünü inceleniyor." biçiminde konuştu.

Bozdağ, bombanın türünün mahsus olup bulunmadığı sorusuna da şu cevabı verdi:

"Hiçbir nesne hâlâ mahsus değil. Yani birlikte kol çiviler bulunduğu söyleniyor. Bunlarla alakadar elbette kriminal araştırmalar yapıldıktan sonradan bu patlayan düzeneğin ne olduğu, ne örgüte ilgilendiren bulunduğu yahut nelerden oluştuğuna ilişikli fakat anca değişmeyen verilebilecek. Çünkü şu anda elle tutulur konkre parçalar haricinde birlikte tatmin yürütecek birlikte data görüngü durumunda yok. Parça etkisi hâlâ aşırı olsun, hâlâ aşırı insanoğlu ölüm etsin veya yaralansın matematik onun hakkında kurulu."

(Sürecek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler