USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Diyarbakır Cezaevi'nde, 12 Eylül'de adamlık dışı ve tadı uygulamalara, işkencelere sunulan kalınan Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz ve benzeyen müşterek devirde boşaltmış olacağız” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: “Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz”
12-11-2021 22:15
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Diyarbakır'daki programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını görüşme etti. Bakan Gül'e ziyaretinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebıbekir Bal, AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi ve AK Parti Mardin İl Koordinatörü Alaattin Parlak, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve aşırı sayıda partili zevcelik etti. AK Parti İl Başkanlığı uğrunda karşılanan Bakan Gül, hâlâ sonraları derinti salonuna geçerek açıklamalarda bulundu.

“Ülkenin tapusu 84 milyon vatandaşımızın elindedir”

Konuşmasına partilileri Kürtçe selamlama ile süregelen Bakan Gül, “Birliğimizi beraberliğimizi on paralık kimesne bozamayacak. Bizim 100'üncü yılına koştuğumuz Cumhuriyeti kuran istek her neyse ayrımsız ruhla yolumuza bütünlük beraberlikle bitmeme edeceğiz. Birinci Meclisimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisimizi, Çanakkale Zaferimizi nite kılıç Türkü ile Kürdü ile Alevi ve Sünnisi ile bu Anadolu'nun dört başı mamur kadim sahipleriyle, vatandaşlarımızla dal omuza kurduysak, toy yüzyıllara da gene ortak ve bu arada kendisine yolumuza bitmeme edeceğiz.

Bizler et ve keski gibiyiz. 84 milyon vatandaşımız nerede doğarsa doğsun bu ülkenin tapusu o vatandaşımızın elindedir. İnançlarından dolayı, başörtüsünden dolayı, dilinden dolayı, istediği kabil inanamayan, inanılmış bulunduğu kabil yaşayamayan dönemler beli bu ülkede. Dilini, kültürünü, değerlerini inkar fail anlayışlar oldu. Ama bu semt hem mütedeyyin bulunduğu düşüncesince kötek yedi, hem Kürt bulunduğu düşüncesince inkar politikalarına verilen kaldı, hem dindarlığından bununla birlikte kültüründen dolayı. Ama AK Parti buna sonuç verdi ve katiyen emektar Türkiye'ye devir olmayacak. Bu ülkede gelişigüzel yurttaş haklarıyla bu arada doğar” diyerek konuştu.

“90'lar, 90'larda kaldı, kimesne Türkiye'nin şeklini o eskiye çeviremeyecek”

Bugün Diyarbakır'da ortak hastanede doğanla ülkemizin ortak bambaşka ücra köşesinde doğan bebeğimiz ayrımsız haklara cemaat bulunduğunun altını çizen Bakan Gül, “Bu hakları dayanak noktası olmak ve imar etmek de devletin en esas görevidir. Köylerin binlerce salname adları değiştirildi, anneler evlatlarına istediği adları fark veremedi, mahkemelerde savunmasını meydana getirecek bu dili bilinmeyen, tanımlanmayan ortak gönül dediler. Sen bin senedir tanıdık ortak dile nite adsız sansız ortak gönül dersin. Bu anlayışı elimizin tersiyle ittik. 90'lar, 90'larda kaldı, kimesne Türkiye'nin şeklini o eskiye çeviremeyecek. 12 Eylül'ün ehemmiyetli sembollerinden bir tanesi bulunan Diyarbakır cezaevinin yaklaşan ortak çağda boşaltacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Diyarbakır'a vardığında bunu tabir ettiler. Diyarbakır Cezaevi'nde 12 Eylül'de adamlık dışı ve tadı uygulamalara, işkencelere verilen artan Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz ve Diyarbakır Cezaevi'ni yaklaşan ortak çağda boşaltmış olacağız. Orayı da 12 Eylüller ortak hâlâ yaşanmasın, vasilik ortak hâlâ gelmesin diyerek ders anıtı kendisine demokrasimizin kazanımına sunmuş olacağız. Bir biçim olarak, ortak çatı kendisine orayı mensur edeceğiz, vasilik ayıbına da sonuç vereceğiz, simgesel kendisine o noktayı de ortak müze ekin merkezi kendisine mensur etmiş olacağız. Diyarbakır Adliyesi'ni 300 bin metrekare boğunuk düzlük olacak şekilde, mevcudun biraz büküm büyüklüğünde ortak adalet sarayı düşüncesince noktayı belirledik. Projemizi yapıyoruz, inşallah Diyarbakır'ımıza yakışacak en elleme biçimde adliyemizi de yapacağız” diyerek konuştu.

“Ret politikalarının esas nedeni yegâne öğür CHP döneminden mevrut silsiledir”

Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Bakan Gül, “Terörle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde azimli ortak biçimde mücadelemizi sürdürüyoruz. Başlarına yıkacağım Kandil'i diyorsun; sen mecliste ne için ehliyetli tersini yapıyorsun. Terörle savaşım edeceksen, benim kardeşlerimin hayat hakkına saldırıda bulunan, evinin önüne oyuntu kazan, mahremiyetini ihlal fail bu yıldırı örgütlerine dirlik neden sen vardığında meclise, dayanak noktası vermiyorsun? Bunların bu konudaki gerçek olmayan duruşunu da milletimiz aşırı elleme biliyor. Esas itibarı ile bu ret politikalarının esas nedeni yegâne öğür CHP döneminden mevrut silsiledir, HDP'nin de bu manada benzeri ortak tepkime ve siyasal siyasa izlediğini de tamamımız biliyoruz. Bizler terörle mücadelemizi azimli ortak biçimde sürdüreceğiz. Terörü Diyarbakır annelerinin azimli duruşu ve o kelimesiz çığlıkları yenecek, milletimiz bütünlük ve beraberliği yenecektir. Allah'ın izniyle kimesne huzurumuzu bozamayacak” biçiminde konuştu.

Sedat Irmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler