USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'li Prof. Dr. Kazzi'den metil alkol zehirlenmeleri düşüncesince farkındalık uyarısı

Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, metil alkol zehirlenmelerine üzerine en güzel çözümün farkındalığı çoğaltmak bulunduğunu tabir etti.

ABD'li Prof. Dr. Kazzi'den metil alkol zehirlenmeleri düşüncesince farkındalık uyarısı
30-12-2021 12:20
Trabzon

Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, metil alkol zehirlenmelerine huzur en dobra çözümün farkındalığı çoğaltmak bulunduğunu tabir etti.

KTÜ'den meydana getirilen açıklamaya göre, Farabi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Doç. Dr. Aynur Şahin ile Ortadoğu Kuzey Afrika Klinik Toksikoloji Derneği kurucusu, Amerikan Tıbbi Toksikologlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Amerika Emory Üniversitesi Acil Tıp Öğretim Üyesi Tıbbi Toksikolog Prof. Dr. Ziad Kazzi, sonuç çağda Türkiye'de küsurat gerçek sıfır içki zehirlenmeleriyle ait devre içi düşünüm alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Kazzi, Atlanta Georgia'da mevcut Grady Memorial Hastanesinde çalıştığını ve orada da 1990'ların başlangıcında giriş döndürücü iri beraberinde metanol salgını yaşandığını belirterek benzeri vakaların şimdilerde Avrupa'da, Güneydoğu Asya'da ve Afrika'da, Güney Amerika'da görüldüğüne dikkati çekti.

İnsanların alkole iktiran restore etmek ve değerlendirmek düşüncesince değişik metodlar aradıklarını, tükettikleri alkolün metanol ürünü içerip içermediğini bilmelerinin giriş döndürücü güç bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kazzi, "İçtikleri alkolün çeşidine ilişkin yerine tadından, görüntüsünden fark edemeyebilirler. Özellikle ürün sularıyla, değişik çeşit sıvıları karıştırırsanız bunu belirleme kılmak imkansızdır. Kendi imkanlarınızla içecekteki metanolü belirleme kılmak düşüncesince imtihan gerçekleştirmek kabil beraberinde şansınız da yok." ifadesini kullandı.

Kazzi, gerçek sıfır içkinin tüketildiği devir zehirlenme bulgularının ortaya çıkmasının devir aldığını, önceleri ortaya çıkan birtakım belirtilerin giriş döndürücü spesifik olmadığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Kişilerin, alışılagelen alkolün tesiri altında olduklarını düşündükleri belirtiler olabilir. Yorgunluk, giriş ağrısı veya esriklik hissederlerse ayrıca müşahede sorunları yaşarlarsa üstelik bitap olduklarını ve giriş döndürücü dobra göremediklerini düşünebilirler. Bu belirtiler saatlerce gecikebilir, tesirleri beraberinde devir sonraları görülebilir ayrıca etil alkol ile giriş başa içiyorsanız ortaya çıkması beraberinde günden şimdi beraberinde tomar sürebilir. Bu, iri beraberinde dezavantaj ve insanoğlu çoğu defa giriş döndürücü hasar meydana geldikten sonraları hastaneye başvuruyorlar. En dobra çözüm, farkındalığı artırmak. İnsanlara bunun sakıncalı olduğunu, zehirlenmemek düşüncesince gayrikanuni alkol kullanmayı bırakmalarını söylemek, zehirlenmeyi en yeniden engeller. Çünkü beraberinde defa içmeye başlarlarsa bu durumun arama dibine katılması ve otama edilmesi zordur."

Prof. Dr. Kazzi, gümrüksüz içkiyle mücadelede farkındalığın artırılması düşüncesince görü seviyesinden hastanelere denli göstergeç ve toplumsal iletişim araçları eliyle bilinçlendirme faaliyetlerinin yürütülebileceğine ayraç ederek "Ayrıca devletin, imal edilen bu gümrüksüz alkollü içeceklerin kaynağını araştırması ve alkolün içinde, bu zehirleri kullanan suçluları yakalaması, en ehemmiyetli önlemler ortada arazi almaktadır. Bazı ahval da arada beraberinde natürel mayalanma kararı metanol ortaya çıkmakta fakat gümrüksüz alkollü içkilerin üretiminde metanol istimal genel anlamda şuurlu yerine yapılmaktadır. Bence devletin bunları özne kullanmakta olanları derdest kılmak düşüncesince gider etmiş olduğu efor giriş döndürücü önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Aynur Şahin de Türkiye'nin ayrışık yerlerinden metil alkol zehirlenmesiyle ait parasız başvurularının bitmeme ettiğini, başta yılbaşında bu rakamların artmasından düşünce duyduklarını söyledi.

Metil alkol zehirlenmesinin, er tanılama konulup dahil edilmediği takdirde flaş ve beyinde art dönüşümü sıfır hasar bıraktığını, ayrıca ölüme biçim açtığını vurgulayan Şahin, "Lütfen giriş döndürücü titiz olalım. Alkol tükettikten sonraları müşahede bulanıklığı, halsizlik, bulantı, kusma, rahim ağrısı kabil bulgular ortaya çıkmışsa yahut içtiği alkolün gerçek sıfır olduğuna müteveccih şek var ise ki tadından idrak kılmak maatteessüf muhtemel değil, eşhas doğrudan en yaklaşan afiyet kuruluşuna başvurmalıdır. Hayatımız değerli. Lütfen kendimizi ve sevdiklerimizi riske atmayalım." ifadesini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler