USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'den Rusya'nın savunma sanayine yaptırım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın savunma kuruluşlarına müeyyide uygulanacağını belirterek, Rusya'da savunma sanayinde çalışkanlık yayınlayan 22 yapı müeyyide listesine alındığını duyurdu.

ABD'den Rusya'nın savunma sanayine yaptırım
03-03-2022 08:55

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları karşısında Rusya'ya ve harbe iane fail Belarus'a toy yaptırımlar uygulanacağını duyurdu. Blinken icra ettiği açıklamada, Rusya'nın savunma sanayi sektöründe toprak düzlük 22 kuruma müeyyide uygulanacağını belirterek, "Rusya'nın en iri para kurumlarına ve mal fonuna müeyyide uyguladık. Bugün savunma sektörüne de şümullü yaptırımlar uyguluyoruz. Bu yaptırımların Rusya ekonomisi üstünde çelimli tesiri oldu. Yeni yaptırımlar, harp uçakları, yaya harp araçları, füzeler, insansız iklim araçları, elektronik harp sistemleri önleyen şirketleri yaptırıma editör tutacaktır" dedi.

Blinken, "Ukrayna halkına sarmak düşüncesince geçer not bu sistemler insanoğlu haklarını ve arsıulusal sıcakkanlı hukuku ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Rus şirketleri ve oligarkların varlıklarının izi sürülecek

ABD ve müttefiklerinin müeyyide geçerli Rus şirketlerinin ve oligarkların varlıklarının izini değirmek ve dondurmak düşüncesince müşterek fariza gücü başlattığını aktaran Blinken, "Bu insanların yatlarını, hususi jetlerini, evren başkentlerindeki ensesi kalın mülklerini donduracağız” dedi.

“Büyük milel rol yapmak yapmazlar”

Blinken, "(Rusya Devlet Başkanı) Başkan Putin`i benzeri yepyeni koskoca neticeler dair uyardığımızda, ABD ve müttefiklerimizin rol yapmak yaptığını varsaymış olabilir, fakat (ABD Başkanı) Başkan Biden'ın da dediği kabil iri milel rol yapmak yapmazlar. ABD rol yapmak yapmıyor ve Başkan Putin ağır biçimde hata hesaplama yaptı" dedi.

ABD'den Belarus'a yaptırım

Rusya'nın Ukrayna'daki işgalci eylemlerindeki görevi dolayısıyla Belarus'a da müeyyide uygulanacağını aktaran Blinken, "Başkan Putin'in yeğleme etmiş olduğu muharebede eş müşterek kavgacı olmaktan mesul bulunan Belarus'un ehemmiyetli teknolojileri ithal ika imkanını engelleyeceğiz. Eğer Belarus'un (Belarus Devlet Başkanı) Lukaşenko diyeti harbe desteğini sürdürürse, özlük diyeti düşüncesince neticeleri tırmandıracaktır" dedi.

"Ukrayna'da yüzlerce, fazladan binlerce çırçıplak öldürüldü”

Blinken, Ukrayna'da devam eden çatışmalar dolayısıyla binlerce Ukraynalının ülkeyi ayrılma ettiğine nazarıitibar çekerek, "Rus birliklerinin Ukrayna'daki eleştiri altyapıyı bulunmayan ettiğini" anlatım etti. Blinken, "Ukrayna'da yüzlerce, fazladan binlerce çırçıplak öldürüldü ve yaralandı. Şu anda hala Ukrayna'da mevcut ve yandaki devletlerde düzenlilik arayan milyonlarca Ukraynalı belkili bulunan değme yere sığınıyor. Bu hicap verici. Öldürülen ve vurulan sivillerin sayısı, insanca sonuçlar, gelecek günlerde artacaktır" dedi

"Putin liderliğini tanıtlamak düşüncesince askerlerini arka çekmeli"

Blinken, "Başkan Putin liderliğini tanıtlama eylemek istiyorsa, Rus askerlerinin evlerine, ailelerinin yanına gitmesine müsaade vermeli" ifadelerini kullanarak, "Ukrayna'daki işgal, Avrupa'daki istikrara ve tahminî 80 senedir dünyanın ciharıyek tarafındaki insanoğlu düşüncesince düzenlilik ve refahın temeli bulunan kurallara mebni düzenin tamamına müşterek tehdittir" dedi.

"Dünya liderleri bütünlük içinde"

Ukrayna'nın harbe gönül rahatlığı bulunan cesaretinin dünyaya esin verdiğini vurgulayan Blinken, “Dünya, Rusya'nın savaşına gönül rahatlığı bütünlük oldu" dedi.

Ukrayna'ya lazım insanca ve savunma desteğinin yapılacağını kail Blinken, "Ukrayna halkına insanca iane göndermeye çalışıyoruz, cephedeki devletleri desteklemeye çalışıyoruz. Rusya'yı mesul tutuyoruz ve bundan dolayı ekonomisini izole ediyoruz" dedi.

Diplomatik kez hala açık

Blinken, ABD'nin yine de diplomatik müşterek yolun kapısını belirgin tuttuğunu belirterek, Rusya'yı askeri gerilimi düşürmeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken başkaca krizle ilgilendiren yerine Perşembe gününden itibaren 8 Mart'ta denli Belçika, Polonya, Moldova, Letonya, Litvanya ve Estonya'yı görüşme edeceğini söyledi.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler