USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de mütekait öğretmen, Afro-Amerikan geçmişine erke markajcı koleksiyonunu satıyor

ABD'nin New York şehrinde, ülkedeki Afro-Amerikan tarihi için 60 senedir doküman ve materyal toplayan tekaüt sarıklı Elizabeth Meaders, 20 binden aşkın eserden oluşan koleksiyonunu bu ay satışa çıkaracak.

ABD'de mütekait öğretmen, Afro-Amerikan geçmişine erke markajcı koleksiyonunu satıyor
15-02-2022 13:05
New York

New York'un Staten Island branşında yaşayan 90 yaşındaki zorunluluk sarıklı Elizabeth Meaders, müzeye dönen evinin kapılarını AA'ya açarak "Afro-Amerikan tarihi hesabına dünyada müşterek benzeşim olmadığı" tamlanan koleksiyonu dirlik bilim verdi.

Meaders, Staten Island'de mevcut esaslı zenci müşterek aileden geldiği söyleyerek dedelerinin burada özgürlüğüne munsap sonuç bendegân bulunduğunu ve şu an Staten Island'de dedesi namına müşterek ekol bulunduğunu söyledi.

"Ben tarihi aşırı dost müşterek beşinci sınıf öğretmeniyim ve hayatımın 60 yılı bu koleksiyonu biriktirerek ve öğreterek geçti." diyen Meaders, ABD'deki zenci topluluğun boyunduruk dönemlerinden çıplak doğruluk savaşı yıllarına, spordan sanata derece ayrı ayrı bölgelerde derlediği tarihi doküman ve malzemeler dirlik bilim paylaştı.

Meaders, 20 binden müşterek tomar eserden oluşan tarihi koleksiyonundaki kimi eşyaların geçmişinin 16. yüzyıla derece uzandığına dikkati çekerek bunlardan değme birinin ülkedeki Afro-Amerikan geçmişine erke markajcı ehemmiyetli müşterek çalgı aleti bulunduğunu belirtti.

"Afro-Amerikan tarihi dirlik kimesne müşterek obje bilmiyor"

ABD'de görgü bilimi bilimi sisteminin Afro-Amerikan tarihini aldığı kadar öğretmediğini korumak için çaba sarfeden zorunluluk öğretmen, şunları söyledi:

"Amerika'da yayılmış müşterek bilim boşluğu var. Afro-Amerikan tarihi dirlik kimesne müşterek obje bilmiyor. Tarihleri dirlik oda boncuğu obje bilmediğiniz bu şahıslara ne hürmet duyabilirsiniz? İşte bu koleksiyonun amacı, bilim boşluğunu imla etmek zira insanlar, Afro-Amerikalıların meydana getirdiği iri katkılar dirlik oda boncuğu bilgiye eş değiller."

Meaders, İngilizlere dirlik hesaplı Amerikan Bağımsızlık Savaşı esnasında casusluk fail zenci kul James Armistead'ın rolünü kalıp göstererek "Belki de zaman ABD, Armistead adındaki zenci müşterek kul yardımıyla var. Çünkü George Washington'a İngiliz eş Cornwallis'in hamleleri dirlik aşırı ehemmiyetli bilgiler getirmiştir ve Cornwallis, Yorktown muharebesini kaybederek konfirmasyon oldu." dedi.

Uzun seneler iri emeklerle oluşturduğu koleksiyonunun amacının "öğretmek" bulunduğunu kaydeden Meaders, dünyanın önde mevrut şehirlerinden, yaşamış olduğu New York'ta Afro-Amerikan Tarih Müzesi bulunmamasını da eleştirdi.

"Tüm bu plan müşterek aşk emeğidir"

Meaders, "çocuklarım" niteleyerek nitelediği koleksiyonunu oluşturabilmek düşüncesince ek işlerde çalıştığını belirterek "Bu sebepten dolayı onlara birey şekilde aşırı bağlıyım. Çünkü hepsi bu plan müşterek aşk emeğidir. Bunu bazıları size dünyalık ödesin niteleyerek yapamazsınız." biçiminde konuştu.

Koleksiyonu düşüncesince şu anne derece ne derece dünyalık harcamış olabildiği dair müşterek düşüncesi olmadığını fakat esas ihtiyaçlarının dışındaki değme kuruşu bu arzusu düşüncesince harcadığını özetleyen Meaders, şunları kaydetti:

"Söyleyebileceğim yegâne şey, 60 sene süresince kemirmek ve kiranın ötesinde eş olduğum değme kuruşun bu koleksiyona gittiğidir. Yani hep rakamın ne işe yaradığını aşina olmak az şimdi olanaksız lakin bu benim en ehemmiyetli yatırımımdı. Dediğim derece bu müşterek aşk emeğiydi. Sanırım harcadığım hep rakamın ne işe yaradığını öğrenirsem, hala eski, aşınmış müşterek otomobil kullanmamın ve bir aşırı insanoğlunun yaşamış olduğu gösteriş düzeyine eş olmamamın sebebi bu niteleyerek kendime üstelik kızabilirim."

Bodrum karışma dü bükülmüş evinin değme müşterek köşesini dolduran tarihi eserlerin hepsinin otantik bulunduğunu vurgulayan Meaders, "Bu koleksiyonun özelliği, etkinliklerden ortaya çıkan esas asli öğelerden oluşan yegâne müşterek tedvin olmasıdır." niteleyerek konuştu.

"Bu koleksiyon ile yolculuğum bitti"

Meaders, hepsi koleksiyonunun 28 Şubat'ta New York'taki Guernsey's Müzayede Evi'nde yegâne müşterek kalemde satışa çıkacağı bilgisini paylaşarak 60 salname emeğinin tarihe ehemmiyet veren kişi, müze yahut darülfünun derece kuruluşlar kabilinden alınarak değerlendirilmesini beklenti ettiğini kaydetti.

"Bu koleksiyon ile benim yolculuğum bitti. Alıcının yükümlülüğü bu anlatılmamış anıtsal hikayeyi paylaşmaktır." niteleyerek mütekellim Meaders, bu koleksiyonun evvel kat bölüt açılacağını belirterek laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Bu (koleksiyon) hepsi düşüncesince acemi zira şu an benimle yaşıyor. Ve bu Amerika'nın şimdi iri görkemi olacak. İçinde yaşadığımız aşırı aydın dünyayı meydana getiren insanoğlu dirlik ne derece aşırı obje bilirsek hepimizi güçlendirecek bilgiden şimdi da zenginleşiriz. Dolayısıyla hedefimiz ve ümidimiz, bu koleksiyonun, tarihleri delik gerisi edilen insanoğlu dirlik eş olduğumuz umumi bilgilere katkıda bulunmasıdır."

"İnsanların bu koleksiyonun önemini anlamasını umuyoruz"

Guernsey's Müzayede şirketi başkanı Arlon Ettinger de AA'ya devre içi meydana getirdiği açıklamada, satışa çıkaracakları Meaders'ın koleksiyonu düşüncesince aşırı ateşli olduklarını belirtti.

Ettinger, "Dünyada müşterek başka benzeşim sıfır bu koleksiyon, Amerikan tarihinin başlarındaki tanrısız müthiş boyunduruk günlerinden çıplak hukuk mücadelesine, ordudaki, siyasetteki, dindeki, spor ve cümbüş dünyasındaki hepsi Afro-Amerikan tecrübesini anlatıyor." ifadesini kullandı.

Koleksiyonun, ABD'de "Siyahi Tarih Ayı" şekilde kutlanan şubatta satışa çıkarılmasının yanı esna hepsi dünyada "Siyahilerin Hayatı önemlidir" hareketinin desteklendiği müşterek çağda bölüt açılacak olmasının aşırı manalı bulunduğunu kail Ettinger, akçasal kıymeti dair ise tahminlerin aşırı güç olmasıyla beraberce minimum beş altı milyon dolar tutmasını beklediklerini kaydetti.

Ettinger, belirgin tezyit için, "Hem aşırı coşku donör aynı zamanda sinirleri ticani bulunduğunu söyleyebilirim zira kusursuz nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Ama kişilerin bu koleksiyonun önemini anlamasını ve buna layıkıyla öneri vermesini rüya ediyoruz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler