USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'de mühendislik okuyan Türk öğrenci dü ayrı bölgede birincilikle yetkilendirilmiş oldu

ABD'de, Arizona Eyalet Üniversitesi (ASU) Fulton Mühendislik Fakültesinde okuyan Türk öğrenci Mertay Dayanç, hem kişi kısmı bununla birlikte üniversitedeki kâffesi mühendislik fakültelerinin birincisi oldu. -

ABD'de mühendislik okuyan Türk öğrenci dü ayrı bölgede birincilikle yetkilendirilmiş oldu
20-12-2021 12:50
New York

ABD'de, Arizona Eyalet Üniversitesi (ASU) Fulton Mühendislik Fakültesinde okuyan Türk öğrenci Mertay Dayanç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Ankara'da 1998'de doğduğunu, bire müşterek şehirdeki TED Koleji'nde geçmiş ve ölçülü öğrenimini tamamladığını, 2018 yılından buyana terbiye bilimi bilimi düşüncesince geldiği ABD'de yaşadığını anlattı.

Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde dü sene okuduktan sonradan öğrenci değişim yapmak programıyla Arizona Eyalet Üniversitesine bildirme edildiğini tamlayan Dayanç, Elektrik Elektronik ile Bilgisayar Mühendisliği bölümünün ve topu topu mühendislik bölümlerinin birincisi şekilde yetkilendirilmiş olmanın kendisi düşüncesince "gurur verici" bulunduğunu söyledi.

Dayanç, Türkiye'den gelip ABD'deki müşterek üniversiteden "Üstün Başarı" kategorisiyle büro birincisi şekilde destur luğu yaşadığını dile getirerek, "Sadece kendime ve aileme değil, bire müşterek vakitte Türkiye'ye kazandırdığım bu başarı beni başkaca onurlandırdı." dedi.

Derslerinin yanında, canlı ve müteşebbis müşterek öğrenci şekilde dikkatleri üstüne çekici başarılı öğrenci Dayanç hakkında, okulun genel ağ sayfasında hocaları çeşidinden övme meşbu ifadelere arazi verildi.

Dayanç, eğitimini tamamladığı ve sonuç 8 aydır nısıf zamanlı iş imkanı bulmuş olduğu okulu çeşidinden yazılım geliştiricisi şekilde işe bildirme edildiğini de aktardı.

Sosyal faaliyetlerden de art durmadı

Çalışkanlığının ve disiplininin birlikte fahri faaliyetlerdeki müteşebbis özelliği ile de dikkati çekici Dayanç, darülfünun bünyesindeki geçmiş Türk öğrenci derneğinin kuruculuğunu ve başbuğ yardımcılığını üstlendi.

Dayanç, "Buraya geldiğimde, Türk öğrencilere defa gösterecek tek yapı yoktu. Arkadaşlarla müşterek araya gelip ASU Turkish Student Association adıyla derneğimizi kurarak, bizlerden sonradan doğacak Türk öğrenciler düşüncesince dayanak noktası olacak müşterek esas attık." diyerek konuştu.

Türkiye'den mevrut öğrencilere başta geçmiş senelerde defa sergileme hesabına bu cins öğrenci derneklerinin iri müşterek boşluğu doldurduğuna ayraç fail Dayanç, Arizona denli müşterek eyalette çelimsiz müddette 50 üyeye vasıl topluluk sayesinde, Türk öğrenciler ortada ilişkinin ve el birliği ruhunun üretim edildiğine değindi.

Dayanç, sabık sene ABD'li dü ortağıyla bu arada geçmiş start-up şirketini kurduğunu vurgulayarak, ABD'ye kıraat etmek düşüncesince mevrut Türk öğrencilerin en aşırı burs bulma dair başağrısı yaşadığını, bu öğrencilere burs imkanı sağlayacak fırsatlar kurmayı namına müşterek fariza edindiğini anlattı.

"Hedeflerin ardı sıra gitmeyi ve öğrenmeyi katiyen bırakmayacağım"

En iri hayalinin kendisini dünyaya kanıtladıktan sonradan Türkiye'ye dönüp toy evlat gençlerin girişimlerine ulama temin etmek bulunduğunu tamlayan Dayanç, "Her devir hedeflerimin ardı sıra gideceğim ve öğrenmeyi katiyen bırakmayacağım." laflarını sarfiyat etti.

Dayanç, zat olanaklarıyla ABD'ye geldiğini ve maddesel dayanak noktası buluncaya denli aşırı sıkıca müşterek devre yaşadığını vurgulayarak, "Defalarca ret yanıtı almama karşın yılmadım ve bu ısrarım kararında rektörlüğü inandırma ederek aldığım bursla terbiye bilimi bilimi masraflarımın yüzdelik 50'sini karşıladım." ifadesini kullandı.

ABD'ye terbiye bilimi bilimi düşüncesince doğmak talip Türk gençlerine alçalma etmeyi, sorgulamayı ve azimle savaş etmeyi prensip edinmelerini kaynak fail Dayanç, bu mevzuda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ulusal mücadeleyle sabık yaşamını kalıp gösterdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler