USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü doğrulama edildi

ABD Savunma Bakanlığından yukarı dozaj ortak yetkili, yönetimin Ukrayna’ya sağlayacağını duyurduğu 350 milyon dolarlık tabanca yardımının 240 milyon dolarlık kısmının Ukrayna ordusuna teyit edildiğini ve 14 devletin henüz bu ülkeye tabanca verdiğini açıkladı.

ABD: Ukrayna’ya tabanca yardımının 240 milyon dolarlık bölümü doğrulama edildi
04-03-2022 20:19
Washington DC

Pentagon’da müşterek takım gazeteciye açıklamalarda mevcut yukarı düzem defans yetkilisi, Ukrayna ordusunun, ABD kökenli silahlarının Rus ordusunu yavaşlatmasının delici bulunduğunu belirtti.

Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda düşkün çıktıKiev'de şişman müşterek patlama sesi duyulduRusların açıktan saldırmış olduğu Ukrayna'nın Çernigiv kentinde ölenlerin sayısı 47'ye yükseldiZaporijya Nükleer Santrali alanında arama Rus ordusuna geçtiZelenskiy: Çernobil'den 6 büküm şişman müşterek karabulut olabilirdiUkrayna ile Rusya tahliyelerin yapılacağı alanlarda eğreti mütareke düşüncesince anlaştıBM İnsan Hakları Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'da işlediği kanıt edilen suçlarını soruşturacak

Yetkili, “En sonuç Ukrayna’ya sağlanmasına icazet sunulan ve aralarında Javelin füzelerinin de bulunmuş olduğu 350 milyon dolarlık asayiş iane paketinin 240 milyon dolarlık kısmı, Ukrayna’ya sokuldu ve doğrulama edildi." ifadesini kullandı.

Rusların bu tabanca paketine müteveccih rastgele müşterek karışma girişiminde bulunmadığını ve kâffesi yardımın ileriki günlerde Ukrayna’ya gitmiş olacağını aktaran yetkili, 14 ülkenin hâlâ Ukrayna ordusuna tabanca desteğinde bulunduğunu dile getirdi.

Üst düzem yetkili, bu devletler ve verdikleri silahlarla ilgilendiren bilgileri paylaşmadı.

Ukrayna ordusuna sunulan silahlarla ilgilendiren yetişek verilmesine bağlı ise yetkili, şunları kaydetti:

"Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile bugüne denli şümullü müşterek yetişek programı gerçekleştirdik. Böylece Ukraynalılara sağladığımız ekipmanı, hâlâ önceki almış oldukları öğrenime mucibince uyarlayabildik. En sonuç verdiğimiz kimi dünkü ekipmanla ilgilendiren eğitimi aralık, hanuman ayında vermiştik. Ama sağladıklarımızın çoğunluğu elhak hâlâ önceki bildik oldukları silahlar ve elhak çalışan müşterek halde kullanıyorlar."

Ukrayna halen iklim gücünün ehemmiyetli müşterek yönünü koruyor

Rusya’nın Kiev’e müteveccih saldırısında daha aksiyon kaydedemediğini vurgulayan Pentagon yetkilisi, Ukrayna’nın gayrı bölgelerinde çatışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinin kapasitesine bağlı değerlendirmede mevcut yetkili, şu ifadeleri kullandı:

"Ukraynalıların hala hem çakılı kanatlı bununla birlikte kalabalık kanatlı uçakları, insansız iklim sistemleri ve karadan havaya defans sistemleri itibarıyla iklim savaşma gücünün ehemmiyetli müşterek çoğunluğuna erbap bulunduğunu söyleyebilirim. Hala bu sistemlerin çoğuna, bu platformlara ve bu kabiliyete sahabe fakat hakkıyla buna endaze atmak istemiyorum. Elbette kâffesi bu kategorilerde kimi zayiat yaşadılar. Bu kayıpların müşterek bölümü elden arızadan kaynaklanmış, müşterek bölümü Rus saldırılarından. Ancak iklim savaşma gücünün ehemmiyetli müşterek çoğunluğuna erbap olduklarını değerlendiriyoruz."

ABD ile Rusya arasındaki askeri iletişim

ABD ile Rus orduları ortada çatışmaları önleme mekanizmasının işleyip işlemediğine bağlı müşterek soruya karşılık sağlayan yukarı düzem yetkili, bahsi güzeşte mekanizmanın elden Avrupa Kuvvetleri Komutanlığının karargahında mevcut bariz müşterek telefon hattı bulunduğunu söyledi.

Yetkili, hattın güzeşte günlerde kurulduğunu ve Ruslarla elden imtihan edildiğini bildiğini fakat şu anne denli kullanılıp kullanılmadığını bilmediğini anlatım etti.

Nükleer santralleri silahla almaya davranmak düşüncesizlik

Avrupa’nın en şişman çekirdeksel santrallerinden bir tanesi namına bilindik Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki yangına bağlı bilgelik sağlayan yetkili, rastgele müşterek ışın müteharrik sızıntının bahis konusu olmadığını fakat oradaki yangının nite çıktığını daha belirleme edemediklerini söyledi.

Yetkili, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu işgalin müşterek sebebi olmamasını müşterek kenara bırakın, Rusların müşterek çekirdeksel santralin etrafında kinetik atak ve çatışmaya giriş düşüncesizliğinin de müşterek sebebi yok. Nükleer santraller, silahlı çatışmalara huzur durabilecek halde düz yazı edilmiyor. Radyo enerjik kaçıntı bulunmayan ve Ruslar kontrolü ele almış lakin bu o harekatı muhik çıkarmaz. Bir çekirdeksel santrali tabanca diretmesiyle almada Rus işgalinin ne denli düşüncesizce bulunduğunu ortaya koyuyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler