USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Temsilciler Meclisinden, depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere destek

ABD Temsilciler Meclisinde, Türkiye ve Suriye'deki depremlerden etkilenenlere dayanak noktası veren, Suriye'deki Esed rejiminin, Birleşmiş Milletler yardımlarının depremlerden etkilenenlere ulaşmasını nehiy çabalarını kınayan değişmeyen tasarısı ikrar edildi.

ABD Temsilciler Meclisinden, depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere destek
28-02-2023 08:09
New York

ABD Kongresinin ast kanadı Temsilciler Meclisinde, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriyelilere taziyelerin iletildiği, ABD'nin Türkiye ve Suriye halkına verdiği desteği ölçüm fail ve Esed rejiminin, BM yardımlarının ülkenin kuzeyindekilere ulaşmasını kırıcı eylemlerinin kınandığı değişmeyen tasarısı oylamaya sunuldu.

Tasarı, 2 "hayır" oyuna gönül rahatlığı 414 "evet" oyuyla bildirme edildi.

NATO müttefiki Türkiye'ye dayanak noktası mesajı

Güney Carolina Temsilcisi Cumhuriyetçi politikacı Joe Wilson, oylama evveliyat meydana getirdiği konuşmada, depremler zımnında Türkiye ve Suriye'de aşırı sayıda bireyin yaşamını kaybettiğine ve evsiz kaldığına dikkati çekti. Türkiye ve Suriye halkına başsağlığı dileklerini ileten Wilson, NATO üyesi Türkiye'ye değme devir dayanak noktası verilmesi icap ettiğini belirterek Türkiye'nin Kore Savaşı'ndaki katkısına değindi.

ABD-Türkiye Kongre Grup Toplantılarına eş reislik ettiğini kail Wilson, Türkiye'nin 70 yıldan müşterek tomar müşterek süredir NATO üyesi olduğuna ayraç ederek ABD'nin Türkiye'de depremden etkilenenlerin gereksinimlerini karşılamaya müteveccih çabalarını başta desteklediğini bildirdi.

Wilson öteki taraftan, Suriye'de Esed diyetinin BM'nin Suriye'de depremden etkilenenlere iane iletmesini engellediğini belirterek Rusya'nın da BM Güvenlik Konseyinde yardımların sınırdan geçmesini veto ettiğine dikkati çekti. ABD Başkanı Joe Biden'a Suriye'ye insanca yardımın iletilmesi düşüncesince lazım topu topu diplomatik araçları istimal çağrısı önleyen Wilson, Esed diyetine geçerli yaptırımların "zayıfladığı" nedeni öne sürülerek Biden yönetimini eleştirdi.

Demokrat Partili Milletvekili Bill Keating de depremlerin ebatlarına ayraç ederek bahis konusu değişmeyen tasarısı ile ABD'den Türkiye ve Suriye halklarına çelimli müşterek el birliği mesajı gönderdiklerini kaydetti. Keating, Türkiye ve Suriye halkına dayanak noktası olmaya bitmeme edeceklerinin altını çizdi.

Milletvekili Madeleine Dean de bu felaketten sonradan baştan nesir periyodunun hazırlop olmayacağına dikkati çekerek "Bu tasarı, bu trajediden aşırı ağırbaşlı halde etkilenenlere iane sağlamaya bitmeme etmeye müteveccih taahhüdümüzün müşterek simgesidir." ifadesini kullandı.

Tasarının içeriği

Tasarıda, Temsilciler Meclisinin 6 Şubat 2023'te depremlerin Türkiye ve Suriye'de defa açmış olduğu hırslı dirilik kayıplarının yasını tuttuğu belirtilerek yaşamını kaybedenlerin ailelerine taziyede bulunuldu. Ayrıca depremler sonrası sahada insanca iane ve kontrol istirdat faaliyetlerinde mevcut ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Suriye'deki Beyaz Baretliler (White Helmets) ve İncirlik Hava Üssündeki personelin beraberinde ABD hükümeti, öteki devletler ve taharri memuru polis maşer kurumlarının destekleri de ölçüm edildi.

Türkiye ve Suriye'de cansiparane fahri kendisine deprem sonrası çalışmalara ulama sunanların da ölçüm edilmiş olduğu tasarıda, arsıulusal topluma depremlerden etkilenenlere iane çağrısında bulunuldu. Tasarıda başkaca Türkiye'nin hem dünya içerisindeki bununla beraber Suriye'nin kuzeybatısındaki Suriyelilere bitmeme fail desteğinden mahsus sevinme dile getirildi.

Tasarıda, "(Temsilciler Meclisi) Esed rejiminin, Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiye ile Suriye arasındaki nice hudut kapısından iane sağlamasını engel iktisap etmek de müdahale iktisap etmek üzere, arsıulusal edisyon ve sorumluluktan uzaklaşmak düşüncesince felaketten arlanmaz müşterek halde faydalanma çabalarını kınıyor." ifadesine arazi verildi.

Biden yönetimine, yardımların gönderilmesi düşüncesince Türkiye-Suriye hudut kapılarının açılması düşüncesince topu topu diplomatik araçları istimal çağrısında bulunulan tasarıda, yardımların kuzeybatı Suriye'ye ulaştırılması düşüncesince arsıulusal desteğe mahsus gerekseme vurgulandı. Tasarıda başkaca ABD kabilinden akçalanmış edilen yardımların Esed diyetinin faydasına kullanılmamasını gelmek üzere müşterek denetleme mekanizmasının kurulması ve 2019 Sezar Yasası kapsamında Suriye halkının korunmasına bitmeme edilmesi çağrısı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler