USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, Rusya yaptırımlarını delen GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Rusya’ya müteveccih yaptırımları ihlal etmekle suçlanan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) birlikte tabanca tüccarının önderlik etmiş olduğu GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı.

ABD, Rusya yaptırımlarını delen GKRY merkezli firmalar ağına müeyyide uyguladı
02-02-2023 03:08
Washington DC

Hazine'den meydana getirilen mukayyet açıklamada, Rusya’ya makbul yaptırımları delerek Moskova’nın askeri uran angajmanlarına vasıtalık fail 22 isim ve kuruluşun müeyyide listesine alındığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bugünkü adımlar, Hazine'nin evren çapında müeyyide makbul Rusların varlıklarını belirleme etmek, dondurmak ve bunlara ele almak düşüncesince kurduğu Rus Elitleri, Vekilleri ve Oligarkları Görev Gücü'nün faaliyetlerinin müşterek parçası kendisine atıldı." denildi.

Yaptırım makbul firmalar ağının merkezi Güney Kıbrıs'ta

Hazine'nin açıklamasında, bu yaptırımlarda Rusya yaptırımlarını perforaj faaliyetlerinde mevcut GKRY yurttaşı tabanca tüccarı Igor Vladimirovich Zimenkov liderliğindeki müşterek firmalar ağını gaye almış bulunduğu kaydedildi.

ABD çeşidinden "Zinmenkov Ağı" kendisine bilinen firmalar ağının müeyyide kapsamındaki müşterek Rus şirketine faziletkâr uygulayım bilimi cihazlar tedbir kılmak de dahil, Rus defans sanayisiyle irtibatlı projelerde gösteriş almış bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, bu firmalar ağının bire müşterek zamanda, Rusya'nın ehemmiyetli defans şirketlerinden Rosoboroneksport ve Rostec'le münasebetli bulunduğu anlatım edildi.

Igor Zimenkov ve oğlu Jonatan Zimenkov’un degaje müşterek isim ve yapılış ağıyla, Rus defans ürünlerinin üçüncü devletlere satışı düşüncesince çalışmış bulunduğu tamlanan açıklamada, ata ve mahdum Zimenkov’un Rus defans şirketleri ile yazışmalarının belirleme edildiği, ikilinin birtakımı devletlere Rus siber düzenlilik ürünleri ve helikopter satışına bağlı aşırı sayıda anlaşmaya karışma oldukları kaydedildi.

Açıklamada, Zimenkov’un ABD’nin müeyyide sıralamasında mevcut Belarus defans kuruluşu Belspetsvneshtechnika'nın (BSVT) Latin Amerika'daki satı faaliyetlerine de vasıtalık etmiş bulunduğu bilgisine toprak verildi.

GKRY merkezli Zimenkov Ağının parçası kendisine müeyyide listesine tahsil edilen öteki ehemmiyetli müşterek tabanca tüccarı da gene GKRY yurttaşı Alexander Volfovich oldu.

Volfovich’in ve sahibi bulunduğu GBD Limited ünlü şirketin, Rus silahlarının Afrika ülkelerine satılmasına vasıtalık etmiş bulunduğu öne sürülen sebebi ile müeyyide listesine alındığı anlatım edildi.

Bunun birlikte Volfovich’in bir tanesi Bulgaristan, bir tanesi İsrail, dördü GKRY merkezli peyda kılmak kabilinden Rusya yaptırımlarını incitmek kabilinden geçer not altı paravana şirketine de müeyyide uygulanmış bulunduğu belirtildi.

ABD ambargoları kaldırdı lakin GKRY hala kişmiri dünyalık ibra ve yaptırımlardan çekinme merkezi

ABD Kongresi, Rus harp gemilerine ikmali durdurması, Rusya ile defans ilişkilerini azaltması ve kişmiri dünyalık ibra faaliyetlerine karışma etmesi koşuluyla GKRY’ye müteveccih tabanca ambargolarının salname kendisine kaldırılmasına müsaade vermişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da 17 Eylül 2022’de Kongre'ye müşterek yazanak sunarak Rum yönetiminin, kayıt koşulan yükümlülüklerini adına getirdiğini ve bu kapsamda GKRY'ye müteveccih 2023 finansal yılı düşüncesince tabanca ambargolarını kaldırdığını bildirmişti.

Günlük matbuat toplantısında AA muhabiri, bu tutanağı ve ambargoların kaldırılmasını hatırlatarak Dışişleri Sözcü Yardımcısı Vedant Patel’e "Rum kesiminin halen müşterek kişmiri dünyalık ibra ve yaptırımlardan çekinme merkezi olduğunu, bu gidiş dikkate alınarak GKRY ambargolarının kaldırılması kararının gözden geçirilip geçirilmeyeceğini" sordu.

Patel, yaptırımların Rusya’nın Ukrayna’ya harp başlatmasına erinç atılmış adımların müşterek parçası kendisine uygulandığını fakat GKRY ambargolarının kaldırılması dair müşterek siyasa değişikliğinin bahis konusu olmadığını söyledi.

Muhabirin, bu yaptırımları perforaj faaliyetlerine karşın ambargoların kaldırılması kararının akilane bulunduğunu değerlendirip değerlendirmedikleri sorusuna cevap vermekten mümteni Patel, siyasa değişikliği olmadığını yineledi. ​​​​​​​


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler