USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD kurultay üyeleri ortada 'terörist iması' dolayısıyla gürültü çıktı

ABD kurultay üyeleri ortada 'terörist iması' dolayısıyla gürültü çıktı
30-11-2021 20:35
Washington DC

ABD Temsilciler Meclisi Minnesota Temsilcisi Demokrat İlhan Omar ile namına "terörist" yakıştırması işleyen Colorado Temsilcisi çok sağcı Cumhuriyetçi Lauren Boebert arasındaki dudak dalaşı telefonda kavgaya dönüştü.

ABD Kongresinde çok sağcı Cumhuriyetçi ve çok solcu Demokrat temsilciler arasındaki dudak kavgasına birlikte yenisi eklendi.

Aşırı solcu kanatta arazi düzlük Müslüman kurultay üyesi Omar, hafta sonu meydana getirdiği açıklamada, kendisini yıldırıcı şekilde betimleyici Boebert'in bu sabahleyin kendisini telefonla aradığını açıkladı.

Omar, "gergin" sanarak nitelendirdiği telefon görüşmesine bağlı şu değerlendirmelerde bulundu:

"Benimle asansörde karşılaştığına bağlı asıl dışı iddiası, yıldırıcı olduğuma müteveccih iması ve Müslüman nefreti geçmişi hasebiyle aracısız birlikte kusur ikrar etme umuduyla bugün, Cumhuriyetçi Lauren Boebert'in telefonunu nazikâne ikrar ettim. Boebert, İslamofobik yorumları ve şişirme haber yalanları hasebiyle kusur arzu etmek adına keskin ve sakıncalı yorumlarını gizlemeden ikrar etmeyi reddetti."

Boebert'in İslamofobik yorumlarını yinelediğini ve görüşmenin yararsız olacağını düşündüğünü aktaran Omar, telefonu Cumhuriyetçi mümessilin yüzüne kapattığını kaydetti.

Omar, "Aynı fikirde olmadığımız kişilerle, hürmet çerçevesinde alışveriş kurmanın yararına inanıyorum. Ancak bu dudak tatsızlığı dudak ağıza fanatizm ve nefretten kaynaklanmıyorsa yararlıdır." ifadesini kullandı.

"Bir özrü itiraz etmek Demokrat Parti'nin birlikte geleneğidir"

Boebert, Instagram hesabından yayınladığı videoda, henüz ilk kamuoyundan dilediği özrün Omar kabilinden "yeterince dobra bulunmadığını" dile getirerek, şunları söyledi:

"Önceki günlerde harcama ettiğim sözlerim üzerinde düşündüğümü ve bu konudaki kamuoyuna yaptığım özrü aracısız ona beyan etmek istedim. İnanca etraflıca bedel verici çelimli birlikte Hıristiyan avrat şekilde dediğim tek şeyin birinin dinini rencide etmesini istemiyorum. Ben de bunu ona söyledim fakat yaptığım şeyin yeteri kadar dobra olmadığını düşünmüş olacak ki, kamuoyundan kusur dilemem düşüncesince isteğini sürdürdü."

Cumhuriyetçi temsilci, Omar'a yüklenirken laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Ben de İlhan Omar'a Amerikan karşıtı, Yahudi karşıtı, kolluk karşıtı söylemlerinden ötürü Amerikan halkından halkoyu uğrunda kusur dilemesi icap ettiğini söyledim. O bana bası hazırlamaya bitmeme etti, ego de bası hazırlamaya bitmeme ettim. Sonra Omar telefonumu yüzüme kapattı. Bir özrü itiraz etmek ve birinin yüzüne bloke etmek boykot kültürünün birlikte parçası ve Demokrat Parti'nin birlikte geleneğidir."

Ne olmuştu?

Boebert, Şükran Günü zımnında hafta sonu katılmış olduğu etkinlikte danışmanlarından biriyle Kongrede asansöre yürürken kendilerine akla yatkın birlikte kolluk memurunun koştuğunu gördüğünü o tam İlhan Omar'ın da orada bulunduğunu anlatım etmişti.

Aşırı sağcı temsilci, Omar'a yıldırıcı imasında bulunarak "Sırt çantası yok, birlikte nesne gayrimümkün dedim. Sonra da ah cihat timi de zaman işe mevrut dedim." ifadelerini kullanmıştı.

Boebert, henüz sonraları bu lafları sayesinde Müslümanlardan kusur dilemişti.

Omar ise Boebert'in asansörde karşılaştıklarına müteallik iddiasının asıl dışı bulunduğunu ve Cumhuriyetçi temsilciyi laflarından ötürü kınadığını açıklamıştı.

Temsilciler Meclisindeki çok kanatlar arasındaki ikinci gürültü oldu

İki hafta ilk de Arizona Temsilcisi Cumhuriyetçi Paul Gosar, toplumsal iletişim araçları hesabından, kendisinin New York Temsilcisi Demokrat Alexandra Occazio Cortez'i öldürdüğünü yayınlayan birlikte canlandırma videosu paylaşmıştı.

Bu paylaşım dü ajan ortada polemiğe bozukluk olurken, Temsilciler Meclisinde de dü öğür ortada dudak dalaşı çıkarmıştı.

Demokratlar, Gosar'ın alt kurul üyeliklerinin askıya katılması düşüncesince takrir vermiş ve Cumhuriyetçi Partinin Temsilciler Meclisi liderlerinden bu paylaşımı kınamalarını istemişlerdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler