USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne gönderilmiş olduğu videoteyp mesajında, Rusya'nın Ukrayna'da sivilleri gaye aldığını anlatım ederek, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Rusya’nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğinin sorgulanmasını istedi
01-03-2022 19:33

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 49'uncu BM İnsan Hakları Konseyi Oturumuna videoteyp ileti gönderdi. Mesajında Rusya-Ukrayna arasındaki çalışmalara yer veren Blinken, “Rusya, Ukrayna'ya önceleri tasarlanmış, hasbi ve nahak ortak hamle yürütüyor. Uluslararası hukuku ihlal ediyor. Uluslararası barışın ve güvenliğin esas ilkelerini hiçe sayıyor. İnsan hakları ve insancasına akse oluşturuyor” dedi.

“Sivil otobüsler, otomobiller ve ayrıca ambulanslar bombalandı”

Rusya'nın insanoğlu hakları ihlallerine değgin haberlerin artarak bitmeme ettiğini aktaran Blinken, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlemiş olduğu saldırılarda okulları, hastaneleri ve taharri memuru polis binaları vurduğunu belirterek, “Kritik altyapıyı namevcut ediyorlar. Sivil otobüsler, otomobiller ve ayrıca ambulanslar bombalandı. Rusya bunu rastgele ortak devir Ukrayna genelinde yapıyor” dedi.

“Rusya, sıhhatsiz milyondan ortak tomar Ukraynalıyı çabucak beş altı devir süresince ülkeden sürdü”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin geçmiş Rusya saldırılarının aralarında evlatların da bulunmuş olduğu minimum 100 sivili öldürüldüğünü ve yüzlercesini de yaraladığını aktardığını hatırlatan Blinken, “Rusya'nın geçmiş Harkov'da ortak apartman kompleksini vuran füze saldırılarında ölen ve vurulan baş döndürücü sayıda taharri memuru polis de engelleme edinmek neredeyse zayiat artmaya bitmeme ediyor. Rusya'nın şiddeti, arbede bölgelerinde kavi yolculuklar karşıcı çocuklar, yaşlılar ve engelliler de engelleme edinmek neredeyse sıhhatsiz milyondan ortak tomar Ukraynalıyı çabucak beş altı devir süresince ülkeden sürdü” dedi.

Putin, değerli olursa insancasına akse şimdi da derinleşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın demokratik namına seçme hükümetini devirme hedefinde değerli olması şeklinde bölgedeki insancasına krizin şimdi da kötüleşeceğini vurgulayan Blinken, Rusya'nın işgalini idrak etmek düşüncesince yargısız infazlar, işkence, hazzı gözaltılar, budunsal ve dini azınlıklara müteveccih gadir ve muhaliflerin zalimane bastırıldığı Kırım'a bakılması icap ettiğini açıkladı.

Rusya hükümetinin işgalden önceki fark insanoğlu hakları örgütlerini kapattığına nazarıitibar çekici Blinken, Rus hükümetinin yöntemsizlik karşıtı eylemcileri ve politik muhalifleri rahatsızlık ettiğini, zehirlediğini ve hapse attığını aktardı.

Rusya'daki harp karşıtı barışçıl protestolarda fail binlerce bireyin gözaltına alındığına değgin haberlere yer veren Blinken, “Rus yetkililer, dünya basınına, saldırıdan ‘saldırı, karışma yahut harp ilanı' namına bahseden rastgele ortak haberin, ayrıksı ortak deyişle gerçeği kail iletişim araçları müesseselerinin engellenmesine ve servet cezasına çarptırılmasına kez açacağı hesabına ortak uyarıda bulundu” dedi.

“Şimdi ortak araya gelemeyeceksek ne devir ortak araya geleceğiz?”

Savaş karşıtı Rusların hapisle gözdağı edildiğini tabir fail Blinken, “Rusya Savcılığı, ecnebi ortak ülkeye, ecnebi kuruma yahut arsıulusal kuruma neymiş ‘operasyon' esnasında iane fail rastgele ortak Rus'un 20 yıla denli dam cezasına çarptırılabileceğini söyledi. Bunlar, bu Konseyin bloke etmek düşüncesince ortak araya geldiği insanoğlu hakları ihlalleridir. Şimdi ortak araya gelemeyeceksek ne devir ortak araya geleceğiz?” dedi.

“Failleri mesul avlamak düşüncesince adımlar atmalıyız”

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih hasbi saldırısını şartsız namına durdurması ve Rus güçlerini Ukrayna'dan hemen art çekilmesi düşüncesince azimli ve bileşik ortak ileti gönderilmesi icap ettiğini vurgulayarak, “Rusya'nın demokratik namına seçme ortak hükümeti devirme girişimini, ağırbaşlı insanoğlu hakları ihlallerini ve arsıulusal sıcakkanlı ahbaplık ihlallerini kesme ve belirgin ortak biçimde kınamalıyız. Failleri mesul avlamak düşüncesince adımlar atmalıyız. Bu Konseyin Ukrayna'daki akse üzerine aceleci ortak güruh kombinezon kararı, dokümantasyon ve matematik verebilirliğin sağlanmasına müteveccih ehemmiyetli ortak adımdır ve bunu destekleyen nice üyeye teşekkürname ediyorum” dedi.

Konsey üyelerinin, ortak tarafın kışkırtılmamış saldırısından kâffesi tarafların denktaş sorumluluğa cemaat bulunduğunu anıştırma fail ortak lisan kullanmayı bırakmalı icap ettiğini tabir fail Blinken, “Rusya'nın bu saldırıyı insanoğlu haklarını müdafaa etmek düşüncesince hata ortak biçimde DOĞRU sergileme girişimlerini reddetmeliyiz” dedi.

Rusya hükümetine edisyon yapılması çağrısında mevcut Blinken, “Kremlin'e kâffesi Rusların insanoğlu haklarına hürmet duyması düşüncesince ve sevdiklerinin kaderini bilmeyi doğruluk fail ve Putin'in seçtiği muharebede maktul Rus askerlerinin ailelerine bilgelik vermesi düşüncesince edisyon yapmalıyız” dedi.

Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine yer veren Blinken, Rusya'nın dinamit insanoğlu hakları ihlalleri gerçekleştirirken, iri insancasına acılara sebep olurken ve ayrıksı ortak BM üyesine saldırırken, Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'nde kalmasına müsaade verilip verilmeyeceği akıllıca ortak biçimde sorulabileceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler