USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanak mesajı verdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen alanlarda araştırmalarda mevcut olmak kabilinden geldiği İncirlik Üssü'nde, Türkiye'yi desteklemekte azimli olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İncirlik Üssü'nde Türkiye'ye dayanak mesajı verdi
20-02-2023 01:07
Adana

Adana'daki İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını görüşme fail ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, burada icra ettiği açıklamada, yıkıcı depremlerin peşi sıra Türk halkının birlikte olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Türkiye'deki depremin yıkımını direkt kıymetlendirmek dikçe üzdü

Blinken, "Yıkımın birazını kıymetlendirmek düşüncesince birlikte kentin üstünden tebahhur şansım beli ve bunu kelimelere açığa vurmak hakkıyla zor. Yıkılmamış ve yıkılmış yapılar görüyorsunuz, çöken çatıların elden birlikte hala ayakta duran birlikte şeyler var. Size bahis konusu durumun ölçeği üzerine birlikte düşün veriyor. Bu depremden ötürü on binlerce ahiret yolculuğu ve on milyonlarca etkilenen insanoğlu mevcut ve elbette, hala kusursuz kapsamını bilmiyoruz." dedi.

Depremin elden peşi sıra ABD ve gayrı devletlerin olaya müdahale ettiğini tamlayan Blinken, şöyleki konuştu:

"Bir çağ zarfında burada kısaca 200 kişi, kapik ve gayrı uzmanlardan oluşan kontrol istirdat ekipleri oluşturduk. Depremden elden ahir günlerde barınma, su, yiyecek, çare ve ruba düşüncesince kısaca 85 milyon dolar mesabesinde iane aktarıldı. Bugün ise gereksinimi olanlara iane eylemek düşüncesince 100 milyon dolar hâlâ getireceğimizi yansıtmak isterim. Bunu, Acil Mülteci ve Göç Fonu ile Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) eş bulunduğu birlikte insanca iane fonundan aldık ve bu geçenlerde harekete geçirilecek."

Blinken, "Aynı sürede Türk meslektaşlarımızla baş döndürücü andıran birlikte ortaklık zarfında hem gereksinimleri idrak eylemek bununla beraber bunları karşılamanın yollarını anmak düşüncesince çalışıyoruz. Bu, değme devir bulunduğu kabilinden dikkate bedel birlikte biçimde harekete sabık ABD ordusu özellikle kazanmak az daha ABD hükümetinin sert baş döndürücü bölümünün dehşet emek vermesi ve ortaklık yapılmaksızın gerçekleştirilemezdi. Meslektaşlarımız kısaca 150 çıkış yaptı. Helikopterleri ulaşılması ağır yerlere gönderdiler, buradan 24 milyon poundluk iane geliyor, gördüğünüz kabilinden kusursuz arkamdaki kamyonlara gidiyor ve gereksinim duyan bireylere ulaşacak." dedi.

"Türkiye'yi desteklemekte kararlıyız"

USAID'in depreme müteveccih çalışmalara baş döndürücü aceleci ve çarpıcı birlikte biçimde cevap verdiğini kail Blinken, şunları kaydetti:

"ABD Dışişleri Bakanlığı ve Büyükelçiliği, Türk ortaklarımızla ortaklık zarfında bireylere iane etmeye idman düşüncesince birlikte araya geliyor. Bu derinlemesine vadeli birlikte efor olacak. Arama ve istirdat maatteessüf sona eriyor. İyileşme operasyonu ise devam ediyor ve peşi sıra şişman birlikte baştan düz yazı emek vermesi olacak. Yıkılan bina, apartman ve ev sayısı karışma hasarın boyutlarını gördüğünüzde baştan bina eylemek baş döndürücü şişman birlikte efor gerektirecek. Ancak bu çabada Türkiye'yi desteklemeye kararlıyız. Dünyanın nice ülkesi de ayrımsız şeyi yapıyor. Bunu muvaffak olgunlaşmak düşüncesince koskoca birlikte el birliği ve oturma var."

ABD'nin Türk halkının birlikte bulunduğunu ve icraat tamamlanana denli buna ilişkin kalacaklarını tamlayan Blinken, "Şu anda en ehemmiyetli nesne gereksinim duyan bireylere iane ulaştırmak, kışı nan ve gene ayaklarının üstünde durabilmelerini sağlamak." dedi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) Türkiye'deki depremzedeler düşüncesince 1 bilyon dolar insanca iane çağrısında bulunduğunu hatırlatan Blinken, "Şu an itibarı ile ABD 185 milyon dolarlık yardımda bulundu, fakat bambaşka birlikte nesne varsa, ne yapabileceğimize bakacağız. Diğer devletler devreye giriyor fakat bu çağrının akçalanmış edilmesi baş döndürücü acele ve sağlayabileceğimiz ek kaynaklara bakarken fark banko başkalarını bunu hazırlamaya motivasyon edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Blinken, "Türk ortaklarımızdan ileriye çevrilmiş gereksinimlerin neler olduğu, en dobra nite asistan olabileceğimiz, buradaki müşterilerini doğrulamak düşüncesince kaynakları en dobra nite toplayabileceğimiz üzerine öğrenebildiğim denli baş döndürücü nesne bellemek düşüncesince sabırsızlanıyorum." biçiminde konuştu.

Deprem bölgesindeki çalışmalara eklenmiş bulunan kadroya teşekkürname fail Blinken, "Hayat kurtarmaya direkt katkıda bulunduğunuzu biliyorum ve bu rastgele birimizin yapabileceği en çelimli şey." dedi.

Türkiye'de depremden etkilenen bireylere iane eylemek düşüncesince ellerinden mevrut değme şeyi hazırlamaya azimli olduklarını tabir fail Blinken, laflarını "Türk halkının en baş döndürücü bilmesini istediğim şey, ABD'nin yanlarında bulunduğu ve bunu nan düşüncesince ne denli sürerse sürsün yanlarında olacağıdır." biçiminde tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler