USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile düzenlemiş olduğu kuma matbuat toplantısında, "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil" ifadelerini kullandı. Truss ise, “Uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada aracı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken:
09-03-2022 23:25

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, ABD'de birlikte araya geldi. Rusya ve Ukrayna arasındaki mücadelesi ele düzlük bakanlar hâlâ sonraları eş matbuat toplantısı düzenledi. Blinken, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini "haksız" ve "giderek hâlâ çok vahşileşen birlikte savaş" adına nitelendirdi. Rusya'nın Ukrayna'ya insancasına koridorlar tekvin önerilerinin "saçma" bulunduğunu kail Blinken, "Ukrayna halkının, hayatlarına bu derece vurdumduymazlık yayınlayan birlikte hükümetin sığınmalarını önermesi erinçsiz edici" dedi.

"Batı tek bulunmadığı derece bütünlük içinde"

Blinken, Bakan Truss ile hemen Ukrayna dair değil, birlikte branş film film mevzuda çalıştığını tabir ederek, "Ukrayna'da şaşılacak yaklaşan eş güdüm var. Yaklaşık 30 senedir aut politikada çalışırken transatlantik ilişkide hem politikada hem de prensipte hakeza birlikte bütünlük gördüğümü hatırlamıyorum" dedi.

Blinken, "Moskova'nın işgalinin kere açmış olduğu insancasına sıkıntı dolayısıyla ciddi acı çekici Ukrayna halkına düzenlilik yardımımızı çoğaltmak düşüncesince birleştik. Halihazırda 2 milyondan çok Ukraynalıyı yerinden etmiş bulunan ve bitmeme fail mücadelesi dolayısıyla Kremlin'e bulunan maliyeti açık açık tezyit çabalarımızda birleştik" ifadelerini kullandı.
Batı'nın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ukraynalı sivillerin çatışma yerlerinden hemen ayrılmalarına müsaade ita çağrısında birleştiğini kail Blinken, başkaca İngiltere'nin Ukrayna'ya sağlamış olduğu yardımlarını övdü. Blinken, "Ukrayna'ya iane etmek düşüncesince hamle atan hemen İngiliz hükümeti değil, bire birlikte sürede İngiliz halkından da güvenilmez birlikte sevecenlik ve el donanması görüyoruz" dedi.

Blinken Venezuela'ya atıfta bulunarak, "ABD'nin Venezuela halkının demokratik özlemlerine verdiği desteği yinelediğini" belirterek, evren ve Venezuela ortada "sürekli birlikte erke arzını sürdürme" çıkarı bulunduğunu belirtti.

"Amaç saldırganlığı sona erdirmek"

Blinken, Ukrayna'daki savaşla ilgili, "Amaç saldırganlığı sona erdirmek, sahn idare etmek ve boş yere kan dökülmesini önlemektir” ifadelerini kullanarak, ABD birliklerinin yahut jetlerinin alana konuşlandırılmasının çatışmanın genişlemesine kere açacağını aktardı. Blinken, "Amacımız bu çatışmayı bitirmek, genişletmek değil" dedi.

ABD askerlerini Ukrayna topraklarına sokmanın "kesinlikle ABD ile Rusya ortada aracısız birlikte çatışmaya kere açacağını" kail Blinken, "Bunun ne ülkelerimizin ne de Ukrayna'nın çıkarına değildir" ifadelerini kullanarak, ABD'nin yanıtının Ukrayna'nın kendisini savunması düşüncesince vesait getirmek sürdürmek olacağını söyledi.

"Ukrayna hükümetini değiştirmeye idman karmaşaya sebep olacaktır"

Putin'in Ukrayna'da hükümeti dönmek istese üstelik bunun Ukrayna halkı kabilinden benimseme edilmeyeceğini tabir fail Blinken, "Putin şayet birlikte kukla diyet bodoslamak istiyorsa, Ukraynalıların bunu katiyen benimseme etmeyeceği açıktır. Ve bunu askeri adına desteklemeye çalışırsa, derinliğine ve hunriz birlikte curcuna olacak" dedi.

"Putin muvaffakiyetsizliğe uğratılmalı"

Truss ise icra ettiği açıklamada, Putin'in Ukrayna'yı işgalinin "büyük acı ve ıstıraba" sebep bulunduğunu tabir ederken, durumun Putin'in düşündüğü kabilinden gitmediğini belirtti. Truss, "Batı'nın donanması ve yaptırımlarımızın sertliği, korkusuz Ukrayna halkının kararlılıkları ve liderlikleri Putin'i şaşırttı" dedi.

Truss, "Saldırganların hemen güçten anladığını tarihten biliyoruz. Şimdi aldığı kadar yapmazsak, hayattaki gayrı saldırganların cesaretleneceğini biliyoruz. Putin, Ukrayna'da durdurulmazsa, Avrupa ve toptan düzenlilik düşüncesince özlem neticeler olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Yaptırımları katlamalıyız"

Putin'in muvaffakiyetsizliğe uğraması düşüncesince yaptırımların arttırılması gerektiğine uyanıklık çekici Truss, "İngiltere ve ABD, Putin'e gönül rahatlığı eş yönetim ihdas etmek düşüncesince arsıulusal çabalara önderlik etti. Putin'i muvaffakiyetsizliğe uğratmalıyız bunun düşüncesince yanıtımız da hâlâ aceleci olmalı ve yaptırımlarımızı katlamalıyız" dedi.
Truss, "Ukrayna'ya defans ekipmanları göndermeye bitmeme etmeliyiz. Putin muvaffakiyetsizliğe uğrayan derece dinlenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

“Uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada aracısız birlikte çatışmaya kere açacaktır”

Ukrayna'da uçuşa haram semt dair açıklamada mevcut Truss, İngiltere'nin Ukrayna'ya defans silahları hazırlık ettiğini söyleyerek, "Gerçek şu ki, uçuşa haram semt oluşturulması NATO ile Rusya ortada aracısız birlikte çatışmaya kere açacaktır. Bunu istemiyoruz" dedi.

Truss, iklim alanını korumaya asistan olmanın "en dobra yolunun" Ukrayna'ya iklim defans silahları getirmek bulunduğunu belirterek, "Amacımız Putin'in ve agresif eylemlerinin liyakatsiz olmasıdır” dedi.
Mariupol'daki bebek ve veladet hastanesine meydana getirilen saldırıyı kınayan Truss, saldırıyı "kesinlikle tiksindirici, korkmadan ve yılgı verici" adına nitelendirdi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler