USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Başkanı Biden: 'ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatıyorum'

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresi'nde düzenlemiş olduğu "Ulusun Durumu" (State of the Union) konuşmasında Ukrayna'ya dayanaklık kılmak mesajları vererek, ABD'nin hava sahasını Rus uçuşlarına kapattığını ve ABD'nin Rusya'yı izole kılmak ve Rus ekonomisine ek edisyon infa

ABD Başkanı Biden: 'ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatıyorum'
02-03-2022 09:13

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresi'nde düzenlemiş olduğu " Ulusun Durumu" (State of the Union) angın konuşmasında, ABD'nin Ukrayna'ya bulunan desteği, Rusya'ya erinç müeyyide kararları, güneş tacı virüs (Covid-19) salgını ve iklim ekonomisine bağlı adımlarına müteveccih ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına önceki namına Ukrayna'ya bulunan desteğini dile getirerek başlamış bulunan Başkan Biden Kongre üyelerine, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Avrupa Parlamentosu'nda icra ettiği konuşmadaki, "Bu mücadelede Işık, karanlığa galip gelecektir" sözünü tekrarlayarak, Ukrayna'nın ABD Büyükelçisi Aksana Markarova'nın da bu tün aralarında bulunduğunu ayraç etti ve kendisini ayakta alkışladı. Markarova hakkında, "o zeki, çelimli ve kararlı" ifadelerini aktaran Biden, "Bu tün burada mevcut değme birimiz, Ukrayna'ya ve dünyaya bariz ortak çevir sesi gönderelim. Kalkabiliyorsanız lütfen ayağa kalkın ve evet, ABD namına Ukrayna halkının indinde olduğumuzu gösterin" dedi.

"Rusya'ya ateş çektiriyor ve Ukrayna halkını destekliyoruz"

ABD'nin, Ukrayna halkına desteğini tekiden laflarına bitmeme fail Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlemiş olduğu saldırıların başlangıçta planladığını ve bu saldırılar düşüncesince sebeplerinin olmadığının altını çizdi. ABD'nin ise bu işgale erinç müttefikleri ile kaba hesaplı müeyyide kararları aldığını bildiren Biden, Rusya'ya ateş çektirdiklerine ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bundan böyle dünyadan değme zamankinden hâlâ ortak tomar izole edildiğine uyanıklık çekti. Başkan Biden, "Altı gündüz evvela Putin, kişi tehditkar yöntemlerine sorumluluk eğdirebileceğini fikren engellenmeyen dünyanın temellerini sarsmaya çalıştı. Ama baş döndürücü kusur hesapladı.Ukrayna'ya girebileceğini ve dünyanın buna sorumluluk eğeceğini düşündü. Bunun adına katiyen hayalet etmediği ortak çelim duvarı ile karşılaştı. Putin'in Ukrayna'ya müteveccih akıbet saldırısı başlangıçta tasarlanmıştı ve nedensizdi. Diplomaside tekrarlanan çabaları reddetti. Batının ve NATO'nun cevap vermeyeceğini düşündü. Bizi evde bölebileceğini düşündü. Putin yanıldı. Biz hazırdık. İşte yaptığımız şeyler. Putin'le yüzleşmek düşüncesince Avrupa ve Amerika'dan, Asya ve Afrika'ya derece özgürlüğü dost öbür uluslardan oluşan ortak ortak yönetim kurmak düşüncesince aylar harcadık. Avrupalı müttefiklerimizi birleştirmek düşüncesince sayımsız sayaç harcadım. Putin'in planladığını bildiğimizi ve saldırganlığını nite kusur ortak halde DOĞRU çıkarmaya çalışacağını başlangıçta dünyayla paylaştık. Rusya'nın yalanlarına gerçekle cevap verdik. Rusya'ya ateş çektiriyor ve Ukrayna halkını destekliyoruz. Putin bundan böyle dünyadan değme zamankinden hâlâ ortak tomar izole durumda. Müttefiklerimizle beraberce şu anda çelimli hesaplı yaptırımlar uyguluyoruz. Rusya'nın en şişman bankalarını arsıulusal para sisteminden kesiyoruz. Rusya'nın biçim bankasının Rus Rublesini savunmasını engellemek, Putin'in 630 bilyon dolarlık harp fonunu önemsiz bir duruma getiriyor. Rusya'nın hesaplı enerjisini ve ordusunu doğacak senelerde zayıflatacak teknolojiye erişimini engelliyoruz" ifadelerini kaydetti.

"ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatarak müttefiklerimize katılacağımızı duyuruyorum"

Düzenlediği konuşmasında, ABD Adalet Bakanlığı'nın Rus oligarklarına müteveccih harekete geçtiğini açıklanan Başkan Biden, ABD'nin Rusya'ya erinç kaba yaptırımlar aldığını ve bu yaptırımlar kapsamında ABD'nin hava sahasını Rus uçuşlarına kapattığını duyurdu. Biden, "ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarklarının suçlarının ardına atlanmak düşüncesince hususi ortak fariza gücü kuruyor. Bu gece, ABD hava sahasını tüm Rus uçuşlarına kapatarak, Rusya'yı hâlâ da izole ederek ve ekonomilerine ek ortak bası ilaveten müttefiklerimize katılacağımızı duyuruyorum. Ruble değerinin yüzdelik 30'unu kaybetti. Rus borsası değerinin %40'ını yitirdi ve tecim askıya alındı. Rusya ekonomisi sarsılıyor ve biricik kabahatli Putin" dedi.

Ayrıca ABD'nin, Ukrayna'ya 1 bilyon dolardan ortak tomar yardımda bulunacağına uyanıklık çekici Biden, "Müttefiklerimizle beraberce Ukraynalılara hürriyet mücadelelerinde dayanak sağlıyoruz. Askeri yardım. Ekonomik yardım. İnsani yardım. Ukrayna'ya aracısız 1 bilyon dolardan ortak tomar iane veriyoruz. Ukrayna halkına topraklarını savunurken ve acılarını hafifletmeye asistan olmaya bitmeme edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ABD birlikleri, Avrupa'ya NATO müttefiklerini korumak düşüncesince gidiyor"

Ulusun Durumu konuşmasında, ABD birliklerinin Avrupa'ya atıf edilmesine bağlı açıklamalara da toprak sağlayan ABD Başkanı Biden, ABD birliklerinin Ukrayna'da mücadele etmek düşüncesince değil, "Putin'in batıya akıllıca ilerlemeye değişmeyen vermesi yerinde NATO müttefiklerini korumak için" konuşlandırıldığını kaydetti. "Açık konuşayım, güçlerimiz Ukrayna'da Rus kuvvetleriyle çatışmaya girmedi ve girmeyecek" dedi.

Biden'dan, ABD ekonomisinde evolüsyon ve Covid-19'a erinç aksiyon mesajı

Biden, konuşmasında iklim ekonomisine de toprak verdi. ABD istihsal kapasitesine baştan envestisman yapılacağı, hazırlık zincirlerinin hızlandırılması, bebek ve buğulanmış bakımının işçiler üstündeki yükünü azaltarak enflasyonda düzenlemelere gidileceğine değindi. Aynı sürede Biden, ABD'de eksilen Covid-19 hikâye sayılarının ve halkı müstevli evveliyat faaliyetlere art döndürmeyi amaçlayan acemi federal rehberliğin ortak yansıması olarak, Meclis salonuna maskesiz antre yaptı. Biden, "Ne derece ayrı olduğumuzu değiştiremeyiz. Ancak Covid-19 ve beraberce yüzleşmemiz müstelzim öbür mevzularda nite ilerleyeceğimizi değiştirebiliriz" dedi.

Ceren Yanar Polat
 

İLGİLİ HABER
Ukraynada yurttaşlar roketli saldırıya markette yakalandı Ukrayna'da yurttaşlar roketli saldırıya markette yakalandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler