USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD alevlenmiş yağış ve sıcak iklim ile savaşım ediyor

Ülkenin ölçülü şimal eyaletleri sellerden etkilenirken ölçülü ve güneyi baş döndürücü sıcaklarla boğuşuyor.

ABD alevlenmiş yağış ve sıcak iklim ile savaşım ediyor
14-06-2022 22:02
New York

ABD genelinde sansasyonel bulunan alevli yağışlar ve ateşlilik yaşamı menfi etkilemeye bitmeme ediyor.

Wisconsin'in Milwaukee şehrinde, alevli yağışların kez açmış bulunduğu sere kapılan birisi 11 yaşlarında bebek peyda etmek neredeyse 3 ferdin tefcir kanalında kaybolduğu belirtildi.

Polis, ayrımsız aileden bulunduğu memul 3 kişiyi kontrol çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı.

Şiddetli yağışlar dolayısıyla Illinois, Indiana, Michigan ve Ohio eyaletlerinde de seller meydana geldiği, nice yolun hasar dolayısıyla trafiğe kapatılmış bulunduğu bildirildi.

"PowerOutage.us" sitesine göre, fırtınalar dolayısıyla fidan ve direklerin devrildiği ülkenin itidalli şimal eyaletlerinde kestirmece 500 bin habbe elektriksiz kalmış bulunduğu kaydedildi.

Yellowstone Ulusal Parkı kapatıldı

ABD’de tabiat tutkunlarının vadi uğrağı yerlerinden Wyoming eyaletindeki Yellowstone Ulusal Parkı'na alevli yağışların kez açmış bulunduğu seller dolayısıyla antre ve çıkışlarının kapatılmış bulunduğu açıklandı.

Parka revan Montana ve Wyoming'deki kez ve köprülerin alevli yağışların yanında anide eriyen karlar dolayısıyla kullanılamaz duruma geldiği, otopark yeri yöresinde canlı şahısların ve parkı görüşme fail turistlerin alanda muhat kalmış bulunduğu kaydedildi.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Corwin Springs'teki Yellowstone Nehri'nde 1918'de kayda güzeşte 3,5 metrelik bereket seviyesi rekorunun cemaziyelevvel 4,2 metreyle kırıldığı belirtildi.

Parkta muhat artan turistler ve Amerikalılar helikopterlerle boşaltma edilirken ABD medyasına yansıyan görüntülerde aşkın sayıda ev ile köprünün baskın ve balçık kayması dolayısıyla yıkıldığı görüldü.

Yetkililer şu anne derece dirilik kaybı yahut yaralanmanın bildirilmediğini, hasar gören yolların açılması düşüncesince çalışmaların ise bitmeme ettiğini bildirdi.

Sıcaklar 100 milyon kişiyi etkiliyor

Birçok eyaletin alevli yağışlarla savaşım etmiş bulunduğu ABD'nin Meksika Körfezi'nden Chicago'ya kadarki itidalli kesimleri de zaman normalleri üstünde seyreden aşkın sıcak iklim dalgasıyla gönül rahatlığı karşıya.

Yetkililer, toprak arsa 45 santigrat dereceyi bulacağını belirttikleri, kestirmece 100 milyon nüfusu etkileyecek sıcak iklim dalgası dolayısıyla mecburi olmadıkça hariç çıkılmaması uyarısında bulundu.

Doğuya akla yatkın ilerleyici sıcak iklim dalgasının doğacak hafta süresince tesirini sürdüreceğinin altı çizilirken ülkenin batısındaki California ve New Mexico eyaletlerinde de döşenmemiş ve sıcak havalar dolayısıyla çıkan orman yangınlarıyla savaşım ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler