USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, emektar ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki mülkünün FBI çeşidinden aranması kararını şahsen onayladığını ve bunun halkoyu yararı düşüncesince paylaşıldığını açıkladı.

ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış
12-08-2022 05:03

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida eyaletine ilişkin Palm Beach'teki evinin geçtiğimiz günlerde ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) kabilinden düzenlenen sormaca kapsamında aranmasının arkası sıra ABD Adalet Bakanı Merrick Garland meydana getirilen kontrol ile alakalı matbuat toplantısı düzenledi. Arama kararını şahsen onayladığı ve bu çeşit kararların havadan alınmadığını kail Merrick, "Federal yasa, şu anda aramanın temeli karşı henüz çok detay vermemi engelliyor. Ancak bilmenizi istediğim noktalardan biri, bu mevzuda kontrol talimatı çıkarılması kararını şahsen onayladığımdır. Departman hakeza beraberinde kararı kolaylıkla almıyor” dedi.

Arama emrinin Güney Florida'daki beraberinde federal murafaa kabilinden "muhtemel beraberinde nedenin bulunması üzerine" yetkilendirildiğini, kontrol emrinin kopyalarının ve FBI'dan tahsil edilen beraberinde mal makbuzunun kanun gereği mal malikine bırakılması icap ettiğini kaydeden Garland, "Bakan olduğumdan beri, Adalet Bakanlığının murafaa dosyaları kanalıyla konuşacağını açık açık belirttim. Adalet Bakanlığı Florida'nın lodos bölgesinde, FBI'ın bu hafta başlarında gerçekleştirdiği murafaa musaddak aramayla alakalı beraberinde kontrol talimatı açmıştı. Bu kontrol Florida'da, emektar Başkana alakalı beraberinde binaydı. Bakanlık, aramanın yapıldığı gündüz rastgele beraberinde izah yapmadı" dedi.

“Arama emri, lüzumlu beklenen nedenin bulunması hesabına federal beraberinde murafaa kabilinden yetkilendirildi”

Garland, "Hem kontrol emrinin aynı zamanda FBI mal makbuzunun kopyaları, kontrol esnasında fenomen durumunda mevcut emektar başkanın avukatına kontrol haset verildi. Arama emri, lüzumlu beklenen nedenin bulunması hesabına federal beraberinde murafaa kabilinden yetkilendirildi. Bakanlık, kontrol emrini ve makbuzu, amme yararı düşüncesince kamuoyuna ifşa etmek düşüncesince harekete geçti" dedi.

“Hukukun üstünlüğünü savunmak, hukuku çekinmeden ve kayırmadan denktaş kendisine infaz etmek demektir”

Hukukun üstünlüğüne sadakatle bağlılığın Adalet Bakanlığı'nın ve demokrasinin esas prensibi bulunduğunu vurgulayan Garland, “Hukukun üstünlüğünü savunmak, hukuku çekinmeden ve kayırmadan denktaş kendisine infaz etmek demektir. Tüm Amerikalılar, yasanın yansız beraberinde halde uygulanması, yasanın usulüne akıllıca kendisine yürütülmesi hakkına sahiptir. Çalışmalarımızın bir çok mecburi kendisine kamuoyunun haricinde yürütülüyor. Bunu, tamamı Amerikalıların anayasal haklarını destek olmak ve soruşturmalarımızın bütünlüğünü destek olmak düşüncesince yapıyoruz" dedi.

Garland, "FBI ve Adalet Bakanlığı'nın yurtsever amme görevlileri gelişigüzel gündüz Amerikan halkını sertlik içeren suçlardan, terörizmden ve güvenliklerine müteveccih gayrı tehditlerden korurken, sivil polis polis haklarımızı da koruyorlar. Bunu iri beraberinde şahsi fedakarlıkla ve çıkarlarını riske atarak yaparlar. Onlarla baş başa çalışmaktan haysiyet duyuyorum. Şu anda söyleyebileceğim beraberinde tane bilinçlilik budur" ifadelerini kullandı.

Trump'ın malikanesine FBI baskını

Trump'ın Florida eyaletinde mevcut Mar-A-Lago dinlence köyündeki malikanesinde FBI kabilinden 8 Ağustos'ta meydana getirilen aramanın Trump'ın Başkanlık rolü esnasında Florida'daki ikametgahına duyurulmayan kayıtları getirip getirmediğine ilişkin düzenlenen beraberinde soruşturmayla alakalı bulunduğu aktarılmıştı.

ABD Adalet Bakanlığının 2022 yılının başlarında Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi kabilinden Mar-A-Lago'dan tahsil edilen 15 kutudaki belgelerin içerisinden çıkan duyurulmayan kayıtların varlığını araştırmış bulunduğu öne sürülmüştü.

Operasyona tepkime yayınlayan Trump ise, ekiplerin evimizdeki beraberinde kasayı da açtığını tez etmiş, “Florida, Palm Beach'teki dobra evim Mar-A-Lago şu anda abluka altında, iri beraberinde FBI ajanı grubu kabilinden dominant yapılıp nehiy edildi. İlgili talih kurumlarıyla çalıştıktan ve teşrikimesai yaptıktan sonraları evime meydana getirilen bu bilgisiz dominant lüzumlu yahut akıllıca değildir. Kasama üstelik girdiler. Ülkemiz düşüncesince ziyasız zamanlar. Daha geçmiş beraberinde ABD Başkanının başına hakeza beraberinde bilinçlilik gelmemişti” ifadelerini kullanmıştı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler