USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD acemi iane paketiyle Ukrayna'da savaşın dinamiklerini değiştirmeyi hedefliyor

Pentagon Müsteşar Yardımcısı Laura Cooper, Ukrayna’ya verilecek tank avcısı Bradley piyon savaşma aracı, TOW tanksavar füzelerinin de müdahale bulunduğu toy askeri yardımla, Ukrayna’da savaşın dinamiklerini değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ABD acemi iane paketiyle Ukrayna'da savaşın dinamiklerini değiştirmeyi hedefliyor
07-01-2023 02:03
Washington

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ukrayna’ya 3 bilyon 75 milyon dolarlık askeri iane yapacaklarını duyurmasının peşi esna Pentagon, verilecek tabanca ve mühimmatın detaylarını paylaştı.

Pentagon’un açıklamasına göre, ABD ordusunun envanterinden, tank avcısı adına aşina 50 zırhlı Bradley piyon savaşma aracı, bu vasıtalar düşüncesince 500 TOW tanksavar füzesi ve 250 bin 25 mm kurşun verilecek.

Bunların beraberinde pakette şu tabanca ve ekipmanlar toprak aldı:

"100 nüsha M113 zırhlı personel taşıyıcı; 55 mayına dayanabilen pusu korumalı anahtar (MRAP), 138 faziletli performanslı aşırı gayeli tekerli araç, 18 nüsha 155 mm kundağı motorlu obüs, 18 cephane transfer aracı, 70 bin 155 mm ferde mermisi, 500 kırılan güdülebilen 155 mm ferde mermisi; bin 200 nüsha 155 mm açıktan cebe etkileyici mayın (RAAM) sistemleri mühimmatı, 36 nüsha 105 mm çekili obüs ve 95 bin nüsha 105 mm ferde mermisi, 10 bin nüsha 120 mm havan topu topu mermisi; HIMARS sistemleri düşüncesince ek mühimmat, iklim savunması sistemleri düşüncesince RIM-7 füzeleri, 4 bin Zuni tayyare roketi, tahminî 2 bin cebe etkileyici roket; incitici tevkici tüfekleri, makineli tüfek tüfek tüfekler, el bombası fırlatıcıları ve bol silahlar düşüncesince cephane ile tün düşün cihazları."

Yeni iane paketine bağlı izah fail Pentagon’un Rusya, Ukrayna ve Avrasya’dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Cooper, “Ukrayna'daki harp şu anda nazik ortak noktada ve Ukraynalıların Rus saldırılarına direnmeye bitmeme etmelerine araştırma görevlisi edinmek düşüncesince elimizden mevrut herhangi ortak şeyi yapmalıyız.” dedi.

Cooper, acemi iane paketinin ABD’nin şimdiye denli verdiği en şişman paket bulunduğunu belirterek, bunun Ukrayna’ya bulunan bağlılıklarını gösterdiğini söyledi.

ABD’nin öncekilerden ayrımlı adına iklim defans ve ferde sistemleri namına bu pakette Bradley araçları ve anti tank füzeleri vermesi, Ukrayna ordusunun ortak esmer operasyonuna hazırlandığı sorularını gündeme getirdi.

Bu sorulara cevap sağlayan Cooper, “Bu zırhlı araçları vermenin kusursuz tarihi olduğuna müteallik ortak kavrayış bulunduğunu görüyoruz. Ukrayna’nın harpte dinamikleri hâllenmek düşüncesince bu kabiliyetin avantajlarını kullanmasının kusursuz zamanı.” diyerek konuştu.

Savaştaki dinamikleri değiştirmekten ne kastettiği sorusuna ise Cooper, ortak gayeye futbolcu atışı yapmanın beraberinde o bölgede tatbikat yaparak Rusların elindeki toprakları art edinmeyi kastettiği ve Bradley araçlarının Rusların en çelimli zırhlılarına fark dayanacak ortak anahtar bulunduğu cevabını verdi.

Cooper, Ukrayna’nın gelecek günlerde harp alanında kesinlikle cereyan edeceği mevzusuna girmekten kaçındı fakat Ukrayna ordusuna, inkişaf kaydedebilecek ve Rusya’nın almış bulunduğu Ukrayna memleketlerini art borç biçimde iane etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Müsteşar Yardımcısı, ABD’nin illet hala Ukrayna ordusuna tank vermediği sorularını ise tankların hizmet ve idameleriyle ilgilendiren gerekçeleri öne sürerek geçiştirdi.

Cooper, Rusya’nın ortak tane cepheli biberli ilanına karşın Ukrayna’da çatışmaların bitmeme ettiğini laflarına ekledi.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler